Bugün, 7 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Kasım Ara Tatilinde Öğretmenlere Müjde: Mesleki Çalışmalar Çevrim İçi Olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ara tatili mesleki çalışmalarına ilişkin merakla beklenen açıklamayı yaptı.

Eğitim 28.10.2025 11:47:00 1
Kasım Ara Tatilinde Öğretmenlere Müjde: Mesleki Çalışmalar Çevrim İçi Olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ara tatili mesleki çalışmalarına ilişkin merakla beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Tekin, bu yıl öğretmenlerin seminer haftasında okula gitme zorunluluğu olmadan çevrim içi olarak eğitimlerini tamamlayabileceklerini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla milyonlarca öğretmenin merakla beklediği soruyu yanıtladı. Bakan Tekin, Kasım ara tatilinde yapılacak olan mesleki çalışma programının çevrim içi (online) ortamda gerçekleştirileceğini resmen duyurdu. Bu kararla birlikte öğretmenler, mesleki gelişim faaliyetlerine görev yerlerine gitme zorunluluğu olmadan istedikleri yerden katılım sağlayarak tatillerini daha esnek geçirme fırsatı bulacaklar.

Bakan Tekin’den Kritik Karar: Öğretmenlerin Kasım Ara Tatili Mesleki Seminerleri Çevrim İçi Olacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim-öğretim yılının ilk ara tatiline kısa bir süre kala, öğretmen camiası tarafından merakla beklenen bir kararı duyurdu. Sosyal medya platformu üzerinden yapılan resmî açıklamada, Kasım ara tatilindeki mesleki çalışma programının (seminerlerin) bu yıl çevrim içi (online) olarak yürütüleceği bilgisi paylaşıldı.

Bakan Tekin, bu önemli kararın alınış sürecine de değindi. Kararın, öğretmenler, okul yöneticileri ve ilgili birimlerle yapılan kapsamlı değerlendirmeler ve istişareler sonucunda alındığını belirterek, sürecin katılımcı bir yaklaşımla yönetildiğinin altını çizdi.

Online Seminer Kararı Öğretmenlere Büyük Esneklik Sağlayacak


Alınan bu yeni karar, milyonlarca öğretmen için önemli bir kolaylık ve esneklik sağlayacak nitelikte. Daha önceki uygulamalarda öğretmenler, mesleki çalışmaları için görev yaptıkları okullara fiziki olarak gitmek zorunda kalıyordu. Ancak bu yeni uygulama sayesinde:

  • Görev Yeri Zorunluluğu Yok: Öğretmenler, mesleki gelişim faaliyetlerine katılmak için görevli oldukları okullara gitmek zorunda kalmayacaklar.
  • Mekândan Bağımsız Katılım: Öğretmenler, bulundukları şehir, memleket veya tatil için tercih ettikleri herhangi bir yerden internet aracılığıyla seminerlere katılabilecekler.

Bu çevrim içi katılım modeli, özellikle ara tatili ailelerinin yanında veya farklı şehirlerde dinlenerek geçirmek isteyen eğitimcilerin beklentilerini karşılamış oldu. Bakanlığın bu adımı, öğretmenlerin dinlenme ve kişisel planlama imkânlarını artırarak, ikinci yarıyıla daha motive başlamalarına katkı sağlaması beklenen önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uzaktan Eğitimle Mesleki Gelişim Kesintisiz Sürüyor
 

MEB’in bu esnek yaklaşımı, eğitim teknolojilerini etkin kullanma ve öğretmenlerin mesleki gelişim süreçlerini kesintiye uğratmadan sürdürme politikasını yansıtıyor. Öğretmenler, çevrim içi ortamda sunulan seminerler aracılığıyla güncel müfredat konularını, pedagojik yaklaşımları ve diğer mesleki bilgileri edinmeye devam edecekler. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullar, çevrim içi programın teknik detayları ve katılım prosedürleri hakkında öğretmenlere gerekli bilgilendirmeleri önümüzdeki günlerde yapacak.

Bakan Yusuf Tekin’den Kasım Ara Tatili Kararı: Öğretmen Seminerleri Online Yapılacak

Editör Notu:

Eğitim camiasında son günlerin en çok konuşulan başlıklarından biri olan Kasım ara tatili mesleki çalışmalarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren bu karar, hem kolaylık hem de dijital dönüşüm açısından dikkat çekici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin uzun süredir merakla beklediği Kasım ara tatili mesleki çalışma programı hakkında önemli bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Bakan Tekin, bu yılki seminerlerin çevrim içi (online) olarak gerçekleştirileceğini resmen duyurdu.

Tekin, alınan kararın; öğretmenler, okul yöneticileri ve ilgili bakanlık birimleriyle yapılan kapsamlı görüşmelerin ardından netleştiğini belirtti. Bu adımla birlikte öğretmenlerin, mesleki gelişimlerini bulundukları yerden sürdürmeleri mümkün hale geliyor.

Bu yeni uygulama sayesinde öğretmenler, Kasım ara tatilinde görev yaptıkları okullara gitmek zorunda kalmadan, internet üzerinden mesleki gelişim faaliyetlerine katılabilecek. Böylece tatil dönemini memleketlerinde veya farklı şehirlerde geçirmek isteyen öğretmenler için büyük bir kolaylık sağlanmış olacak.

Eğitim çevreleri, bu uygulamanın hem öğretmenlerin motivasyonuna katkı sağlayacağını, hem de uzaktan mesleki eğitim kültürünü güçlendireceğini belirtiyor. Bakan Tekin’in açıklamasıyla birlikte öğretmenler, hem tatil yapma fırsatı bulacak hem de mesleki yeterliliklerini geliştirmeye devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararı, dijitalleşen eğitim dünyasına uyum sağlama yolunda atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Uzaktan seminer modeliyle öğretmenlerin dijital araçları daha etkin kullanması da hedefleniyor.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Kasım ara tatilinde seminerlerin çevrim içi yapılması kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu uygulama sizce öğretmenlerin verimliliğini artırır mı, yoksa yüz yüze seminerlerin yerini tutmaz mı? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum
Yorumlar
Şahin kuş
28 Ekim 2025
Bu yasa ike teminat altına alınsın,her defasında acaba tatil plcakmı düşünc3si olmasın,sadece senebaşı ve sene sonu yüzyüze olsun

Öğretmenler Sınav Görevi Alamıyor: Başvuru Rekoru İstanbul’da Görevlendirmeleri Kilitledi

MEB’den “TBMM ifadesi değişti” iddialarına sert yanıt: Tarihsel gerçekler hatırlatıldı

4 Ayrı Adalet Bakanlığı Sınavı İçin Salon Başkanı ve Gözetmen Aranıyor: İşte Sınav Tarihleri ve Başvuru Kılavuzu!

MEB, EKYS Stratejisini Değiştirdi: 80 Sorunun Tam 24'ü Hangi Konudan Gelecek?

İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı: 7 Aralık’ta Kuvvetli Sağanak Geliyor

8 Aralık'ta Tüm Öğretmen Odalarında Ne Olacak? Eğitim-İş Şiddeti Protesto Edecek!

Yeni Yılın Tatil Programı Netleşti: 2026’da Kaç Gün Tatil Yapılacak?

MEB’den Okullara Sosyal Medya Zorunluluğu: Tüm Kurumlar Resmi Hesap Açacak

Öğretmen ve Velilere Kritik Uyarı: MEB Platformlarında Planlı Kesinti Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Kararlar Yayımlandı: Hazine, Aile ve MEB'de Kritik İsimler Değişti!

Şehit Yılmaz Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gülmez İlçe Müdürü Oldu!

Milas Süt Birliği'nden Eğitime Çığır Açan Destek: Üretim ve Öğrenim Tek Çatıda Buluştu

5 il milli eğitim müdürü görevden alındı, MEB tarafından 5 il müdürü ataması yapıldı

10 Bin Öğretmen Atamasında İlk Sıralar Belli Oldu: İşte En Çok Kontenjan Alacak Branşlar..

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Adliye Emanet Bürosu Soygununda Tutuklu Memurun Çarpıcı İfadesi Ortaya Çıktı

MEB Genel Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

Asgari ücrete partilerden 45.000 TL’ye varan teklif

Anayasa Mahkemesi'nden Kamu Çalışanlarının Staj Borçlanması

Akademiyi Bitiren Kesin Öğretmen Olacak mı? Yeni Sistemin Tüm Detayları, Süreç ve Atama Şartları!

Adalet Bakanlığı’ndan 15 Bin Yeni Personel İçin Kritik Görüşme Trafiği

Ek Ders Ücretlerinde Artış Kapıda: Yeni Öğretmenlerin İlk Maaşı Nasıl Değişecek?

MEB, Yönetici Seçme Sınavı Takvimini Duyurdu

Milli Eğitim’de Kapsamlı Atama Rüzgârı: Adana, Van, Bursa, Edirne ve Çankırı’da Yeni İsimler

Kuruoğlu’ndan memur maaşına %10 ek zam ve refah payı zammı için açıklama

Erdoğan Talimat Verdi: 30 Bin TL'lik Yönetici Zammı Teklifi Geri Çekildi

İstanbul'da "Casperlar ve Çirkinler" Çetesine Operasyon: 3'ü Çocuk 7 Gözaltı

Öğretmenlerin ek ders ücretine milli eğitimden jet hızında ödeme

Yüksek Lisanslı Öğretmen Farkı Ne Kadar Oldu? Zamlı Ek Ders Ücretlerinde Tüm Kategoriler Tek Tek Listelendi

Kahramanmaraş'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Bayrak Değişimi

Yükleniyor

YAZARLAR