Bugün, 18 Nisan 2025 Cuma
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    38,10% 0,47
  • EURO

    43,46% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4082,41% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Karate tutkunu bankacı, veteranlarda kazandığı madalyalarla spor kariyerini sürdürüyor

Spor 22.12.2024 11:04:11 0
Karate tutkunu bankacı, veteranlarda kazandığı madalyalarla spor kariyerini sürdürüyor

ESKİŞEHİR (AA) - GÜNHAN ÖZCEYLAN - Eskişehir'de 41 yaşındaki bankacı Mehmet Altunoğlu, genç yaşta bıraktığı karate sporunda veteran kategorisinin açılmasıyla yeniden döndüğü tatamide ulusal ve uluslararası başarılarıyla genç sporculara örnek oluyor.

Sporla ilgilenmeye başladığı 8 yaşında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün kursuna katılarak karateyle tanışan Altunoğlu, minikler, yıldızlar, ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinin tamamında mücadele etti.

İl, bölge ve Türkiye şampiyonalarında madalyalar kazanan Altunoğlu, aktif spor yaşantısında 200'ün üzerinde karşılaşmaya çıktıktan sonra 2009'da henüz 26 yaşındayken çeşitli nedenlerle karateyi bırakıp Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünde lisans eğitimine başladı.

Minderden uzaklaşmasına rağmen karate tutkusu ağır basan Altunoğlu, çocukluğundan beri antrenörü olan Sami Togay'la antrenmanlarına devam etti.

Özel bir bankada müşteri temsilcisi olarak görev yapan Altunoğlu, boş zamanlarının çoğunu karate salonunda geçirdi. Bu spora yeni başlayan gençlere deneyimlerini aktarmanın yanı sıra ikinci hocalık yapan Altunoğlu, Türkiye Karate Federasyonunda aldığı eğitimin ardından hakem oldu.

Altunoğlu, 2018'de emektar sporcuların bir arada karşılaşmasına olanak sağlayan "veteran" kategorisinin açılmasıyla minderlere sporcu olarak dönme fırsatı yakaladı.

Emektar karateci, 2021 Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası'nda 3'üncülükle başladığı yeni kariyerinde aynı organizasyonda 2022 ve 2023'te şampiyonluğa uzandı, milli takım bünyesinde yer aldığı 4. Gemlik Uluslararası Karate Turnuvası'nda birincilik kürsüsüne çıktı.

Karadağ'da 11 ülkenin katıldığı Büyükler ve Veteranlar Balkan Karate Şampiyonası'nda 85 kiloda birinci olan Altunoğlu, son olarak 30 ülkeden 4 bin 100 sporcunun katıldığı 34. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası'nda 8 maçta rakiplerini yenerek 3'üncülüğü elde etti.


- Altunoğlu: "Uluslararası düzeyde ülkemi temsil etmek ayrı bir gurur"

Spor salonunda haftada 5 gün yaptığı antrenmanlarda genç sporcuların yetişmesine de katkı sağlayan Mehmet Altunoğlu, AA muhabirine, tatamiden uzak kaldığı yıllarda karateyi ihmal etmediğini, ailesinin kendisine daima destek olduğunu anlattı.

Küçük yaşlarda başladığı karatenin hayatında önemli izler bıraktığını belirten Altunoğlu, "Mücadele sporları insanın psikolojik olarak da hayata tutunması için büyük bir destek sağlıyor. Karatenin ayrıca felsefi bir yönü de var; saygıyı ön planda tutan, mücadele ruhunu içinde barındıran bir spor. Ben de yapım gereği asla pes etmeyen biriyim, mücadeleyi çok severim. Hayatımın her alanında sürekli mücadele ederim, rahat kalamam. Geri dönüşüm de bununla alakalı. Aslında ben karateyi seçmedim, karate beni seçti. Ben de bu çağrıya cevap verdim." diye konuştu.

Altunoğlu, yaşının antrenman ve yarışma temposuna etki etmediğini, tempoyu dengelemek için psikolojik bakımdan kendini sürekli hazır tutması gerektiğini antrenöründen öğrendiğini dile getirdi.

Antrenmanlar için bazen antrenörünün kendisini teşvik ettiğini, kimi zaman da kendi isteğiyle geldiğini ifade eden Altunoğlu, şunları söyledi:

"Uyku düzenime, yaşantıma, beslenmeme her şeye dikkat etmek zorundayım. Benim için karate içten gelen bir sevgi. Bunu yaşatabilmem için de kendimi her zaman hazır tutmam gerekiyor. Yoğun iş temposunda buradaki genç kardeşlerimle gelip antrenman yaparım. Bu da benim için ayrı bir heyecan çünkü burada benim kategorimde bulunan hiçbir sporcu yok, hepsi gelecek vadeden gençler. Belli bir yaştan sonra refleksler, vücut hızı ve performans düşüyor, aynı performansa erişmek artık çok zor ancak genç sporcularla antrenman yaparak kendi kategorimdeki sporcuların bir seviye üzerine çıkmayı başarabiliyorum. Bu da beni sürekli olarak diri ve dinç tutuyor."

Performansını sürdürmek için elinden geleni yaptığını dile getiren Altunoğlu, Eskişehir'de kendisiyle aynı dönemde karateye başlayan herkesin bu sporu bıraktığını belirtti.

Hedeflerine değinen veteran karateci Altunoğlu, şunları kaydetti:

"Vücudum el verdiği müddetçe, elim ayağım müsaade ettiği sürece bu sporun içinde olmak niyetindeyim. Uluslararası düzeyde ülkemi temsil etmek ayrı bir gurur. Bu gururu bu yaşta yaşamak benim için inanılmaz bir duygu. Sağlığım el verdiği müddetçe bu gururun bayrak taşıyanı olmak istiyorum. Veteran kategorisinde en büyük temsil Balkan Şampiyonası, oradan birincilikle geri döndüm. Dünya ve Avrupa şampiyonası veteran kategoride düzenlenmiyor ama umarım birkaç yıl içinde yapılır. Bunun için kendimi daima hazır tutacağım."

Yorum

MEB’den Kritik Karar: Binlerce Öğrencinin Kaydı Silinecek!

Eksi Puan Dönemi Başladı: Yönetici Atamalarında Ceza Etkisi!

Milli Eğitim’den Kritik Duyuru: Sınav Görevleri Belli Oldu!

22-23 Nisan resmi tatil mi? Salı günü okullar, üniversiteler, bankalar açık mı? 23 Nisan’da hangi kurumlar kapalı olacak?

Sendikaların 1 Mayıs kutlama programı belli oldu hangi sendika nerede kutlayacak?

Yeni tatil geliyor: Okullar ve kamu kurumları tatil olacak, kamu çalışanları izinli sayılacak, özel sektör için tatil zorunlu olmayacak

Hastaneden Sırrı Süreyya Önder İçin Hayati Tehlike Açıklaması

ÖSYM'den Hafta Sonu Sınavlarına Önemli Açıklama

Okul Müdürlerine CHP’den sert uyarı

Temmuz uzman Öğretmen maaşı, 2025 Temmuz zamlı öğretmen maaşı

1.Ulusal Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı Samsun’ da Gerçekleştirildi

MEB’den 1381 Engelli Öğretmen Ataması! En Fazla Kadro Hangi Branşlara Verildi?

LGS ile Hangi Okullara Girilebilir? İşte Sınavlı ve Sınavsız Seçenekler

MEB’den Yönetici Atama Belgelerine Güncelleme

Ali Yalçın’dan proje okul paylaşımları ile ilgili suç duyurusu

Atama Bekleyen Öğretmenlere Kötü Haber

15.000 öğretmen atamada kritik tarih açıklandı! 2025 Öğretmen atama başvuru sürecine MEB’den duyuru

Bursluluk Sınavı Kapsamı Belli Oldu! İOKBS Giriş Belgesi Yayınlandı mı, Sınav Yeri Nereden Öğrenilir? Bursluluk Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta? 2025 MEB İOKBS Sınavına Dair Tüm Detaylar!

Memur maaş zammının yarısı belli oldu! 2025 Temmuz memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Temmuz memur maaş zammı hesaplandı, öğretmen, doktor, hemşire, polis, vaiz 2025 Temmuz zamlı memur maaşları

Proje Okullarında Büyük Değişim! 6 Bin Öğretmenin Görev Yeri Değişiyor

Eğitim Sen’den Sert Tepki: “Geçici Durdurma Çözüm Değil, Ertelemedir!”

Devlet Bahçeli’den Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Tam Destek!

İOKBS Görevini Onaylamayan Öğretmenlere Ceza! İşte Detaylar

Sendikadan Maaşlara Tarihi Zam Anlaşması! En Düşük Maaş 62 Bin TL, Sosyal Haklara %200 Artış

Kayseri’de Yaşlı Adam Başıboş Köpeklerin Kurbanı Oldu!

Tokat’ta Kamu İhalelerine Fesat Operasyonu: 7 Görevli Gözaltında!

Gardıropta Gizli Tarım: Sınıf Öğretmeninin Evinde Uyuşturucu Operasyonu!

Öğretmenden Acı Haber! Motosiklet Kazasında Yaşamını Yitirdi

Öğretmenlerin Yüzünü Güldüren Promosyon Anlaşması

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47

YAZARLAR