Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler Mardin ve Siirt'te anıldı

Genel 6.02.2024 07:54:38 0
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler Mardin ve Siirt

MARDİN (AA) - 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenler için Mardin ve Siirt'te anma programı düzenlendi.

Mardin'de 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde koordinatör vali olarak atanan Vali Tuncay Akkoyun, deprem günü giydiği kıyafetleri giydi.

Devletin çok hızlı refleks göstererek bölgede önemli çalışmaların yapıldığını aktaran Akkoyun, afetzedelerin de o kadar büyük travmaya ve yıkıma rağmen kendisi gibi afetzedelere yardım noktasında canla başla çalıştığına şahitlik yaptığını söyledi.

"İlk andan itibaren devletimiz oradaydı." diyen Akkoyun, şunları söyledi:

"Bütün kurumlarımız insan üstü bir performans sergileyerek bugünkü noktaya gelmemize katkı sundu. Bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği zor günlerde devletimiz, ivedilikle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Depremzedelere destek olmak adına, Mardin’de bulunan KYK yurtlarımız, 6 bin 678 vatandaşımıza ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca, ilimizde misafir ettiğimiz depremden etkilenen 3 bin 507 hane için toplam 36 milyon 920 bin lira kaynak aktarılarak, ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmıştır. Mardin'imize gelen 8 bin 850 depremzede ailemize, gıda giyim, konaklama ve ulaşım desteği sağlanmış. Ayrıca, 5 bin 564 gıda ve hijyen kolisi yardımında bulunulmuştur. Mardin'imizde depremden etkilenen 62 hemşerimize konteyner tahsis edilmiştir."

Devlet ve millet olarak, asrın felaketinde tüm dünyaya eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneği gösterdiklerini kaydeden Akkoyun, el birliği ile huzur ve refah ortamının devam etmesi için gayretle çalışmaları sürdüreceklerini aktardı.

Programa, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ve kurum amirleri katıldı.

Daha sonra İl Müftülüğünce Şakir Nuhoğlu Camisi'nde sabah namazından önce depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte, dua edildi, mevlit okundu.

- Siirt

Siirt'te 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki programda, saat 04.17'de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Kemal Kızılkaya, 11 ili etkileyen ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından asrın dayanışması örneğinin sergilendiğini söyledi.

Depremlerin ilk gününden bu yana acıların hafifletilmesi için devlet ve vatandaş dayanışmasıyla bütün imkan ve kabiliyetlerin seferber edildiğini belirten Kızılkaya, "Depremler nedeniyle yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı 11 ilde büyük yıkım oldu." dedi.

Siirt'te kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler olmak üzere toplam 4 bin 753 personelin deprem bölgesine intikal ettiğini aktaran Kızılkaya, depremden etkilenen illere 108 yardım tırı, 30 kamyonet, 43 otobüs, 152 minibüs ve 72 pikap yardım malzemelerinin sevk edildiğini bildirdi.

9 bin 612 depremzedenin misafir edildiği kentte 6 bin 928 depremzede aileye giyim, gıda, ev eşyası, alışveriş kartı, nakdi ve ayni yardımların yanı sıra 341 aileye sosyal ekonomik aile desteğinin verildiğini bildiren Kızılkaya, 6 bin kişiye psikososyal destek verildiğini, "Evim Yuvan Olsun" kampanyası kapsamında 33 ailenin konutlara yerleştirildiğini kaydetti.

Depremzedelerin moral ve motivasyonlarına destek olmak amacıyla düzenlenen 143 etkinliğe 26 bin 130 kişinin katıldığını anlatan Kızılkaya, konuşmasını şöyle tamamladı.

"Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihi sınamayı başarıyla vermiştir. Asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştürerek o zor günlerin geride kalmasını devlet millet el birliği ile birlikte temin ettik. Devletimiz tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuştur. Esasen bu afet bir yönüyle de dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme operasyonudur. İnşallah asrın felaketinin üzerinden asrın birlikteliğiyle geleceğiz."

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun'un depreme ilişkin sunumu ve film gösteriminin ardından resim sergisi gezildi, AFAD'ın müdahale araçları incelendi.

İl Müftülüğünce Ensar Camisi'nde sabah namazından sonra düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi, mevlit okundu.

Programa, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile arama ve kurtarma ekipleri katıldı.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.