Bugün, 16 Temmuz 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    10225,48%-1,28
  • DOLAR

    40,22% 0,13
  • EURO

    46,70% -0,31
  • GRAM ALTIN

    4306,95% -0,26
  • Ç. ALTIN

    6902,17% 0,06

Kahire'deki 'Gazze'de ateşkes ve esir takası' görüşmeleri sona erdi

Hamas, Kahire'deki 'Gazze'de ateşkes ve esir takası' görüşmelerinin sona erdiğini duyurdu

Dünya 5.05.2024 23:47:00 0
Kahire

Hamas, Mısır'ın başkenti Kahire'de iki gündür devam eden Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası müzakerelerinin sona erdiğini bildirdi.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, 'Kahire'deki müzakereler sona erdi. Hamas heyeti, hareket liderleriyle istişare etmek üzere kentten ayrılacak.' ifadesi kullanıldı.

Heyetin, anlaşma önerisine cevabını Mısır ve Katar'daki arabuluculara ilettiği aktarılan açıklamada, anlaşma önerisi ya da verilen cevabın içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

- Kahire'deki esir takası görüşmeleri

Mısır ile Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakatı, dün Kahire'de görüşülmeye başlanmıştı. İsrail, Hamas'ın ateşkes teklifine yanıt vermeden Kahire'ye heyet göndermeyeceğini ve savaşı bitirmeyi kabul etmediğini açıklıyor.

Başta Başbakan Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrail'deki üst düzey isimler, Gazze Şeridi'nin güneyinde en az bir kez zorla yerinden edilmiş, 1,5 milyon kadar Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı düzenleyeceklerini uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen yineliyor.

Hamas ise imzalanacak esir takası anlaşmasında Gazze'deki savaşın sona ereceği kalıcı ateşkes konusunda güvence talep ediyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Savaş Kabinesi'ndeki oturumda, Mısır ile Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakat taslağını savunmuştu.

Savaş Kabinesi'nin tüm üyeleri tarafından desteklendiği bildirilen taslak, Netanyahu'nun çekincelerine rağmen onaylanmıştı.

Savaş Kabinesi toplantısının ardından yapılan genişletilmiş kabine toplantısında muhtemel bir sızmanın müzakerelere zarar verebileceği endişeyle taslağı kabine üyelerine sunmama kararı alınmıştı.

İsrail makamlarına göre, Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. İsrailli esirlerin yakınları ve onların destekçileri, Refah'a düzenlenecek saldırının 'esirlerin hayatını hiçe saymak anlamına geldiği' uyarısı yapıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 bini aşkın Filistinli öldü. Gazze Şeridi'ndeki insani felaket ve yıkım karşısında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda 'soykırım' suçlamasıyla yargılanıyor.

Yorum

Yaz Tatilinde Ek Gelir Fırsatı: Açık Lise Sınavlarında Gözetmen ve Salon Başkanı Aranıyor!

Aydın’a yeni il milli eğitim müdürü atandı

41 üniversitenin denkliği YÖK tarafından reddedildi

Okul müdürlerine %7 artırımlı ek ders davası Eğitim Gücü Sen tarafından kazanıldı

Rehber Öğretmenlere LGS Tercih Döneminde Ödenecek Ek Ders Ücreti Belli Oldu

Eş Durumu Atamalarında Görev Yeri Değişmeyen Öğretmenlere MEB'den 2 Kritik Teklif!

Yeni Maaşlar Belli Oldu: Öğretmenler Temmuz’da Ne Kadar Maaş Aldı?

Diyarbakır'ın Yeni Milli Eğitim Müdürü Belli Oldu

Mehmet Şimşek'ten Maaşlara Zam Açıklaması:

MEB'den 9 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Dev Atama ve Rotasyon Kararı

Direksiyon Sınavlarında Kritik Değişiklik! Binlerce Öğretmenin MTSK Görevi Askıya Alındı

ÖSYM'den Yeni Sınav: e-TEP, Doçentlik ve Doktora Başvurularında Geçerli Olacak!

Yeni Ankara il milli eğitim müdürü belli oldu

HAKMAR ve TATBAK’a neden kayyum atandı? Sahibinin FETÖ sözleri neler?

32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı: Yedek Adaylar İçin Kritik Uyarı

FETÖ’nün Polis Akademisi Sınavı Usulsüzlüğüne 7 İlde Operasyon: 14 Gözaltı

15 Temmuz’da İstanbul’da Hangi Yollar Kapalı? Valilik Alternatif Rotaları Açıkladı

Öğretmenlere Özel Konut Projesi Başladı: Peşinatlar ve Taksit Detayları Açıklandı

Ücretli Öğretmenler İçin Ek Ders Ücreti Güncellendi

Ek Ders ve Tazminatlar da Yükseldi: Uzman Öğretmenlerin Gelirleri Temmuz Zammıyla Birlikte Katlandı!

MEB Atama Takvimini Açıkladı: Öğretmenler Yeni Görev Yerlerine Ne Zaman Başlayacak?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resmi Tatil Mi? İşte Kamu ve Özel Sektör İçin Son Durum!

Açık Lise AÖL için önemli duyuru! AÖL 3. sınav için yani MEB duyurusu yayımlandı

“TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ” DİYE HAYKIRAN SENDİKACILARA NE OLDU?

İndirimlere Yeni Standart Geldi! Ticaret Bakanlığı'ndan Fiyat Şeffaflığı İçin Kritik Karar!

Görev Değişiminde Dikkat! Yeni Müdürler İçin Resmi İşlem Listesi Yayınlandı

Memur maaşına ek zam ve asgari ücret zammı mı geliyor? AK Parti’de Kritik Gelişme

Memur ve Emekliye Zamlı Maaş Müjdesi: Ödeme Takvimi Netleşiyor!

Okul Servisleri Ve Toplu Taşımada Yeni Dönem Başladı: Güvenlik Sistemleri Mecburi Hale Geldi

İstanbul’da Vahşet: Üniversite Öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın Cesedi Valizde Bulundu

Yükleniyor

YAZARLAR