Bugün, 8 Şubat 2026 Pazar
  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

İYİ Partili Ofluoğlu, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin basın toplantısı düzenledi

Politika 25.11.2024 12:15:49 0
İYİ Partili Ofluoğlu, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin basın toplantısı düzenledi

ANKARA (AA) - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın toplantısı yaptı.

Ofluoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kadınların toplumun temel taşlarını oluşturan, ailelerin ve toplumların gelişiminde hayati rol oynayan bireyler olduğunu ifade etti.

Kadınların yaşam hakkının, güvenliğinin ve onurunun, ayrım yapılmaksızın herkesin sahip olması gereken temel insan haklarından olduğunu belirten Ofluoğlu, dünya genelinde milyonlarca kadının, fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kaldığını ve bu durumun yalnızca bireyler için değil, toplumun tamamı için büyük bir utanç kaynağı olduğunu kaydetti.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadele edilmediğini savunan Ofluoğlu, "Elinde koruma kararıyla bir kadın öldürülüyorsa bunun sorumluluğu güvenliği sağlayamayan İçişleri Bakanlığı ile caydırıcı tedbirleri bir an evvel uygulamaya koymayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındadır." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti olarak 6-17 Kasım'da Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı düzenlediklerini anımsatan Ofluoğlu, dün kamuoyuyla paylaştıkları çalıştay sonuç bildirisi ile çözümün bir parçası olmak için somut bir adım attıklarını vurguladı.

Ofluoğlu, çalıştayda kadına yönelik şiddet ve eşitsizliklerin giderilmesi için ortaya koydukları çözüm önerilerinden bazılarının "Sosyal devlet anlayışının ve politikaların hak temelli üretilmesinin talep edilmesi, doğurganlık ve bakım yükünün, kadınların eğitime, istihdama ve yaşamın her alanına katılmasının önünü açmak için sosyal devlet anlayışının tesis edilmesi, kadınların çalışmasının desteklenmesi, 6284 sayılı Kanun'da belirtilen tedbirlerin uygulanması, kadınların siyasi parti içinde güçlenmesi ve eşit temsilin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farkındalık çalışmaları yapılması, zorunlu eğitime gönderilmemenin takip edilmesi, erkeklere farkındalık ve bilgilendirme eğitimlerinin verilmesi, aile içi şiddet büro amirliklerinin ve sığınma evi sayısının arttırılması, kadın izlem merkezlerinin, tecavüz kriz merkezinin ve Kadın Bakanlığının kurulması" olduğunu kaydetti.

Yorum

YKS Sınav Ücretlerı Dudak Uçuklattı

Pragmatizm Kelimesinin Anlamı

Son Dakika Deprem Haberleri! 8 Şubat

Fenomenlere "Fuhuş" Operasyonu: 6 İsim Birden Tutuklandı!

Epstein Dosyaları ve FETÖ Bağlantıları: Yeni Dünya Düzeninde Güç Savaşları Deşifre Oluyor

2026'nın İlk Güneş Tutulması "Ateş Çemberi" Ne Zaman?

Öğretmenlerin şikayeti soruşturma başlattı! Hayalet öğrenciler mercek altında

Öğretmenlere etik beyan zorunluluğu! MEB Yeni şartları açıkladı

Yapay Zeka İle Yükselen 5 Gözde Meslek TBMM Raporunda

Öğretmen çok sayıda öğrenciyi taciz iddiasıyla tutuklandı

Çalışan emekliler için Yargıtay‘dan kritik karar

Halk eğitimlerden usta öğreticilere kota! Yeni sorunlar kapıda

Tüm Memurlara 3600 Ek Gösterge Yeni Meclis Takvimi ve Detaylar

14 ile kar alarmı! Pazar günü kar geliyor

MEB yönetici atama yönetmeliği yargıya taşındı

Barbaros Şansal memur maaşını hedef aldı, zam yapılmasın dedi! Memurlar tepki gösterdi

MEB’den öğretmenlere yeni görevlendirme talimatı

Ek ders ücretlerini zümre kesintisi! Öğretmenlerin hangi kaleminde kesinti yapılacak?

Emekli ve Çalışanlara 12 Ay Faizsiz Nakit Kredi Desteği

Sakarya’da emekli polis dehşeti! Eşini ve MHP ilçe başkanını vurarak öldürdü

Sözleşmeli Personelin Memur Kadrosuna Geçiş Usulleri Belirlendi

Çocuk sevmiyorum, psikolojilerini bozarken haz alıyorum diyen üniversite hocasına soruşturma

MEB, Milli Eğitim Akademisi İçin 826 Personel Alacak

İnstagram uzmanlarına operasyon! Tek kişiden 102 milyon almışlar

Duru Okulları’nda Vatan Sevgisi Minik Yüreklerde Coşkuyla Yeşerdi

Selahattin Kal il milli eğitim müdürü olarak atandı

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Ek ders ücretine jet ödeme yine aynı millî eğitim müdürlüğünden

Mehmet Nurettin Aras İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Dr. Ahmet Alireisoğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.