Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,81% 0,04
  • EURO

    50,17% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6061,51% 1,51
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

İtalya'da işçiler ve öğrenciler, hükümetin bütçe planını protesto etti

- Protestolar, Filistin'e destek ve dayanışma anlarına sahne oldu

Genel 17.11.2023 20:05:58 0
İtalya

ROMA (AA) - İtalya'da sağ koalisyon hükümetinin hazırladığı 2024 yılı bütçe planı, işçi sendikaları ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin, geçen ay hazırlayıp kabul ettiği yaklaşık 24 milyar avro değerindeki bütçe planı, işçi sendikaları ve öğrenciler tarafından farklı kentlerde protesto edilirken, bazı yürüyüşlerde Filistin'e destek ve dayanışma gösterildi.

Ülkenin en büyük işçi sendikası İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL) ve ikinci büyük sendikası İtalyan İşçi Sendikasının (UIL) çağrısıyla eğitim ve ulaştırma sektöründe çalışanlar, bütçe planını protesto için farklı sürelerde iş bıraktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ulaştırma sektöründeki işçiler için grevi 4 saatle sınırlandırırken, diğer sektörlerde ise 8 saat yapılan genel greve, CGIL ve UIL'e göre yüzde 70 katılım gerçekleşti.

Grev gününde, CGIL ve UIL, başkent Roma'daki Popolo Meydanı'nda geniş katılımlı miting düzenledi.

Sendikalara göre, en az 60 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan CGIL Genel Sekreteri Maurizio Landini, cadde ve meydanların tıklım tıklım dolu olduğunu belirterek, "Bu, grev hakkını sorgulayanlara, tedbir uygulayanlara verebileceğimiz en güzel, en akıllıca ve en sert yanıttır." dedi.

Landini, hükümetin dinlemediği kişileri temsil ettiklerini ve Meloni hükümetinin ülkeyi duvara çarpmaya doğru götürdüğünü söyledi.

UIL Genel Sekreteri Pierpaolo Bombardieri de işçilere saygı duymak gerektiğini, grev kararlarına kısıtlama tedbiri getirenlere en iyi yanıtın bu meydan olduğunu kaydetti.

İşçi sendikalarının mitinginde de Filistin bayrakları dikkati çekti.

Bu arada, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de resmi temaslarda bulunan Başbakan Meloni, greve saygısı olduğunu ancak sendikaların bu grevi yaz aylarında, kendisi daha bütçeyi tamamlamadan önce ilan ettiğini belirtti.

- Farklı kentlerdeki bütçe protestolarında Filistin ile dayanışma gösterildi

Ülkenin ikinci büyük kenti Milano'da da öğrenciler sabah yürüyüş düzenledi.

Meloni hükümetinin eğitim alanındaki kesintilerini protesto eden bazı öğrencilerin, Filistin bayrakları ve Filistin'e destek ifadelerinin yazılı olduğu dövizleri taşıdığı görüldü.

Yürüyüş sırasında bazı öğrenciler, lüks mağazaların vitrinlerine sprey boya sıkıp, dövizler yapıştırdı.

Diğer yandan, Torino kentindeki gösteriler sırasında öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gergin anlar ve arbede yaşandığı belirtildi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, bazı öğrenciler İsrail bayrağını ateşe verdi.

- Pisa Kulesi'nde Filistin Bayrağı açıldı

ANSA ajansının haberine göre, Pisa kentindeki gösteride de bir grup öğrenci, eğikliğiyle meşhur Pisa Kulesi'ne çıkarak, burada büyük bir Filistin bayrağı açtı.

Floransa kentinde de tarihi Duomo Katedrali önünde bir araya gelen öğrenciler ve işçilerden oluşan grup, açtıkları Filistin bayrakları ve destek pankartıyla, katedralin girişini kapattı.

Yorum

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.