Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,03
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5990,19% 0,47
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: 'Sürdürülebilir bir gıda ekosistemi kurmalıyız'

- 'Gıda dünyanın en stratejik ürünü olduğu için, her fırsatta modern sulama sistemlerine dikkat çekiyoruz, lisanslı depoculuk ve sözleşmeli üretim yaygınlaşmalı, tarımsal teknoloji geliştirilmeli, tarımsal destekler tarlaya değil, ç?

Ekonomi 7.04.2023 11:10:29 0
İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz:

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, "Sürdürülebilir bir gıda ekosistemi kurmalıyız. Bunu çocuklarımız için, geleceğimiz için yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

İSTİB'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kopuz, son zamanlarda özellikle kırmızı et ve kuru soğan ekseninde, gıda ürünlerinde yaşanan fiyat dalgalanmalarının olduğunu belirtti.

Kopuz, bu durumun tarımsal üretimde planlamanın, spekülatörlerle mücadelenin ve gıda arz güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti.

Tarım ve gıdanın bugün olduğu gibi dün de önemli olduğunu kaydeden Kopuz, gıdanın öneminin gelecekte daha da artacağına inandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deprem bölgesinde tarım ve sanayi üretiminde devamlılığın sağlanması gerektiğini bu sebeple gündeme getiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarıyla açılan tahıl koridorunun sadece Türkiye için değil tüm dünya için hayati önemde olduğunu bu yüzden tekrarlıyoruz. Gıda dünyanın en stratejik ürünü olduğu için, her fırsatta modern sulama sistemlerine dikkat çekiyoruz, lisanslı depoculuk ve sözleşmeli üretim yaygınlaşmalı, tarımsal teknoloji geliştirilmeli, tarımsal destekler tarlaya değil, çıkan mahsule verilmeli diyoruz.

Stratejik ürünle, ekonomik ürün ayrımının yapılması gerektiğine inanıyoruz. Arazi toplulaştırma, ölçek ekonomisi, biyoçeşitlilik ve tohum ıslahına önem atfediyoruz.

Yani özetle tüm bu konular sayesinde sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak mümkündür ve bu doğrultuda çalışmalıyız diyoruz. Türkiye’nin gıda sorunu yaşamayan bir ülke olabilmesi için planlı tarım ve gıdaya her geçen gün daha fazla değer vermeliyiz ve bu konuyu sürekli geliştirmeliyiz, diyoruz.

Nitekim geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen 422 sayılı Kanun, odağına planlı üretimi alarak, tüm bu konularda içeren önemli düzenlemeler getiriyor. Bundan sonra kamu otoritesinden beklentimiz, kanunun gereklerine tüm paydaşların uymasını sağlamasıdır."

Yorum

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.