Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

İstanbul'da eski otomobilleri çalan oto hırsızlığı çetesinin 7 üyesi yakalandı

- Çalınan araçlarını teslim alan kişiler polislere teşekkür ederken hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı

Genel 3.02.2024 09:23:07 0
İstanbul

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli iki ilde eski model otomobilleri çalarak şase numaralarını değiştirdikten sonra boyayıp satan oto hırsızlığı çetesinin 7 üyesi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, farklı tarihlerde Bağcılar, Bahçelievler, Esenler ve Güngören ilçeleriyle Bursa'dan eski model 7 otomobilin çalınması üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek kimliklerini tespit ettiği şüphelileri yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda yakalanan Ü.E, O.G, M.E, T.E, C.E, K.E. ve B.A'nın çaldıkları eski otomobillerin şase numaralarını değiştirip boyayarak sattıkları belirlendi.

Şüphelilerden Ü.E'nin 13, O.G'nin 12, M.E'nin 6, T.E'nin 2 ve C.E'nin 2 suç kaydının olduğu tespit edildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan çalınan otomobiller polis ekiplerince sahiplerine teslim edildi.

- Araçları bulunan mağdurlar polise teşekkür etti

Çalınan aracının bir yıl sonra bulunup kendisine teslim edilmesiyle çok mutlu olduğunu belirten Mustafa Yapıcı, polis memurlarına teşekkür etti.

Hataylı olup İstanbul'da çalıştığı sırada aracının çalındığını anlatan Yapıcı, "6 Şubat 2023 depreminde ailemin yanına gitmek için kalktım arabam yoktu. İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim, orada yardımcı oldular, eve geri geldim. Otobüs yok, uçak yok hiçbir şekilde ailemin yanına gidemedim, böyle mağdur oldum." dedi.

Şükrü Murat Ateş, aracının geçen ay Bahçelievler’den evinin önünden çalındığını, hırsızların otomobili boyayıp satmaya çalıştığı sırada polislerce yakalandığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Benim 4-5 saatlik kamera görüntüsünü incelemem 3 gün sürdü. Saniye saniye bakıyorsunuz. Baya personel emek harcıyor. Yakalıyorlar çok şükür. Bunu yapanlar çok profesyoneller, demek ki bu işi sürekli yapıyorlar."

Çalınan aracına kavuşan Hıfzı Balkan da aracının kendi oto tamirhanesinin önünden çalındığını belirterek, "Arabamı bir ay önce dükkanda çalışırken çaldılar. Hırsızla aramızda 5 metre mesafe ya var ya yok. Bu adamlar bu işin ustaları. Aracımın şase numarasını değiştirmişler. Arabamı değiştirip başka birisine satmışlar. Benden başka mağdur da var bu işin içinde. Polislere teşekkür ediyorum. Özverili çalışmışlar, İstanbul gibi büyük bir metropolde bir arabayı bulmak kolay değil." şeklinde konuştu.

Bu arada, bazı otomobillerin çalındığı anlar da güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, otomobili çalmak için kapısını açan hırsızın aracı çalıştıramaması üzerine iterek çalıştırıp gitmesi yer alıyor.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.