Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

İstanbul'da aynı okuldan 3 öğrenci LGS'de tam puan aldı

- Öğrencilerden Ecrin Kaptan: - 'Konu eksiği bırakmadım, takıldığım konuları tekrar ettim ve yanlış yaptığım soruları öğretmenlere sordum. Sıkı ve düzenli çalıştım'

Genel 28.06.2024 18:38:19 0
İstanbul

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da aynı okulda eğitim gören 3 öğrenci, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan aldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran'da düzenlenen sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Başakşehir İBB Akşemsettin Ortaokulu'nda eğitim gören ve merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrenciler Ecrin Kaptan, Ebrar Nalbant ve Mehmet Arif Yıldız, adlarını Türkiye birincileri arasına yazdırdı.

Mutluluklarını öğretmenleri ve aileleriyle paylaşan öğrencilerden Ecrin Kaptan, AA muhabirine, 4 yıllık emeğinin karşılığını almanın sevincini yaşadığını söyledi.

LGS'ye yönelik çalışma performansından bahseden Kaptan, "Konu eksiği bırakmadım, takıldığım konuları tekrar ettim ve yanlış yaptığım soruları öğretmenlere sordum. Sıkı ve düzenli çalıştım." diye konuştu.

Başarısında emeği olan ve kendisini her zaman destekleyen ailesi ile öğretmenlerin teşekkür eden Kaptan, "Bazen çok yanlış çıkardığım oluyordu. Bu durum beni ve onları mutsuz ediyordu. Onlar, bana inandıkları için arkamda durdular ve bu sayede başardım." dedi.

Kaptan, günlük olarak hafta içi 150-200, hafta sonu ise yaklaşık 400 soru çözdüğünü belirterek, İstanbul Erkek Lisesi'nde okumak istediğini ifade etti.

Ebrar Nalbant da kendileri için zorlu bir süreci atlattıklarını ve halen heyecanlı olduğunu söyledi.

Sınavda genel olarak rahat olduğunu anlatan Nalbant, sınav sonrası kontrol ettiği cevapların hepsinin doğru olduğunu görünce büyük sevinç yaşadığını kaydetti.

Nalbant, gelecek yıl sınava girecek öğrencilere, stres yapmamaları ve zamanı iyi kullanmaları önerisinde bulundu.

Mehmet Arif Yıldız da sınav sonucunun açıklanmasının ardından 500 tam puan aldığını görünce çok mutlu olduğunu, sevincini ailesi ve öğretmenleriyle paylaştığını kaydetti.

Yıldız, mühendislik okumak istediğini sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Mehmet Kızılay ise başarılı öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Okulun 6 yıldır şampiyon çıkardığını fakat bu yıl 3 öğrencinin birden tam puan aldığını vurgulayan Kızılay, "Şampiyonluk kültürü olan bir okul. Öğrencilerimiz bu inançla bu okula başlıyor. Çalışmalarının karşılığını aldıkları için onlar da biz de mutluyuz." dedi.

Yorum

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Ris

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.