İsrail güçleri Batı Şeria'da yasa dışı yerleşim birimleri karşıtı gösterilere müdahale etti

- Gerçek ve kauçuk kaplı mermiler ile göz yaşartıcı gaz bombalarının kullanıldığı müdahalede 14 Filistinli yaralandı - Gazze'de İsrail'in Batı Şeria'daki ihlalleri ve hapishanelerdeki Filistinli tutuklulara yönelik kısıtlamalar protes

Genel 17.03.2023 19:19:09 0
İsrail güçleri Batı Şeria

RAMALLAH (AA) - İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri karşıtı düzenlenen haftalık gösterilere müdahalesinde 14 Filistinli yaralandı.

Filistinliler, Nablus'un Beyt Decen ve Beyta, Kalkilya'nın Kefr Kaddum, Ramallah'ın El-Lebn el-Garbi ve El-Halil'in Bab ez-Zaviye ve Beyt Ummer kasabalarında yerleşim birimleri karşıtı gösteriler düzenledi. İsrail güçleri gösterilere gerçek ve kauçuk kaplı mermi ile göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale etti.

Kefr Kaddum'daki "Halk Direniş Komiteleri" Koordinatörü Murad Şitivi, yaptığı yazılı açıklamada, gösteride 8 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığını kaydetti.

Filistin haber ajansı WAFA'da ise El-Lebn el-Garbi'deki gösterilerde 2 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığı bilgisi geçildi.

Ajansın bir diğer haberinde de, El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer kasabasında İsrail güçlerinin, 3 Filistinliyi gerçek, 1'ini de kauçuk kaplı mermiyle yaraladığı belirtildi.

Filistinliler, gösterilerde araç lastikleri yakarak, yerleşim birimleri inşaatları karşıtı sloganlar attı.

Filistin Kızılayı ise açıklamasında, Beyt Decen ve Beyta'da onlarca kişinin atılan gaz bombasından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiğini aktardı.

Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde her hafta, yasa dışı yerleşim birimleri karşıtı gösteriler düzenleniyor.

- "Batı Şeria'daki direniş büyüdü"

Öte yandan Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti ile Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik kısıtlamalar ve Batı Şeria'daki İsrail ihlallerine tepki için gösteri yapıldı.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, Han Yunus'taki gösteride yaptığı konuşmada, "Batı Şeria'daki direniş büyüdü ve artık durdurulamaz bir hal aldı. Direniş dalgası, Filistin halkı özgürleşinceye kadar bitmeyecek." dedi.

Batı Şeria'daki intifadayı desteklemek için toplandıklarını kaydeden Kasım, İsrail'i Ramazan ayında Batı Şeria ve Kudüs'te gerilimi tırmandırmamaya çağırdı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular konusuna da değinen Kasım, Tel Aviv yönetiminin, uyguladığı baskılarla tutukluların iradesini kırmaya çalıştığını kaydetti.

Kasım, tutuklular meselesinin, Hamas'ın hem askeri hem de siyasi düzeydeki birincil meselesi olduğunu dile getirdi.

- Filistinli tutuklulara yönelik yeni kısıtlamalar

Filistin Esirler Cemiyeti, 13 Şubat'ta yaptığı açıklamada, İsrail'in, özellikle Nefha ve Celbu cezaevlerindeki koğuşlara nakledilen tutukluların duş saatlerini azaltacağını, gün içinde her bir koğuşa bir saat duş izni vereceğini ve su miktarını kısıtlayacağını duyurmuştu.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti tarafından 14 Şubat'ta yapılan ortak açıklamaya göre, Filistinli tutuklular, İsrail'in aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in kendilerini hedef alan söylem ve taleplerini protesto ederek "itaatsizlik eylemine" başlamıştı.

Yorum
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.