14229,41%0,33
42,80% 0,17
50,14% -0,07
5972,47% 0,30
9632,85% 0,24
KUDÜS (AA) - İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 1 Filistinliyi öldürdüğü, 1'ini ağır yaraladığı belirtildi.
Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, El-Halil'in kuzeydoğusundaki Sair beldesinin Ras el-Aruz bölgesinde 22 ve 23 yaşlarında iki gence ateş açtı. Biri sırtından diğeri ise göğsünden ağır şekilde yaralanan iki genç de El-Halil'deki El-Ehli Hastanesine kaldırıldı.
Filistin Sağlık Bakanlığından daha sonra yapılan açıklamada ise ağır yaralanan 2 Filistinliden biri olan 23 yaşındaki Enes İsmail El-Ferruh'un hayatını kaybettiği ifade edildi.
Böylelikle, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 258 oldu. Yaralı sayısı ise yaklaşık 3 bin 200 olarak kayıtlara geçti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.