İrlanda Temsilciler Meclisi Üyesi Barrett, Batılı liderlerin İsrail yanlısı tutumunu eleştirdi:

- 'Batılı liderler insanlara yalan söylemeye çalışıyor çünkü İsrail'in kuruluşundan bu yana onlarca yıldır Filistin halkına ve insanlığa karşı işlediği savaş suçlarını biliyorlar ancak Batı'nın çıkarlarına hizmet ettiği içi

Genel 14.11.2023 11:09:50 0
İrlanda Temsilciler Meclisi Üyesi Barrett, Batılı liderlerin İsrail yanlısı tutumunu eleştirdi:

LONDRA (AA) - ZUHAL DEMİRCİ - İrlanda Temsilciler Meclisi Üyesi Richard Boyd Barrett, Batılı liderlerin, İsrail'in kuruluşundan bu yana Filistin halkına karşı "savaş suçları" işlediğini bildiğini ancak Batı'nın çıkarlarına hizmet ettiği için "İsrail'i cezadan muaf tutmayı seçtiğini" belirtti.

"Filistin ve Gazze" konulu bir etkinliğe katılmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan İrlandalı milletvekili Barrett, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve Batılı liderlerin İsrail yanlısı tutumuna ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Barrett, İsrail'in Gazze halkına yönelik katliamını ve bölgedeki yıkımı izlemenin çok zor olduğunu dile getirerek, "Bunlar savaş suçlarıdır, insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Bu soykırımdır, etnik temizliktir. İsrail'i destekleyen ve eylemlerini meşrulaştıran ABD, İngiltere ve diğer hükümetler utanmalı." dedi.

İsrail'in işlediği bu utanç verici suçlara ortak olan hükümetler üzerindeki baskının acilen artırılması gerektiğine dikkati çeken Barrett, şöyle devam etti:

"Hükümetler bunu meşrulaştırıyorsa artık onlara hükümet olarak ihtiyacımız yok demektir. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ABD, İngiltere ve İrlanda'da da insanların ayağa kalkmasına, İsrail büyükelçilerinin sınır dışı edilmesini talep etmesine, bu vahşeti işleyebilen devlete karşı yaptırım uygulanmasını talep etmesine, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu ve suçlular çetesinin tutuklanmasını talep etmesine ve İsrail'in Gazze halkına karşı işlediği bu savaş suçlarını sürdürmesini fiziksel olarak engellemek için elimizden gelen her şeyi yapmasına ihtiyacımız var."

- "Filistin halkının direnişi desteklenmeli"

Milletvekili Barrett, Gazze'ye yönelik saldırıların son bulması için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu devlet, 1948'den bu yana Filistin halkına karşı terörizm, Filistin topraklarının yasa dışı işgali, Filistin topraklarının sürekli şekilde çalınması, Filistin halkının evlerinden ve köylerinden çıkarılması ve etnik temizlik üzerine inşa edilmiştir." ifadesini kullandı.

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana ise Gazze'de soykırım yaptığına işaret eden Barrett, "Bu bir apartheid, yerleşimci sömürge devletin mantığıdır ve medeni dünyada yeri yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Barrett, bu nedenle Filistin halkının direnişinin desteklenmesi çağrısı yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu direnişle dayanışma hareketleri inşa etmeliyiz. Güney Afrika'daki apartheidi yıktık, Cezayir halkı kendini sömürgecilikten kurtardı. İrlandalılar kendilerini büyük ölçüde İngiliz sömürge yönetiminden kurtardı. Bu yapılabilir ancak dünyada dürüstlüğe, adalete ve hakkaniyete inanan herkesin bu karanlık günlerde Filistin halkının yanında durması gerekiyor."

- "İsrail'in zulmünü meşrulaştıran hükümetleri iktidardan defetmeliyiz"

Barrett, Batılı liderlerin İsrail konusundaki tutumlarını da eleştirerek, "Batılı liderler insanlara yalan söylemeye çalışıyor çünkü İsrail'in kuruluşundan bu yana onlarca yıldır Filistin halkına ve insanlığa karşı işlediği savaş suçlarını biliyorlar ancak Batı'nın çıkarlarına hizmet ettiği için İsrail'e dokunulmazlık tanımayı seçtiler." diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın birkaç yıl önce yaptığı bir açıklamada bunu çok açıkça ifade ettiğini ve "İsrail olmasaydı, ABD onu icat ederdi." ifadesini kullandığını anımsatan Barrett, şunları kaydetti:

"İşte gerçek ilişki budur. Büyük Batılı güçler Filistin halkına boyun eğdirmek ve bölgeyi kontrol etmek için İsrail'in şiddetini kullanıyor. Bunu dile getirmeliyiz. Bunu Batı'daki sıradan insanlara da anlatmamız gerekiyor çünkü bence çoğu insan bu durum karşısında dehşete düşmüş durumda. Yerleşimci sömürge devletin, bu apartheid devletin gerçek yüzünü açıklamamız ve bu savaş suçlarını, zulmü meşrulaştıran hükümetleri iktidardan defeden bir hareket inşa etmemiz gerekiyor."

Yorum
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar
2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri Üç aylar 21 Aralık 2025 Pazar (Bugün) itibarıyla başladı! Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan başlangıç tarihlerini ve manevi rehberlik detaylarını hemen keşfedin.
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.