Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,00
  • EURO

    50,19% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,41% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

İran'da İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden gazeteciler için anma programı düzenlendi

Kültür ve İslami İrşad Bakan Yardımcısı Ferşad Mehdipur: 'Anadolu Ajansı başta olmak üzere Türk medyasına Gazze ve Filistin konusundaki çalışmaları için teşekkür ediyorum'

Dünya 9.06.2024 17:08:00 0
İran

İran'da İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden gazeteciler için düzenlenen anma programında, medya kuruluşlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının dünyaya duyurulmasındaki önemi vurgulanırken İranlı yetkililer, Anadolu Ajansı'na (AA) bu konudaki çalışmaları için teşekkür etti.

İran Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı tarafından başkent Tahran'daki Veli Asr Kültür Kompleksi'nin konferans salonunda düzenlenen 'Rivayet-i Qoqnous (Anka Kuşu Anlatısı)' adı verilen etkinliğe Kültür ve İslami İrşad Bakan Yardımcısı Ferşad Mehdipur, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Filistin İslami Cihad Tahran Temsilcisi Nasır Ebuşerif ile ulusal ve uluslararası medya temsilcileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamları dünyaya duyuran gazetecileri hedef aldığını belirterek, 'Filistin milletine yapılan zulmü, Filistin ve Gazze Şeridi'nin acı gerçeklerini anlatarak, aslında dünya milletlerinin mazlum Filistin milletiyle dayanışmasını sağlamayı başardılar. Kişisel olarak medyanın rolünün şu ana kadar çok belirleyici ve önemli olduğuna inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Filistin İslami Cihad Tahran Temsilcisi Ebu Şerif ise 'Bugün Gazze'de yaşanan olayların gerçekliğini aktarmada basının oynadığı büyük rol, Filistin halkının direnişinden daha az değildir.' dedi.

Gazeteciler Gazze'de yaşananları doğru aktarmış olmasaydı bugünkü gelişmelere tanık olunamayacağını belirten Ebu Şerif, 'Gazze Şeridi'nde her gün 60 Filistinli çocuğun şehit olmasına tanık oluyoruz ancak ne yazık ki büyük medya kuruluşları bu konuyla ilgilenmiyor.' diye konuştu.

- Anadolu Ajansı'na teşekkür

Etkinlik sırasında AA muhabirine konuşan Kültür ve İslami İrşad Bakan Yardımcısı Mehdipur, 'Anadolu Ajansı başta olmak üzere Türk medyasına Gazze ve Filistin konusundaki çalışmaları için teşekkür ediyorum.' dedi.

Gazetecilerin çalışmalarının önemini vurgulayan Mehdipur, 'Dost ve kardeş Türk medyası da dahil olmak üzere hepimiz bu yolda devam etmeliyiz.' ifadesini kullandı.

İran Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı Yabancı Medya Genel Müdürü Ali Rıza Şirevi de gazetecilerin mazlum Filistin halkının sesini dünyaya duyurduğunu belirterek, 'Hatta şu anda ABD'deki üniversitelerdeki öğrenciler de Filistin'i savunmak için ayağa kalkmış durumdadır.' diye konuştu.

İsrail tarafından 8 ayda dünyaya gerçekleri anlatmaya çalışan 147 gazetecinin öldürüldüğüne dikkati çeken Şirevi, 'Batı ve ABD'nin sürdürdüğü medya ve askeri politikalara karşı Filistin halkının mazlumiyetini duyuran tüm medya organlarına özellikle Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum.' dedi.

Etkinlik sonunda bazı gazetecilere plaket takdim edildi.

Yorum

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.