-
BIST 100
15740,74%-0,83
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,07
-
GRAM ALTIN
6336,96% 1,46
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlk boğa sperması ihracatı Azerbaycan'a yapıldı
TİGEM) ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde yılda toplam 1 milyon 200 bin doz yüksek kaliteli dondurulmuş boğa sperması üretilirken, ilk ihracat Azerbaycan'a gerçekleştirildi.
ANKARA (AA) - Et ve süt verimi daha yüksek büyükbaş hayvanlar yetiştirmeyi amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde yılda toplam 1 milyon 200 bin doz yüksek kaliteli dondurulmuş boğa sperması üretilirken, ilk ihracat Azerbaycan'a gerçekleştirildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, büyükbaş hayvancılıkta verimi artırmaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
TİGEM'e bağlı Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Sperma Üretim Merkezi'nde genetik kapasitesi yüksek boğalardan sperma elde ediliyor.
Dondurulmuş boğa spermalarının yaklaşık yüzde 38'inin üretildiği merkez, Türkiye'deki izinli laboratuvarlar arasında en yüksek paya sahip sperma laboratuvarı konumunda bulunuyor.
Yılda 1 milyon doz sperma üretilen merkezde, bugüne kadar üretilen 6,5 milyon dozun üzerinde dondurulmuş boğa spermasının, yaklaşık 4,7 milyon dozu özel sektöre satıldı.
- İlk ihracat Azerbaycan'a gerçekleştirildi
Merkezden ilk ihracat ise haziranda Azerbaycan'a gerçekleştirildi. Azerbaycan ile yapılan sözleşme çerçevesinde 7 bin 200 doz dondurulmuş boğa sperması ihracatı yapıldı. Anlaşmaya göre bu sayı yıllık 30 bin dozu bulacak. Özel sektör aracılığıyla çiftçilere ulaştırılan dondurulmuş spermalar kullanılarak et ve süt verimi daha yüksek büyükbaş hayvanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.
TAGEM bünyesinde bulunan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkez Müdürlüğü Suni Tohumlama Laboratuvarı'nda da yılda 200 bin doz kaliteli boğa sperması üretiliyor. Bunlar, Doğu Karadeniz-Doğu Anadolu, Batı Karadeniz-Marmara-Ege-İç Anadolu ile Akdeniz-Güneydoğu Anadolu turları olmak üzere 3 bölgede 58 il ve 102 ilçeye hizmet veriyor.
Memur maaşına her ay zam, refah payı ve ek zam için Kuruoğlu’ndan açıklama
İlkokul öğrencisini omuzlarından tutp salladığı iddiası ile öğretmene soruşturma!
Öğretmen akademileri İzmir'de yeni etkinliklerle devam etti
MEB'DEN EK DERS ÖDEMELERİNDE RADİKAL KISITLAMA: BAZI GÖREVLER ÜCRET KAPSAMI DIŞINA ÇIKARILDI
MEB, Norm Fazlası Öğretmen Atama Takvimini Açıkladı
DANIŞTAY'DAN GÖREVDEN ALMALARDA "MAKUL SÜRE" VE "SOMUT GEREKÇE" ŞARTI
Zeytinyağında Aynı Firma 82 Kez Tağşişten Listeye Girdi
Merkez Bankasından yeni altın hamlesi, alımlar başladı!
Mattia Ahmet Minguzzi’nin Annesini Tehdit Eden Kişi Tutuklandı
Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınıp Öğretmenliğe Atanmasının Nedeni Belli Oldu
Akaryakıtta büyük indirim! Zammın bir kısmı geri alındı, işte yeni mazot ve benzin fiyatları
2026-ALES/1 ÖSYM AİS Başvuru Linki Açıldı Başvurular Başladı
Alan değişikliği yapacak öğretmenler için MEB’den önemli duyuru
Öğretmenlere 18 saat ek ders ücretli evden çalışma fırsatı
Milli eğitim müdürü görevden alınıp öğretmen olarak görevlendirildi
İngilizce Öğretmeni Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti
Memur maaşına % 20 zammın önü açıldı
MEB’den Okul Yöneticilerine Sınav İçin 5 Görev
2026-MSÜ Aday Cevap Kağıtları ve Optik Form Görüntüleri Erişime Açıldı
Öğretmenlerden MEB’e “Seminer Süresi Uzatılsın” Çağrısı
2026 Yılı Güncel Öğretmen Maaşları ve Ek Ders Ücretleri Uzman, Başöğretmen Dahil
2026 Öğretmen Alan Değişikliği Takvimine İlişkin İlk Detaylar
Anayasa Mahkemesi'nden 3 Siyasi Parti Hakkında Suç Duyurusu
MHP'den Adalet Bakanı Akın Gürlek İçin Tapu Açıklaması
Futbolcu Kaan Kundakçı Cinayetinde İzzet Yıldızhan, Aleyna Kalaycıoğlu Dahil 7 Şüpheli Tutuklandı
Re’sen öğretmen atamaya iptal kararı
EBS'den, öğretmenin Atatürk'e hakaretten tutuklanmasına sert tepki
2026-MSÜ Sonuçları Erişime Açıldı
2026 LGS Başvuru Kılavuzu Yayında: Sınav Takvimi ve Yeni Uygulamalar Belli Oldu
Yükleniyor


