10937,19%-1,23
42,20% 0,24
48,77% 0,09
5435,24% 0,87
8994,26% 0,47
Eğitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikası olarak 4 temel ilke (Adalet, ehliyet, liyakat ve vatana millete sadakat) çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şeffaf ve katılımcı bir anlayışla sahadan aldığımız geri bildirimler olaylara bakışımızı şekillendirmektedir. Bundan dolayı son zamanlarda çokça tarafımıza gelen geri bildirimler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak isteyenlere duyurumuzdur:
Bilindiği üzere, 25 Temmuz 2025 tarihinde yayınlanan Resmi Gazetede Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 23
(1) İlçe millî eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla; eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak şartları aranır." denilmektedir.
Sahadan aldığımız bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmelikte yaptığı bu değişikliğe rağmen münhal durumda bulunan birçok İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda kadrolu atanma şartlarına haiz olmadığı halde görevlendirme ile çalışanların sayısının hatrı sayılır düzeyde olduğudur. Ancak görevlendirmelerde dahi öncelik genellikle kadrolu atanma şartlarına haiz olan kişilere verilir; bu kişiler, ilgili mevzuatta belirtilen asıl şartları taşıdıkları için öncelikli değerlendirilir. Kadrolu atama şartlarına haiz olmayanların başvuruları, genellikle ihtiyacı gidermek amacıyla, mevzuatın izin verdiği ölçüde geçici veya istisnai durumlarda değerlendirilebilir.
Yukarıdaki bilgiler ışığında kadrolu atanma şartlarını taşıyan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak isteyenlerin dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yapması gerekmektedir. Asaleten atanma şartlarını taşıdığı halde başvurusuna olumsuz cevap alanların konuyu yargıya taşımaları halinde Sendikamız avukatlarımız ile hukuki destek sağlayacaktır. Tüm kamuoyuna duyurulur.
Başvuru dilekçesi örneği için www.eysen.org tr sitemizi ziyaret edebilirsiniz.