11189,50%1,65
42,55% 0,07
49,50% 0,01
5734,37% -0,20
9297,33% 0,17
Türk Eğitim Sen, il emri bekleyen öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderileceğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son açıklaması, özür grubu atamalarında öğretmenlerin taleplerinin dikkate alındığını gösteriyor. Öğretmenlerin mazeret atamaları sürecinde yaşanan mağduriyetlere çözüm geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sendikaların "il emri" ve "ilçe emri" çağrılarına kulak vererek, özür grubu atamalarında tercihine yerleşemeyen hiçbir öğretmeni mağdur etmeyeceğini duyurdu. Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın bu olumlu adımı kamuoyuyla paylaşıldı. İşte, binlerce öğretmenin yüzünü güldüren o gelişmenin tüm detayları...
Türk Eğitim Sen Duyurdu: Öğretmenlerin İl Emri Talebi Karşılık Buldu!
Öğretmenlerin özür grubu (mazeret durumu) atamaları sürecinde, tercihine yerleşemeyenler için sendikalardan gelen yoğun baskılar sonuç verdi. Türk Eğitim Sen, yaptığı son açıklamayla Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) olumlu bir adım attığını duyurdu. Bu gelişme, daha önce yayımlanan ve mağduriyetlere yol açabilecek kılavuz maddelerinin uygulanmayacağı anlamına geliyor.
Hatırlanacağı üzere, mazeret atamaları kılavuzunda yer alan bazı maddeler, öğretmenlerin tepkisini çekmişti. Özellikle eşi memur olan öğretmenlere eşleriyle birlikte başka bir ile tayin isteme teklifi veya bir yıllık ücretsiz izne ayrılma seçeneği sunulması, öğretmenlerin ve sendikaların tepkilerine neden olmuştu. Bu durum, Türk Eğitim Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen gibi sendikaların, il emri ve ilçe emri uygulamasının yeniden getirilmesi için MEB'e yazılı talepte bulunmasına yol açmıştı.
Tüm bu taleplerin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı 6 Ağustos 2025 tarihinde yaptığı yazılı açıklamayla öğretmenlerin yüreğine su serpti. Bakanlık, "Millî Eğitim Bakanlığınca kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı iller arası yer değişikliklerinde başvuruda bulunan bütün öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre atamaları gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.
Bu açıklama üzerine Türk Eğitim Sen, "Tüm öğretmenlerimiz adına bakanlık yetkililerine teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Ancak sendika, bir konuya daha dikkat çekti: Aynı il içinde, farklı ilçelerdeki öğretmenlerin de mazeret tayini mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirtti.
Sizin Bu Konudaki Görüşleriniz Neler?
Sizce bu gelişme öğretmenler için yeterli mi? İl emri uygulamasının kapsamı genişletilmeli mi? Özür grubu atamalarında yaşadığınız deneyimleri ve önerilerinizi bizimle paylaşın. Yorumlarınız, hem kamuoyunun hem de yetkililerin dikkatini çekmek için çok değerli.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.