IFA Berlin, Türkiye'den 52 firmanın katılımıyla açıldı

- Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Güven Uçkan: - 'Türkiye'nin ev aletleri sektöründe Avrupa Birliği'nin üretim üssü olmasıyla tanınması, Türk ev aletleri üreticilerini Avrupa Birliği şirketlerini

Genel 6.09.2024 18:43:36 0
IFA Berlin, Türkiye

BERLİN (AA) - Tüketici elektroniği fuarı IFA 2024, Almanya'nın başkenti Berlin'de yapay zeka yenilikleriyle kapılarını açtı.

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olarak bilinen IFA 2024’te başta Çin ve Güney Kore olmak üzere Asyalı şirketlerin ağırlığı göze çarparken Türkiye'den de bu yıl 52 şirket yer alıyor.

Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET), Türkiye'den fuara milli katılım sağlayarak 400 metrekarelik alanda 21 firmayla yer alıyor. Ayrıca Vestel, Arzum ve Kumtel gibi 31 şirket de fuara kendi imkanlarıyla iştirak ederek yeni ürünlerini sergiliyor.

Fuarın açılışında Türk stantlarını gezen Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Türk iş insanlarının istek ve şikayetlerini dinledi.

- "2024 yılında 4 kıtadan 11 ülkedeki alıcılarla ihracatçılarımızı buluşturduk"

Türkiye'den fuara milli katılımı organize eden TET Yönetim Kurulu Başkanı Güven Uçkan, AA muhabirine, Birliğin yaklaşık 6 bin üyesinin ihracat faaliyetlerine destek vermek amacıyla her yıl sektörel ticaret heyetleri, alım heyetleri ve fuar organizasyonları düzenlediklerini söyledi.

Uçkan, “Türkiye’nin ihracatından aldığı toplam yüzde 6,5 pay ile en büyük beşinci sektör olan elektrik ve elektronik sektörümüzün ihracatını artırmak hedefiyle 2023 yılında 3 kıtadan 9 ülkede faaliyetlerimizi tamamladık. 2024 yılında ise 4 kıtadan 11 ülkedeki alıcılarla ihracatçılarımızı buluşturduk." dedi.

IFA Berlin’de bu yıl bir kez daha Türkiye'nin Milli Katılım Organizasyonu'nu düzenlediklerini anlatan Uçkan, bu yıl 100. yıl dönümünü kutlayan fuarın Türkiye’den katılan firmalar için önemli bir iş ortamı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Uçkan, fuarda 400 metrekareyi aşan alanda Türkiye’den 19 beyaz eşya yan sanayi firması ve 2 küçük ev aletleri firmasının yer aldığını bilgisini paylaşarak, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin ev aletleri sektöründe Avrupa Birliği'nin üretim üssü olmasıyla tanınması, Türk ev aletleri üreticilerini Avrupa Birliği şirketlerinin önde gelen ortakları haline getirmektedir. Güçlü bir ana sanayiye paralel olarak, temsil etmek için burada bulunduğumuz, ana sanayi üretiminin tedarikçileri olarak işlev gören eşit derecede güçlü bir yan sanayiye sahibiz. Türkiye, Avrupa'nın en çok üretim yapan ülkesi olmasının yanı sıra yıllık 33 milyon adetlik üretimiyle dünyada ikinci sırada yer almaktadır.”

- Yapay zeka destekli yeni “akıllı ev” trendleri

Sürdürebilirliğin ve yapay zekanın ön plana çıktığı IFA 2024, Berlin'de 10 Eylül'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 45'ten fazla ülkeden 1800’den fazla firmanın yeni teknoloji ürünlerini sergileyeceği fuarı 180 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu yılın öne çıkan konuları arasında yapay zeka, sürdürülebilirlik, bağlanabilirlik, dijital sağlık ve içerik oluşturma yer alıyor. Gelişmiş özelliklere sahip buzdolaplarından sanal şeflere kadar ürünler, yapay zekanın günlük hayat üzerindeki etkisini ortaya koyarken bu teknoloji sayesinde modern fırınlar hangi yemeğin hazırlandığını otomatik tanıyor ve sıcaklığı ve pişirme süresini buna göre ayarlıyor.

Güney Kore, bu yıl 100’üncü yılını kutlayan fuarın partner ülkesi olarak yer alırken Bryan Adams gibi sanatçıların katılacağı diğer etkinliklerle ziyaretçilerin fuar alanına çekilmesi amaçlanıyor.

Fuar, bu yıl katılımcılara ev elektroniği ve beyaz eşya sektöründeki yapay destekli eğilimleri izleme, karşılaştırma, yeni ürün ve teknolojilerle tanışma fırsatı sağlarken yapay zekanın yoğun olduğu yenilikçi ürünleri kullanma imkanı da tanıyacak.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de bugün Türkiye'den IFA Berlin 2024 Fuarı'na katılan firmaların temsilcilerine ve resmi delegasyona resepsiyon verecek.

Yorum
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.
3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından 2026’ya dair beklentileri açıkladı. Seyyanen zamdan 3600 ek göstergeye kadar talepler masada.
Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu! Yıl sonu mali kapanış nedeniyle 2025’e ait ek ders ücretleri Ocak ayına bırakılmayacak. Aralık ayı ek ders ödemeleri erkene çekildi, ödeme takvimi ve işlem süreci netleşti.
2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama ÖSYM, 2024-KPSS branş bazında sıralamaları güncelledi! Adaylar, YÖKSİS verileriyle yenilenen alan bazındaki başarı sıralamalarını ÖSYM AİS üzerinden hemen kontrol edebilirler.
KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor KPSS-2025/2 tercih süreci başladı! Adaylar, 18-25 Aralık tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini yapabilecek. Kılavuzda lise, ön lisans ve lisans kadroları yer alıyor.
Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor Fenerbahçe, Ataşehir’deki arazisini 46 milyar TL’ye sattı! Kulüp, bu dev gelir ve %400 sermaye artırımıyla Bankalar Birliği borcunu kapatarak mali bağımsızlığını ilan etmeye hazır.
İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı İstanbul’daki dev uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki ve Danla Bilic gözaltına alındı. Şeyma Subaşı ve Kasım Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarken, Sercan Yaşar tahliye edildi.
Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor Öğretmenlik diploması artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak 12 aylık zorunlu program, atama sürecini uzatırken eğitim fakültelerinin rolünü yeniden tartışmaya açtı.
Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı! Yüksek yöneticiler için planlanan seyyanen zam geri çekilmişti. Kulislerde şimdi tüm memurları kapsayan yeni bir düzenleme konuşuluyor. Peki öğretmenler bu olası artıştan ne kadar pay alacak?
Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi? 2026 asgari ücreti için kritik toplantı öncesi TÜRK-İŞ’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. “Sürece dahil edilmedik” diyen konfederasyon, komisyonda yer almayacağını açıkladı.
Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi Emniyet teşkilatında beklenen kararlar alındı. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu farklı rütbelerde toplam 235 emniyet müdürü emekliye sevk edildi
Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı Ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notlarını doğrudan etkileyecek ortak sınavlar için takvim açıklandı. Sınavlar 29 Aralık’ta başlayacak, 9 Ocak’a kadar tamamlanacak.
Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak? Ocak ayında öğretmen maaşlarına yapılacak zam için en güçlü senaryo hesaplandı. Enflasyon farkı, toplu sözleşme artışı ve 1000 TL taban aylık zammı maaşlara nasıl yansıyacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.