İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: - 'Bu ülkede kara para aklayıcıları, çete liderleri, uyuşturucu ve kokain kaçakçılarının İçişleri Bakanı ile yan yana gelebilmesi ve geçip gidebilmesi normal değil' - İçişleri Bakanı Süleyman Soy

Politika 18.11.2022 10:01:11 0
İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'Bu ülkede kara para aklayıcıları, çete liderleri, uyuşturucu ve kokain kaçakçılarının İçişleri Bakanı ile yan yana gelebilmesi ve geçip gidebilmesi normal değil.' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

Özkoç, 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasının yalan ve iftiraya dayalı olduğunu' iddia etti.

Soylu'nun, 'bir siyasetçinin, mafya babasından her ay rüşvet aldığına' ilişkin sözleri olduğunu aktaran Özkoç, ''Vereni de alanı da biliyorum.' dedin ama adını açıklamadın, suçluyu korudun ve kolladın, bütün milletvekillerini zan altında bıraktın.' diye konuştu.

'Kara para aklayıcısı' Sezgin Baran Korkmaz'ın, Soylu ile görüştükten sonra yurt dışına kaçtığını savunan Özkoç, 'Sezgin Baran Korkmaz ile ne konuştun da bir gün sonra yurt dışına kaçtı? Korkmaz, Türkiye'de suç işledi, senin sayende ABD'de. Bu ülkede kara para aklayıcıları, çete liderleri, uyuşturucu ve kokain kaçakçılarının İçişleri Bakanı ile yan yana gelebilmesi ve geçip gidebilmesi normal değil.' ifadelerini kullandı.

- Soylu, 'FETÖROMAN' dosyasını gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sırada Özkoç'a, üzerinde 'FETÖROMAN' ve 'Kılıçdaroğlu Hatırası' yazılı dosyaları gösterdi.

Sözlerini sürdüren CHP Grup Başkanvekili Özkoç, şunları söyledi:

'Uyuşturucudan ölen çocukların anneleri seni asla unutmayacak. Yılda 260 bin uyuşturucu satıcısı yakalanmış. Yakalananlar torbacı, yakalanmayan baronların ise seninle boy boy fotoğrafları bulunuyor. Ortada tonlarca uyuşturucu var, yakalanan tek baron yok. Bunlar Türkiye'ye geliyorlar, milyon dolarlık oteller, villalar ve yatlarda kara parayı aklıyorlar ama senden çıt yok. Senin yüzünden bu hale geldik.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, uyuşturucuyla ilgili sözleri ile muhatap olarak iktidarı, siyaseti ve İçişleri Bakanı'nı sorumlu tuttuğunu belirten Özkoç, şunları aktardı:

'Hiçbir zaman devletin kurumlarını hedef almadık, almayız. Kendine siper ettiğin kurumların açıklamalarında kullandığın ucuz siyasetin ve kirli dilin izlerini görüyoruz. Hepimiz aslında seni görüyoruz. Gözümüz üzerinde, hukuk karşısında hesap vereceksin ve asla kaçamayacaksın.'

İçişleri Bakanı Soylu'nun, 'Teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz.' sözünü hatırlatan Özkoç, şöyle konuştu:

'Peki nasıl oluyor da bir kadın terörist, güvenlik unsurlarının ve istihbaratın en güçlü olduğu Afrin'den elini kolunu sallayarak sınırı geçti, 1200 kilometre yol alarak İstanbul'a geldi, tekstil atölyesinde işe girdi ve daha sonra defalarca bombayı koyacağı yerde keşif yaptı? Kadın terörist nasıl elinde bomba, üstünde kamuflaj elbisesi, ayağında postal ile Taksim'in göbeğine herkesin gözünün içine baka baka gitti? Kadın terörist yakalandı ama suçu örgütleyen şahıs piyasada yok. Terörle mücadele adı altında Taksim'deki saksılarla bankları kaldırdın. Senin terörle mücadele anlayışın bu. 'Sınır namustur.', namusumuz olan sınırı kevgire çevirdiniz.'

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Özkoç'un konuşmasının ardından milletvekillerini temiz bir dil kullanmaları ve üsluplarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

- 'Kem söz sahibine ait'

Daha sonra söz alan İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasında kimseye hakaret etmediğini ancak CHP'li Özkoç'un kendisine ağır hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

'Kem söz sahibine ait, bu sözlerin tamamını kendisine iade ediyorum.' diyen Soylu, 'Fotoğraflarla konuşmak gerekirse kendi Genel Başkanı'nın, uyuşturucu satıcıları, tacizciler, dolandırıcılar ve teröristlerle çekilen yüzlerce fotoğrafı burada 'Kılıçdaroğlu hatırası' olarak kendisine veririm; internet sitenizde FETÖ'cülerle nasıl bir 'FETÖroman' içinde olduğunun onlarca, yüzlerce fotoğrafları var. Bu, ucuz siyaset anlayışı elbette ne TBMM çatısı altında ne de bizim nezdimizde karşılık bulacak.' karşılılığını verdi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir de İçişleri Bakanı Soylu'nun, 'Ömrümde bir tek güvenlik makalesi okumamış bir adamım. İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir şey biliyorum dersem yanlış olur.' sözünü hatırlatarak, 'Haklısınız. Bu halde bakan oldunuz, insanlar, 'Ondan oluyorsa benden neden olmasın?' dedi. İnsanların özgüvenini yükselttiniz.' diye konuştu.


Yorum
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Ris Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.