İçişleri Bakanı Soylu, oyunu Gaziosmanpaşa'da kullandı:

- 'Bu saate kadar da bütün sandıklar oy kullanılacak alanlara nakledilmiş, herhangi bir güvenlik problemi olmamıştır. 601 bin 251 personelimiz, polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve güvenlik korucumuz bu seçim için görevlendirilmi?

Genel 28.05.2023 10:42:00 0
İçişleri Bakanı Soylu, oyunu Gaziosmanpaşa

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bu saate kadar da bütün sandıklar oy kullanılacak alanlara nakledilmiş, herhangi bir güvenlik problemi olmamıştır. 601 bin 251 personelimiz, polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve güvenlik korucumuz bu seçim için görevlendirilmiştir.' dedi.

Eşi Hamdiye Soylu ile Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oy kullanacağı Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu'na gelen Soylu, vatandaşlar ve sandık görevlileri ile selamlaştı.

1003 numaralı sandıkta ilk önce eşi Hamdiye Soylu oyunu kullanırken Bakan Soylu eşinden sonra sandığa gelerek oyunu attı.

Soylu, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaklaşık 60 güne yakın bir zamanda demokratik bir olgunlukla, demokrasinin bütün koşul ve kurallarıyla birlikte Türkiye'nin seçimin nasıl yapılabileceğini bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.

Seçimlerin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Soylu, 'Yarından itibaren inşallah milletimiz, ülkemizin geleceği, huzuru için güzel bir başlangıcı tercih edecektir. Tercihi başımızın üzerinedir.' diye konuştu.

- 'Toplam 191 bin 885 sandıkta oy kullanma işlemi devam edecek'

Bakan Soylu, tüm Türkiye'de sabah 08.00 itibarıyla oy kullanma işlemlerine başlandığını aktararak, şöyle devam etti:

'Bu saate kadar da bütün sandıklar oy kullanılacak alanlara nakledilmiş, herhangi bir güvenlik problemi olmamıştır. 601 bin 251 personelimiz, polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve güvenlik korucumuz bu seçim için görevlendirilmiştir. Seçimin ve sandık alanlarının güvenliğinin sağlanabilmesi için de gerekli bütün koordinasyon, organizasyon Yüksek Seçim Kurulu ile beraber üzerimize düşen görev ve vazifeler çerçevesinde de yapılmaya devam etmektedir. Şu anda Türkiye'de toplam 60 milyon 721 bin 745 yurt içi seçmen oy kullanacak. Yine toplam 191 bin 885 sandıkta da oy kullanma işlemi devam edecektir. Türkiye'nin diğer bölgelerinde başladığı gibi afet bölgesinde de sandıklar kurulmuş ve oy kullanma işlemleri toplam 1158 alanda başlamıştır. Orada da daha önce de belirttiğimiz gibi her bir sandık alanı için ilgili olan yerlerde, ihtiyaç duyulan yerlerde konteyner alanları oluşturulmuş, milletimizin huzur ve güven içerisinde afet bölgesinde de aynı şekilde oy kullanmasına, buralarda olduğu gibi devam etmektedir.'

Oy kullanma işleminin sabah saatlerinde hızlı bir şekilde başladığını vurgulayan Soylu, bir önceki seçimin milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için biraz uzun sürdüğünü dile getirdi.

Soylu, vatandaşların seri bir şekilde oylarını kullandığına dikkati çekerek, herhangi bir sorun yaşanmadığını aktardı.

Seçim olaylarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşanması halinde vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayabileceğini belirtti.

Bugün kolluk güçleri hariç silah taşımanın yasak olduğunu anlatan Soylu, eğer bir kimlik kartı ihtiyacı söz konusuysa dün ve bugün nüfus idarelerinin açık olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, seçim olaylarının geçen seçimlere göre daha az olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

'Geçen seçimlerde 351'di, son seçimde (14 Mayıs) 321 oldu. Bu zaman dilimi içerisinde şu son 15 gün, 14 gün içerisinde toplam 50 seçim olayı oldu. Bu vesileyle milletimize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah ülkemiz bugüne kadar olduğu gibi bugün de demokratik bir olgunlukla, bütün demokrasinin kurallarıyla ve şartlarıyla beraber bu seçimi tamamlayacak ve Türkiye yepyeni bir sürece, iyi bir başlangıca, güzel bir başlangıca adım atacaktır. Ülkemiz için, milletimiz için, gelecek nesiller için hayırlı ve uğurlu olur inşallah.'

Yorum
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.