İçişleri Bakanı Soylu, Malatya'da konuştu: (1)

- '(Kahramanmaraş merkezli depremler) 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi. Bunların 6 bin 265'i yabancı uyruklu' - 'Şu ana kadar da gerek DNA'sı alınan gerek parmak izi alınan ve araştırması yapılan 1619 ki?

Genel 10.03.2023 18:22:22 0
İçişleri Bakanı Soylu, Malatya

MALATYA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemlerinin gerçekleştirildiğini, bunların 6 bin 265'inin yabancı uyruklu olduğunu bildirdi.

Malatya Afet Koordinasyon Merkezindeki toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Soylu, hem gelinen süreci değerlendirdiklerini hem de atacakları adımları yeniden masaya yatırdıklarını söyledi.

Soylu, Malatya'ya tekrar geçmiş olsun ve başsağlığı dileyerek, "Şu ana kadar deprem bölgesinde 209 konteyner kent kurulumuna başlandı. Bunun şu ana kadar 42'sinin altyapısı tamamlanmış oldu. Bu 209 konteyner kente de 108 bin konteyner yerleştirilecek. Şu ana kadar 15 bin 809 konteyner kuruldu, kurulmaya devam ediyor." diye konuştu.

Malatya'da şu ana kadar 3 bin 247 konteyner kurulduğunu ve büyük bölümüne ailelerin yerleştirildiğini aktaran Soylu, "Bu yerleştirmeler öncelikle; Allah rahmet eylesin, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarından başlıyor. Hemen akabinde depremden mağdur olan şehit aileleri ve gazi yakınları, aynı zamanda hasta, yaşlı, yatalak, engelli ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yardım alanlardan başlayarak ev sahibi ve kiracılar yerleştirilmeye devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

Soylu, AFAD tarafından 411 bin çadırın dağıtıldığını ve dağıtılmaya devam edildiğini belirterek, bu ayın sonuna kadar 300 bin çadırın daha dağıtılacağını, toplam 700 bin sayısına ulaşılmış olacağını, Malatya'da ise 52 bin 892 çadırın dağıtımının yapıldığını kaydetti.

Depremlerde hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünün nüfusa tescilinin gerçekleştirildiğine değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Nüfusta tescil şöyle gerçekleşiyor; Sağlık Bakanlığının verdiği veriler, kırsalda hayatını kaybedip jandarma ve kaymakamlık tarafından bildirilenler, başsavcılıklar tarafından ölü muayenesiyle bildirilenlerle birlikte 3 kanal. Bir kanal daha var; yabancı uyruklu vatandaşlar, bütün bunların tamamı Göçte tescil ediliyor. 4 ayrı kanaldan Türkiye Cumhuriyeti Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne geliyor ve bunlar da ölüm tescil işlemlerini gerçekleştiriyor. Şu anda 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi. Bunların 6 bin 265'i yabancı uyruklu, yani Suriye dahil, başka ülkelerin tabiiyetine mensup olanlar. Şu ana kadar da gerek DNA'sı alınan gerek parmak izi alınan ve araştırması yapılan 1619 kişinin de kimliği tespit edilmeye çalışılıyor. Afette şu ana kadar henüz yakınını bulamayan toplam emniyetimize başvuru sayısı 264. DNA eşleştirmeleri, parmak izi eşleştirmeleri başsavcılıklar, kriminal daire tarafından devam etmektedir."

(Sürecek)

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.