Hitit'ten 2022'de 18,8 milyon dolarlık ciro

- Borsa İstanbul'daki ilk yılını geride bırakan Hitit, uluslararası pazarlardaki genişlemesini sürdürdü ve 2022'de imzaladığı 16 yeni anlaşmayla ihracat yaptığı ülke sayısını 47'ye yükseltti - Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Ge

Ekonomi 14.03.2023 15:39:43 0
Hitit

İSTANBUL (AA) - Hitit (HTTBT), 2022'de istikrarlı büyümesini sürdürürken, önceki yıla göre cirosunu yüzde 30 artırarak 18,8 milyon dolara ulaştırdı.

Hitit açıklamasına göre, geçen yıl 16 yeni partnerlik anlaşması imzalayarak 6 kıtada 64 hava yolu ve seyahat şirketine hizmet vermeye başlayan şirket, dünya sıralamasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Amerika kıtasından Avustralya'ya kadar tüm kıtaları kapsama alanına alan Hitit, bu performansıyla cirosunu önceki yıla göre yüzde 30 artırarak 18,8 milyon dolara, FAVÖK marjını ise yüzde 43'e yükseltmeyi başardı.

Borsa İstanbul'daki ilk yılını başarılı bir şekilde geride bırakan Hitit, uluslararası pazarlardaki genişlemesini sürdürdü ve 2022'de 16 yeni anlaşma imzalayarak ihracat yaptığı ülke sayısını 47'ye çıkardı.

Geçen yılın sonu itibarıyla 6 kıtadan 64 partner ile çalışmaya başlayan şirket, başarılı büyüme ivmesini finansallarına da yansıttı.

Halka arz ve başarılı global büyüme grafiği sonucu elde edilen gelirlerini ağırlıklı olarak AR-GE çalışmaları için kullanan şirket; yapay zeka uygulamaları, bulut teknolojileri ve yeni iş kollarını kapsayan geliştirme yatırımlarına hız verdi.

Hitit'te 2023 sonu itibarıyla dolar bazında ciroda yüzde 33-38 aralığında büyüme, FAVÖK'te yüzde 43-48, net karda yüzde 25-30 aralığında marj öngörülüyor.

- Şirket tarihinin en hızlı büyümesini gerçekleştirdik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, 2022'de partner sayısında şirket tarihinin en hızlı büyümesini gerçekleştirdiklerini belirterek, ihalelerin yüzde 50'sini kazandıklarını, bunun sektör için çok yüksek oran olduğunu bildirdi.

Geçen yıl 16 tanesi yeni Hitit partneri ve 2'si teknoloji danışmanlığı/yazılım projesi olmak üzere 18 yeni anlaşma imzaladıklarını aktaran Karaağaç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Avustralya'daki ilk partnerlik anlaşmamızı imzalayarak ihracat ayak izimizi 6 kıtaya yaydık. 47 ülkede toplam 64 partnere yazılım ihracatı gerçekleştirmeye başladık. 14 yeni partnerin kurulumları tamamlanarak SaaS modelinde tekrarlayan gelir üretir hale getirdik. Batı Avrupa'da Crane PSS kullanan yeni bir partner kurulumunu daha tamamlanarak hayata geçirdik. ADS gelişmeleri çerçevesinde acente dağıtım platformu için bir partner kurulumunu tamamladık, bir yeni anlaşma imzaladık. 2022'de SaaS gelirlerimizin temeli olan yolcu sayısı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 arttı. Bu artışta yeni kazanılan partnerlerin yanı sıra mevcut iş hacimlerindeki artış da etkili oldu."

- "Satış gelirlerinin yüzde 34'ü kadar AR-GR yatırımı gerçekleştirdik"

Nevra Onursal Karaağaç, geçen yılın ilk çeyreğinde halka açılan Hitit'in buradan elde ettiği finansal kaynağı yenilikçi teknolojiler için değerlendirdiğini belirterek, 2022'de 6,4 milyon dolarlık AR-GE yatırımıyla 3,8 milyon dolarlık lisans, donanım ve demirbaş yatırımı yaptıklarını bildirdi.

Yatırım için "daha iyi müşteri deneyimi", "operasyonel mükemmellik" ve "gelir artırıcı faaliyetler" olarak 3 alan belirlediklerini aktaran Karaağaç, bulut altyapı, optimizasyon algoritmaları ve yapay zeka gibi alanlardaki faaliyetlerinden ve yatırımlarından bahsetti.

- "Ciro ve FAVÖK 2019 verilerini aştı"

Hitit Mali İşler ve Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Tuğ Özmutlu da 2022 sonu itibarıyla ciro ve FAVÖK'ün 2019 verilerini aştığını, satış gelirlerinin Kovid-19 öncesinin yüzde 14 üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Geçen yıl sonu itibarıyla şirketin nakit ve nakit benzerleri toplamının 20,4 milyon dolara ulaştığını aktaran Özmutlu, şunları kaydetti:

"Aynı dönem için banka kredileri ve finansal kiralama yükümlülükleri hariç nakit tutarı ise 18,2 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Buna paralel olarak FAVÖK marjımız, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6, Kovid-19 öncesi dönem olan 2019'a göre yüzde 2 yukarıda gerçekleşti. Yurt dışında büyüme stratejimiz sonucunda gelirlerimizin yüzde 85'i döviz bazlı, yüzde 15'i TL bazlı oluştu. Maliyetlerimizin ise yaklaşık yüzde 83'ü TL cinsinden gerçekleşti. Bu da bize döviz bazlı türbülanslara karşı koruyucu bir kalkan oluşturuyor."

Özmutlu , 2023 sonu beklentilerine işaret ederek, söz konusu öngörülere dair gelişmeleri titizlikle takip ettiklerini ve gerekli durumlarda güncellemeleri yatırımcılara duyuracaklarını bildirdi.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.