HERKADAŞ Atölye Çocuk Bilim Sanat Eğitim Festivali'nin kapanış programı yapıldı

Kültür-Sanat 10.06.2023 21:47:02 0
HERKADAŞ Atölye Çocuk Bilim Sanat Eğitim Festivali

İSTANBUL (AA) - Her Çocuğa Eğitim Vakfı (HERÇEV) tarafından İstanbul Kalkınma Ajansının hibe desteğiyle düzenlenen HERKADAŞ Atölye Çocuk Bilim Sanat Eğitim Festivali kapsamında bilim ve sanat eğitimi alan 150 çocuk mezun oldu.

Oluşturulan müfredatla gerçekleştirilen eğitimler ve etkileşimli atölyelerle 5 bin çocuğa ulaşılan programın kapanış etkinliği İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı.

HERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sümeyye Ceylan, burada yaptığı konuşmada, HERÇEV'i 2019 yılında 16 kadın bir araya gelerek kurduklarını belirterek, "Biz, mutlu bir çocukluk geçirmenin, erişilebilir ve kaliteli eğitim almanın yeryüzündeki hiçbir çocuk için hayal olarak kalmaması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Ceylan, Türkiye'nin insani yardım konusunda dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olduğuna işaret ederek, "İnsani yardım konusunda öncüyüz fakat maalesef içinde yaşadığımız bilgi çağında çocuklarımızın zihin dünyalarını, kalplerini beslemek konusunda yetersiz kalıyoruz. Her çocuğun çok güzel bir ahlakla ve türlü cevherlerle dünyaya geldiğine inanıyoruz. Çocukluk yıllarını, büyük bir mutlulukla anımsanması gereken, iyi değerlendirilmiş ve ukdelerle dolu olmayan bir süreç olarak görüyoruz." diye konuştu.

Projede geniş bir gönüllü ağının bulunduğuna dikkati çeken Ceylan, 2 yıllık süreçte çocuklara destek olmak için özveriyle emek veren tüm gönüllülere teşekkür etti.

HERÇEV Sanat Eğitimleri Direktörü Betül Tekiner de programın sanatçılar ve eğitimcilerin yer aldığı bir danışma kuruluyla gerçekleştiğini belirterek, "Biz bilim ve sanat eğitimlerinin ülkemizdeki her çocuk için kolay erişilebilir bir konuma sahip olması için çalışıyoruz. Bugün hepimizin heyecan ve neşeyle eşlik ettiği bu festival, kendilerine sunulan bilim ve sanat eğitimlerini katılımlarıyla zenginleştiren çocuklarımız için ve yine onların emekleriyle mümkün oldu. Umarız ki hem buradaki hem de ülkemizdeki tüm çocuklar yaşam boyu sürecek bir öğrenme sevgisiyle dolarlar. Bizler bu hedefin taşıyıcıları olduğumuz için gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Programda, Zeynep Betül Akyıldız çocuk şarkıları seslendirdi, Kocaeli Bilim Merkezi'nin bilim gösteri ekibi sahnede deney yaptı, çocukların 6 ay boyunca bilim ve sanat atölyelerinde ürettiği eserler sergilendi.

İbn Haldun Üniversitesi ve ÖNDER'in proje ortağı olduğu, Milli Saraylar'ın proje iştirakçisi olarak yer aldığı festivale, İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Merkezi etkinlik partneri olarak destek verdi.


Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.