Halk Eğitimi Merkezinden 26000 Kişiye Eğitim

Halk Eğitimi Merkezinden 26000 Kişiye Eğitim.

Eğitim 2.01.2025 10:47:00 0
Halk Eğitimi Merkezinden 26000 Kişiye Eğitim

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2024 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla önemli bir başarıya imza attı. Açılan 1.540 farklı kursta toplamda 26 bin 200 vatandaşa eğitim verildi. Merkez, okuma yazma kurslarından hasta ve yaşlı bakımına, tekstilden aşçılığa kadar 75 farklı alanda binlerce kurs seçeneği sunarak yediden yetmişe her kesime hitap ediyor.

Vatandaşlar Kendini Geliştiriyor, Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Halk Eğitim Merkezi'nin kursları, vatandaşların hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor hem de sosyalleşmelerine imkan tanıyor. Kursiyerler, edindikleri yeni bilgi ve becerilerle aynı zamanda aile ekonomilerine de katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

'75 Alanda 3 Bin 500'e Yakın Kurs Programı Var'

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, 2024 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi. Tabar, '2024 yılında 1.550 kurs faaliyeti icra ettik ve bu kurslarda 26 bin 200 vatandaşımıza kurs hizmeti verdik. Bu rakamlar 1 Ocak'tan 31 Aralık'a kadar olan dönemi kapsıyor. Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü olarak kurslarımızı planlarken istihdama yönelik olmasına da dikkat ederek kurs çeşitliliğini arttırmak niyetindeyiz ve bu konuda da başarılı olduk. Şu anda 75 alanda kurs faaliyetleri icra ediyoruz ve bu 75 alanda 3 bin 500'e yakın kurs programı bulunuyor. Bu kurs programlarının yaklaşık yüzde 68'i mesleki kurslardan oluşuyor,' dedi.

Organize Sanayi Bölgesi ile İş Birliği

Merkezin, ildeki istihdama yönelik faaliyet gösteren kurumlarla iş birliği içinde kurslar planlamaya devam ettiğini vurgulayan Tabar, 'Geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürümüzün de projesi dahilinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki istihdama yönelik sayıların kurumumuza iletilmesi, bu sayılara yönelik kurslar planlanması ve bu kurslarda başarılı olan kursiyerlerimizin Organize Sanayi Bölgesi'ne istihdam edilmesine yönelik sözlü bir mutabakata vardık. İlerleyen günlerde bu konuda resmi bir iş birliği protokolü de imzalanabilir,' şeklinde konuştu.

'Okullarımızdaki Eğitimi de Destekliyoruz'

Halk Eğitim Merkezi'nin amacının vatandaşların tüm alanlardaki eğitim ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Tabar, '36 aylık çocuk destek merkezi veya çocuk oyun odası kursuna gelen çocuklarımızdan, ileri yaştaki tüm vatandaşlarımıza kadar farklı kurslar sunuyoruz. Kurslarımız maliyetine göre gruplara ayrılıyor. Sosyal kültürel, mesleki ve kişisel gelişim kurslarımız olmak üzere 75 alanda kurs hizmeti veriyoruz. Özellikle, Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bıraktığımız bu dönemde okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmamasını hedefliyoruz ve bu yönde aktif olarak 4 kursumuz devam ediyor. Ayrıca, örgün eğitimdeki çocuklarımıza da yoğun destek veriyoruz. Çünkü okullarımız eğitim ve öğretimin temel kaynağıdır,' ifadelerini kullandı.

  • Elazığ Halk Eğitim Merkezi, 2024 yılında 1.540 kursta 26.200 kişiye eğitim verdi.
  • 75 farklı alanda, yaklaşık 3.500 farklı kurs programı sunuluyor.
  • Kursların %68'i mesleki eğitimlere yönelik.
  • Organize Sanayi Bölgesi ile istihdam odaklı iş birliği yapılıyor.
  • Okuma yazma kurslarına özel önem veriliyor ve örgün eğitim de destekleniyor.

Bu başarı, Elazığ Halk Eğitim Merkezi'nin toplumun eğitim ve gelişimine verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor.

Yorum
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.