Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5941,79% -0,35
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

HAK-İŞ İl Başkanlar Kurulu sonuç bildirisi yayımlandı:

- 'Bütün çalışanların temsil edildiği adil bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu oluşturulmalıdır. Asgari ücretin, 4 kişilik bir ailenin yaşam masrafları göz önüne alınarak, günün ekonomik koşullarına ve enflasyon verilerine göre hakka

Genel 8.12.2023 14:08:34 0
HAK-İŞ İl Başkanlar Kurulu sonuç bildirisi yayımlandı:

ANKARA (AA) - HAK-İŞ İl Başkanlar Kurulu, bütün çalışanların temsil edildiği adil bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun oluşturulmasını ve asgari ücretin, 4 kişilik bir ailenin yaşam masrafları göz önüne alınarak belirlenmesini talep etti.

HAK-İŞ'ten yapılan açıklamada, HAK-İŞ İl Başkanlarının Filistin özel gündemiyle 29 Kasım'da Ankara'da buluştuğu anımsatıldı.

Genel Başkan Mahmut Arslan'ın başkanlığında gerçekleştirilen İl Başkanlar Kurulu Toplantısı'na, Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Halil Çukutli ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Eda Akbulut ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin'in katıldığı bildirildi.

Toplantıda, ülke gündemi, çalışma hayatındaki gelişmeler, Filistin meselesi ile konfederasyonun çalışmaları, bağlı sendikaların illerdeki örgütlenme faaliyetleri, il başkanlarının ildeki çalışmaları hakkında değerlendirmelerin yapıldığı belirtilen açıklamada, HAK-İŞ'in, çalışma hayatının, ulusal ve uluslararası sendikal hareketin önemli ve etkin bir aktörü haline gelmesinden onur duyulduğu aktarıldı.

- "İsrail'e her türlü müeyyidenin uygulanmasını talep ediyoruz"

Açıklamada, toplantıda alınan bazı kararlara ilişkin sonuç bildirisi de yer aldı. Bildiride, şunlar kaydedildi:

"HAK-İŞ İl Başkanları, Filistin meselesini milli bir mesele olarak görmektedir. İşgalci İsrail'in, derhal Gazze'deki insanlık dışı ablukadan, yasa dışı yerleşim faaliyetlerinden, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne yönelik saldırılarından ve insanlığın tüm değerlerini yok sayan tutumundan vazgeçmesi gerektiğini vurguluyoruz. BM başta olmak üzere, uluslararası kuruluşları, İslam İşbirliği Teşkilatını, bölge ülkelerini ve insan hakları kuruluşlarını siyonist İsrail devletinin, Netanyahu başta olmak üzere bütün yöneticilerinin uluslararası savaş suçluları mahkemesinde yargılanması için harekete geçmeye, katliamları durdurmak için acilen İsrail'e her türlü müeyyidenin uygulanmasını talep ediyoruz."

İsrail ile Filistin arasındaki "insani ara" ilanı ile esirlerin takası noktasında mutabakata varılmasının önemli bir adım olduğu belirtilen bildiride, bu adımın kalıcı ateşkes ve barışa açılan bir kapı olması temennisinde bulunuldu.

Başkenti Kudüs olan bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devleti kurulması ve Filistinlilerin yaşadığı ekonomik ve insani sıkıntıların acilen giderilmesi gerektiğine işaret edilen bildiride, Gazze'de yaşanan vahşet ve soykırıma karşı durmak adına yerli ve milli banka kartı sistemi TROY'a geçiş yapılması çağrısında bulunuldu.

Bildiride, HAK-İŞ İl Başkanlar Kurulunun, HAK-İŞ Akademi ve Hak Emekliler Derneğinin (HAK EMEK-DER) çalışmalarını desteklediğine işaret edildi.

- "Adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesini önemsiyoruz"

Çalışma hayatına ilişkin taleplerin karşılanması için mücadelenin sürdürüleceği kaydedilen bildiride, "Bütün çalışanların temsil edildiği adil bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu oluşturulmalıdır. Asgari ücretin, 4 kişilik bir ailenin yaşam masrafları göz önüne alınarak, günün ekonomik koşullarına ve enflasyon verilerine göre hakkaniyetli bir yaklaşımla belirlenmesini talep ediyoruz. Ülkemizdeki vergi sisteminin yeniden ele alınarak, adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Bu açıdan, ücretli çalışanların kazançlarının vergi dilimlerinin düşük kalması nedeniyle ellerine geçen net ücretlerinin azalmasının önüne geçecek bir vergi modelinin oluşturulmasını talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bildiride, 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan işçilerin kadroya alınmasına yönelik talep yinelenerek, aynı KHK kapsamında kadroya geçen işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, iş ve iş yeri değişikliği, tayin, nakil ve becayiş haklarının verilmesi talep edildi.

6772 sayılı Kanun uyarınca ilave tediye alamayan mahalli idarelerin iştiraklerinde ya da şirketlerinde çalışan işçilere de 52 günlük ilave tediyelerin ödenmesi istenen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü'nün belediye ve şirketlerinde çalışan işçilere de uygulanmasını ve Yüksek Hakem Kurulunun Kamu Çerçeve Protokolü'nün uygulanmamasına ilişkin aldığı kararların geri çekilmesini talep ediyoruz. Mevsimlik, geçici ve kamu işçileri ile kampanya işçilerinin kadroya geçiş kriterleri, çalışma süreleri ve sosyal güvenlik haklarına ilişkin kalıcı çözümler getirilmesini talep ediyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve sendikalaşmanın desteklenmesi için sosyal diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini önemle vurguluyoruz. Emekli aylıklarının alt tabanının asgari ücret düzeyine çekilmesini ve enflasyon ile ilave zamlar dikkate alınarak artışlarının yapılmasını istiyoruz."

Yorum

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.