Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14167,13%-0,44
  • DOLAR

    42,81% 0,03
  • EURO

    50,60% 0,53
  • GRAM ALTIN

    6168,75% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 0,00

'Gönüllülüğün Evrensel Gücü' paneli yapıldı

Genel 5.12.2024 18:38:34 0

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla düzenlediği kutlama etkinliğinde "Gönüllülüğün Evrensel Gücü" paneli gerçekleştirildi.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki etkinlik kapsamında Oylum Talu moderatörlüğünde yapılan panele; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Serdar Karagöz, Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, paralimpik sporcu Kübra Korkut ile gönüllü genç Osman Ataseven katıldı.

Panelde konuşan Bakan Bak, "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerini hatırlatarak "6 Şubat depremlerinde pek çok canımızı kaybettik ve ulus olarak çok büyük acı yaşadık. Kredi Yurtlar Kurumu'muz bünyesinde Türkiye çapında 856 yurdunuz var. Şu anda kapasitemiz 1 milyona yakın. Deprem olduğunda bütün insanlarımız koştu. Böyle bir acının altından kalkabilmek için bir ulusun gençlerindeki iyilik ateşinin yanması önemli. Yurtlarımız kapılarını açtı. Yaklaşık 1,7 milyon insanımıza yemek verildi, konaklama sağlandı ve acının hafifletilmesi için çaba harcandı. Tüm gönüllü gençlerimiz sahadaydı. Onlara ve bakanlığımızın personeline teşekkür ediyorum. Kızılay ile güzel işler yaptılar." ifadelerini kullandı.

İnsanların içindeki iyilik ateşini yakması gerektiğini aktaran Bak, "Bizim genlerimizde iyilik ateşi var. Hiçbir ulus, bu kadar kısa sürede enkazı kaldırıp, insanlarını defnedip, yeniden hayata dönmek için böyle bir dayanışma sağlayamaz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Yüksek Öğretim Kurumu ile yaptığımız protokol çerçevesinde, 166 üniversitede seçmeli gönüllülük dersleri veriliyor. Gençlerimizden bu dersleri seçmelerini tavsiye ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Osman Aşkın Bak, etkinliği takip eden gençlere hayatlarına dokunan insanları unutmamalarını tavsiye ederek şunları kaydetti:

"Hayatınıza dokunanları unutmamanız sizi güçlendirir, içinizdeki iyilik ateşini harlar, coşturur. Hayatınızdaki enerjiyi asla kaybetmeyin. Bir ülkeyi değiştirmek isteyenlerin saldırdığı yer, eğitim ve kültürdür. Biz gücümüzü eğitim ve kültürümüzden alıyoruz. İçimizdeki iyilik ateşi yandığı sürece bizi kimse değiştiremez. Geçmişinde soykırım olmayan tek millet Türklerdir. Bu, içimizdeki iyilik ateşinden kaynaklanıyor. Ülkemiz, mazlumlara hizmet etmekten keyif almıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, dünya mazlumlarının önemli bir lideri. Onun bize gösterdiği yolda güçlüyüz. Gençlere çok güveniyorum. Onlarla bu kartopunu büyüteceğiz. Daha büyük olup, bu coğrafyayı sararak, herkese bu asil milletin ne kadar güçlü, merhametli olduğunu göstereceğiz."


- Karagöz: "Habercilik bir gönüllülük, adanmışlık işi"

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, Gençlik ve Spor Bakanlığının gönüllülük kampanyasının parçası olmak, onu büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışacaklarını dile getirdi.

AA'nin yeni işe alım programı AA+'a başvuran gençlere, haberciliğin para için seçilecek bir meslek olmadığını söylediğini aktaran Karagöz, gazetecilerin para ile ölçülecek bir iş yapmadığını belitti.

Gazze'deki soykırıma dikkati çeken Serdar Karagöz, bölgede yerel muhabirlerle çalıştıklarını kaydetti. Karagöz, zorlu durumlarından dolayı Türkiye'ye getirmek istedikleri personelin ülkelerinde kalarak çalışmaya devam ettiğini anlatarak "Bu, bir gönüllülük, adanmışlık işi." diye konuştu.

Serdar Karagöz, hayatın anlamının gönüllü faaliyetler vasıtasıyla bir başkası, toplum, inanılan değerler için bir şeyler yapmak olduğunu vurgulayarak "Anadolu Ajansı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın gönüllülük kampanyasının bir parçası olmak, onu büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum

MEB'den Fenomen Öğretmenler İçin Yeni Hamle

4 yıllık üniversitelerin süresi kısalıyor! Fakülteler 3 yıllık oluyor

Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı?

Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı

Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı

Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak?

MEB'den öğretmenlere zorunlu görev

Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu

MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti!

MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor

Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak?

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.