Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Giresun'da konuk edilen depremzedelerin katılımıyla program düzenlendi

Genel 6.02.2024 15:19:00 0
Giresun

GİRESUN (AA) - Giresun'da, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte misafir edilen afetzedelerin katılımıyla program düzenlendi.

Doğankent ilçesindeki sosyal tesislerde Kaymakamlık ve Belediye iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Kaymakam Mustafa Mücahit Ayan, Belediye Başkanı Rüşan Özden ile deprem bölgesinde görev alan AKUT, İHH, AFAD ekipleri ile gönüllüler, depremzede aileler ve çocuklarıyla buluştu.

Vali Serdengeçti, AA muhabirine, yaklaşık 50 depremzedenin, Dereli ve Doğankent ilçelerinde Giresun'da 22 Ağustos 2020'de sel afeti sonrası inşa edilen afet konutlarında kaldığını söyledi.

Afetzede vatandaşların başlarının tacı olduğunu belirten Serdengeçti, "Ama aynı zamanda ben görüyorum ki onlarla konuşuyorum, devletimiz bu yaralara merhem olma konusunda büyük bir gayret, büyük efor sarf ediyor. Bunu afetzedeler de ifade ediyor." dedi.

Serdengeçti, sıkıntıların gün geçtikçe giderildiğini ifade ederek, "Devletimizin ve milletimizin desteğiyle iyileşme devam ediyor. Giresun da bu noktada elinden gelen her hususu yapmaya devam edecektir. 6 Şubat felaketini unutmayacağız, unutturmayacağız. Önemli olan gönül birlikteliğidir ve bunun Giresun'da sağlandığını görüyoruz." diye konuştu.

Malatya'dan gelen afetzede Ahmet Bakır, acıların bitmediğini, depremi unutamadıklarını dile getirdi.

Malatya'ya yardım getiren araçlarla Giresun'a geldiklerini anlatan Bakır, 3 ay boyunca il merkezinde kaldığını, halkın kendileriyle çok ilgilendiğini vurguladı.

Bakır, kalacak yer konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurduğunu kaydederek, "Çünkü yer bulmam gerekiyordu, çocuklarım okula gidiyordu, onlar da bizi Doğankent'e gönderdi. Burada bize bir ev tahsis ettiler. Sağ olsunlar, bizimle ilgileniyorlar, her konuda bizimle ilgileniyorlar." dedi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Can Akengin Sanat Galerisi'nde, İl Sağlık Müdürlüğünce de Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde deprem bölgesinden fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.


Yorum

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.