Fenerbahçe-Athletic Bilbao maçına doğru maç ne zaman, saat kaçta, maçla ilgili detaylar

Spor 10.12.2024 18:30:00 0
Fenerbahçe-Athletic Bilbao maçına doğru maç ne zaman, saat kaçta, maçla ilgili detaylar

UEFA Avrupa Ligi'nin 6. haftasında yarın İspanya'nın Athletic Bilbao ekibini konuk edecek Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, çok zor bir maça çıkacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Portekizli teknik adam, rakiplerinin sürpriz bir takım olmadığını belirtti.

Bilbao'nun istikrarlı bir takım olduğunu vurgulayan Mourinho, 'Bilbao'nun sürpriz bir takım olduğunu düşünmüyorum. Sadece yapmış oldukları şeyleri çok iyi yapıyorlar. İstikrarlı bir takım. Temel olarak oyuncuları yıllardır aynı. Savunmada ne yaptıkları çok net. Her şey çok belirgin, oyuncularımla yapmış olduğum toplantıda onlara da şunu söyledim. Onları analiz etmek karmaşık değil ama onlara karşı oynamak karmaşık. Zor bir maç olacağını düşünüyorum ama sürprizlerle dolu bir karşılaşma olacağını düşünmüyorum.' diye konuştu.

Portekizli teknik adam, rakiplerini iyi analiz ettiklerini anlatarak, 'Fiziksel oynayan bir takım, kanatlarda oynayan 2 kardeş çok hızlı ve yaratıcı. Direkt oyun oynuyorlar. Geriden gelen oyuncuları ceza sahasına girme konusunda etkililer. Nasıl bir 11 ile çıkacağımızın belli olduğunu söyleyebilirim. Çağlar yarın kulübede olacak çünkü hazır olması için zamana ihtiyacımız var. Kısıtlı bir kadromuz var. Prag'da da çok iyi bir takıma karşı oynamıştık. Yarın da sonucu alabileceğimizi düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Mental açıdan iyi durumda olduklarını anlatan Mourinho, şunları kaydetti:

'Fred cezalı, bazı oyuncular listede değil, bazıları da sakatlıktan yeni geldi. Çok fazla opsiyonumuz yok ama bizler birlik olmuş bir takımız. Zor maç olacak ama rakip için de öyle olacak. Her şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum. Kazanma ihtimalimizin kazanamama ihtimalimizden daha yüksek olduğuna inanmak istiyorum. Beşiktaş maçı 10 defa oynansın 8'ini biz kazanırdık, 1'i berabere biterdi, 1'inde yenilirdik. Futbolda daha çok üreten taraf maç kaybedebiliyor, futbolun güzelliği bu. O gece Beşiktaş için harikaydı, bizler için değildi. Öz güvenimizi etkilemedi çünkü iyi oynayan taraf bizdik. Mutluluğumuzu etkiledi. Kazanabilmek için yeterli oyunu sergiledik. Bence ilk golü atsaydık o maçı rahat alırdık. Ayağa kalkmamız gerekiyor çünkü bizler profesyonel insanlarız. O maçtan sonra Samandıra'da kaldım, Athletic'i izledim. Ağlamak için vaktimiz yok. Beşiktaş maçından önce 5-6 maç üst üste kazanmıştık o zamanda 'Sakin olalım.' diyordum. Şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Tekrardan güleceğiz ve umarım bu çok yakın zamanda olacak.'

Mourinho, Avrupa Ligi'ndeki performanslarıyla ilgili, 'Şu anda artık puanlara, datalara bakıyor, öngörü yapıyoruz. 3 puan bizi üst tura çıkaracaktır, 11 puan yeterli olacaktır. 3 maç var önümüzde. Bunu ne kadar erken başarırsak o kadar iyi olur. Tur atladıktan sonra play-off turunu atlamayı düşüneceğiz. Yarın kazanmak için çıkacağız. 1 puan da iyi olabilir ama biz mümkün olduğu kadar erkenden tur atlamaya çalışacağız.'

Süper Lig'in uzun bir maraton olduğunu ve şampiyonluk yolunda yaptıkları çalışmalara güvendiğini aktaran 61 yaşındaki teknik adam, sonuna kadar mücadele edeceklerini ve sonunda kazanacaklarına inandığını dile getirdi.

Jose Mourinho, Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola ile 3 yıl birlikte çalıştıklarını ve aralarında kötü his olmadığını dile getirdi.

- Çağlar: 'Kazanmak için her şeyimizi vereceğiz'

Fenerbahçe'nin milli stoperi Çağlar Söyüncü de yarın kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Zorlu bir hafta sonu geçirdiklerini aktaran Çağlar, 'Yarın çok önemli bir maçımız var. Kazanmak için her şeyimizi vereceğiz. Mücadeleyse mücadele. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Sistemleri olan bir takım. Biz de kendi analizlerimizle yarına hazır şekilde çıkacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Genç futbolcuları Yusuf Akçiçek'in büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Çağlar, 'Öyle olmasa hocamız üstünde çok fazla durmazdı. Elimizden geldiğince genç kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şans geldiği sürece en iyi şekilde değerlendireceklerdir.' şeklinde görüş belirtti.

Savunmada kaliteli oyuncuları olduğunu aktaran Çağlar, sözlerini şöyle tamamladı:

'Stoperde çok kaliteli arkadaşlar var, rekabet ortamı var. Oynayan oynamayan birbirimizi destekliyoruz, bunun karşılığında iyi sonuçlar alıyoruz. Çok yoğun maç sürecinde değişiklikler olabilir. Burada önemli olan bizlerden ziyade kulübümüz. Herkes yüzde 100'nü veriyor. Oynayan en iyisini yapmaya çalışıyor. 5-6 idmandır takımla birlikteyim, şu an iyi durumdayım. Şans geldiği sürece oynamaya hazırım.'

Yorum
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar
2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri Üç aylar 21 Aralık 2025 Pazar (Bugün) itibarıyla başladı! Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan başlangıç tarihlerini ve manevi rehberlik detaylarını hemen keşfedin.
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:
Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı MEB, 2025 yılı norm kadro fazlası öğretmen belirleme takvimini açıkladı. 18-22 Aralık tarihlerindeki tespit sürecinden sonra atama yetkisi ilk kez Bakanlığa geçiyor. İşte detaylar!
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.