Ezine'de sağanak nedeniyle su baskını yaşanan bölgelerde çalışmalar sürüyor

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde, dün etkili olan şiddetli yağış nedeniyle su baskınlarının yaşandığı yazlıkların olduğu bölgede belediye ekiplerince çalışmalar devam ediyor.

Genel 6.09.2023 20:00:00 0
Ezine

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde, dün etkili olan şiddetli yağış nedeniyle su baskınlarının yaşandığı yazlıkların olduğu bölgede belediye ekiplerince çalışmalar devam ediyor.

Geyikli sahilinde yer alan Elik Kuyu Deresi'nin aşırı yağışlar nedeniyle taşması sonucu, yazlıkların yer aldığı sokaklarda biriken sular vidanjörlerle çekilerek, sahil hattında açılan kanallara boşaltılıyor.

Geyikli Belediyesi ekiplerinin çalışmalarına, çevre belediyeler de destek veriyor. Bazı vatandaşlar da evlerinin çevresinde biriken çamurları tahliye etmeye çalışıyor. Su baskını nedeniyle tahrip olan köy yolları da belediye ekiplerince onarılıyor.

Öte yandan sağanak nedeniyle zeytinlik alanlarda hasar meydana geldi. Zeytin ağaçlarının yer aldığı bazı tarlaları su bastığı görüldü.

- 'Geyikli'de 4 bin zeytinlik sular altında kaldı'

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, şiddetli yağıştan etkilenen bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Oruçoğlu, AA muhabirine, beldede en son 15 yıl önce çok şiddetli yağış olduğunu hatırlattı.

Dünkü yağışları ilk etapta normal bir yağış olarak düşündüklerini dile getiren Oruçoğlu, ancak beldenin sahil kısmından su baskını şikayetlerinin gelmesi üzerine vatandaşların bulunduğu noktalardan tahliye çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Bazı kişileri bölgeden çıkardıklarını belirten Oruçoğlu, 'Kemallı'dan Geyikli'ye girişteki dere dolmuş, kapanmıştı. Asfaltaki su akşam üstü sahile vurmaya başladı. Sahilimiz artık su altında kalıyordu. Yolları yardıktan sonra 4-5 noktadan suyu tahliye için denize verdik. Şükür can kaybımız yok.' dedi.

Şiddetli yağış nedeniyle maddi hasar meydana geldiğini aktaran Oruçoğlu, 'Bugün itibarıyla suyun debisi düştü. Çevre temizliği ve su basan evlerden vidanjörle su çekimi yapılıyor. Vatandaşımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Sayın Valimiz bir açıklama yaptı, zarar gören evlere 15 bin lira nakdi yardım yarından itibaren hesaplarına geçmeye başlayacak. Bu da ilk etapta bir can suyu olur. ' diye konuştu.

Oruçoğlu, Geyikli'de 4 bin zeytinliğin sular altında kaldığını, zeytinliklerden gelen suların da sahil kısmındaki yazlıklara vurduğunu, toplamda 7-8 bin dönüm alanın selden etkilendiğini ifade etti.

Elik Kuyu Deresi'nin içinde biraz sazlık bulunduğunu ve tıkanık olmadığını dile getiren Oruçoğlu, derenin kapasitesinin üzerinde görülen yağış nedeniyle bu olumsuzluğun yaşandığını sözlerine ekledi.

Yorum
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.