Bugün, 17 Temmuz 2025 Perşembe
  • BIST 100

    10370,71%2,46
  • DOLAR

    40,27% 0,06
  • EURO

    46,75% -0,28
  • GRAM ALTIN

    4324,66% -0,16
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,30

Esenyurt'ta bir daireyi birden fazla kişiye satan sanıkların yargılanmalarına devam edildi

Esenyurt'ta kurdukları suç örgütüyle Fly Butik Rezidans projesindeki daireleri birden fazla kişiye satarak 160 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 86 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Genel 10.06.2024 21:33:00 0
Esenyurt

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta kurdukları suç örgütüyle Fly Butik Rezidans projesindeki daireleri birden fazla kişiye satarak 160 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 86 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4 tutuklu sanık, bir kısım müştekiler ve tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Müşteki Didem Bozacı, beyanında eşiyle almak istedikleri evi rezidansta beğendikerini, kapora vererek tapuya gidip işlemlerini yaptırdıklarını söyledi.

Kendilerine evin 3 ay içinde teslim edileceği bilgisinin verildiğini belirten Bozacı, 'Bir süre sonra gittiğimizde projeyi aynı gördük. Belli bir süre sonra tekrar gittiğimizde Metin Uçar bizi içeri almadı, aynı daireyi başkasına satmış. Sert bir üslupla içeri giremeyeceğimizi söyledi. Ben noterden aldığım belgemi gösterdim ancak hakkımın olmadığını söyledi.' ifadelerini kullandı.

Müşteki Erkin Murat Özkan ise 2017'de İmdat isimli emlakçıdan davaya konu olan rezidanstan 3 daire satın aldığını, bir süre sonra aynı emlakçının yanına gelerek, 'Projenin inşaatında çalışan taşeronların para yerine daire vererek iş yaptığını ve taşeronlardan birinin dairelerini satmak istediğini söylediğini' belirtti.

Bu şekilde aynı rezidanstan 2 daire daha satın aldığını ifade eden Özkan, inşaatın 2018'in ilk aylarında bitirileceğinin söylendiğini ancak müteahhittin teslimatı yapamadığını, dairesini neden alamadığını araştırdığında ise kendisi gibi birçok kişiyle karşılaştını söyledi.

Bugün tamamlanan duruşmada müştekilerin dinlenmesine yarın da devam edilecek.

- İddianameden

Esenyurt'ta kurdukları suç örgütü ile Fly Butik Rezidans projesindeki daireleri birden fazla kişiye satarak dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle 86 kişi hakkında yürütülen soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlandı.

5'i müşteki şüpheli olmak üzere 169 müştekinin yer aldığı iddianamede, aralarında komiser H.C. ile polis memuru M.K'nin de bulunduğu 5'i müşteki 86 sanık yer alıyor.

İddianamede, tutuklu Çetin Başkan Şimşek'in 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık', 'nitelikli yağma', 'nitelikli hırsızlık', 'konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'mala zarar verme', 'silahla tehdit', 'güveni kötüye kullanma', 'silahla yaralama', 'suç örgütünün isimlerini kullanarak tehdit', 'hakaret', 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından 2 bin 60 yıla, tutuklu sanık Nihat Akyüz'ün ise benzer suçlardan 1683 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamedeki 84 sanığın ise benzer suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor.

Yorum

Öğretmen Fazlalığına Çözüm: 540 Saatlik Eğitimle Yeni Branş Fırsatı

Kredi Faizlerinde Beklenen Düşüş Başladı: İşte yeni avantajlı mevduat faizleri

LGS sorularının paylaşımına 29 kişiye soruşturma! LGS PDF’leri MEB’e mi aitti?

LGS sorularının sızdırıldığı iddiasının ardından sorumlu Genel Müdür Özgür Türk görevden alındı

Tayini Çıkan Öğretmenlere Kötü Haber: 14 Günlük Maaş Farkı Ödemeleri Risk Altında!

Ankara ve Diyarbakır Eğitiminde Kritik Atama: Müdürler Koltuk Değiştirdi!

Sakarya Üniversitesindeki Sınavsız Şube Müdürü Ataması Mahkemece Durdurdu!

“Genel Af Gündemde Mi? Abdülkadir Selvi’den Net Açıklama Geldi”

“Özel Okul Zamlarına Sınır Geliyor mu? Bakanlığa Kritik Tavsiye”

Öğretmenlere 14 günlük maaş zam farkı duyurusu

Sendika Genel Başkanı Oğuz Özat, zamlı temmuz maaşını paylaştı

Birinci Sınıflar ve Anaokulu Öğrencileri İçin Oryantasyon Takvimi Belli Oldu!

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? İşte Beklenen Tarih ve Süreç Detayları!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Açıkladı: Emeklilik Sistemi Kökten Değişiyor! "Prim Kadar Maaş" Dönemi Başlıyor!

Sınav görevi ücretlerine zam! Bina sorumlusu, salon başkanı, gözetmen tüm görevliler kaç TL ücret alacak?

MEB’den Yeni Görevlendirme Çağrısı! Öğretim Programları İçin Öğretmen Alımı

Öğretmenlerin sınav görevi sayısına MEB’den %100 artış yazısı!

Hekimlik Mesleğine Yeni Sınırlama! Bunu yapanlar doktorluk yapamayacak

İmam Hatiplerdeki Tam Puan İddialarına ÖNDER'den Açıklama!

“14 Aylık Eğitim Modeliyle Öğretmenlere Hizmet İçi Destek Geliyor”

4 Gün Okul, 3 Gün Tatil Eğitim Modeli Geliyor Mu?

ÖSYM Sınav Görevlisi Ücretleri Belli Oldu: Temmuz Zammıyla Artan Yeni Tarifeler!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Muharrem İnce'den sabun göndermeli cevap

Süveyda'da Çatışmalar Duruldu, İsrail Şam'ı Vurdu: Gerilim Tırmanıyor

Açıköğretim öğrencilerine iki fakülte diploması müjdesi

4 imam tutuklandı! İmamların tutuklanma nedeni şaşkınlık yarattı

Zorunlu Eğitim Süresi Kısalıyor Mu? Bakan Tekin İlk Kez Konuştu!

Öğretmenlere Açık Lise Sınavlarında Ödenecek Ücret Belli Oldu

Öğretmenlerin İl İçi Özür Grubu Atamalarında Büyük Hüsran: Binlerce Öğretmen Yer Değiştiremedi!

Okul Müdürlerine Ek Ders Müjdesi: Fiilen Derse Girme Şartı Tarih Oldu!

Yükleniyor

YAZARLAR