Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konut ve iş yerleri teslim edildi

Genel 24.07.2023 00:24:25 0
Erzurum

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni yaptı.

Kentte inşası tamamlanan Mumcu 2. Etap, Veyisefendi 2. Etap, Tortum Ticari Alanlar ve Konutların Anahtar Teslimi ile Dağ Mahallesi Millet Bahçesi ve Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'nin toplu açılışı için Havuzbaşı Kent Meydanı'nda program düzenlendi.

Burada konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Temmuz'un Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "23 Temmuz, yani milli mücadele hareketinin tarihi dönüm noktası ve milli hakimiyet fikrinin yanında milli birlik ve beraberliğimizin vatan sathına yayıldığı gündür. Bu anlamda bu tarihi günde şehrimizin değişim ve dönüşümüne tanık olan siz değerli konuklarla bu açılışları gerçekleştiriyoruz." dedi.

Göreve başladığı andan itibaren belediye olarak ne söyledilerse hepsini yerine getirdiklerini ifade eden Sekmen, mahalle ve köylerin yolarını, suyunu, kanalını, su depolarını ve arıtma tesislerinin yanı sıra ilçelerde de alt ve üstyapı, peyzaj, çevre düzenleme, sokak sağlıklaştırma gibi projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlattı.

Sekmen, 247 konut ve iş yerleri ile tesis ve millet bahçesinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok da, "AK Parti demek hizmet demek, AK Parti demek vatandaşla kucaklaşarak vatandaşın ihtiyaç duyduğu, sıkıntı duyduğu konulara çözüm getirebilmek demektir. İstanbul'dan başka vilayetlerden şehrimize gelen vatandaşlarımız 'Erzurum çok değişti' diyor. Hakikaten de öyle." diye konuştu.

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ise eser siyaseti noktasında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin şehre her gün yeni eserler kazandırdığını aktardı.

Konutların vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Küçükoğlu, açılışı yapılan tesis ve millet bahçesinin de şehir için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Konuşmalar sonrası dualar eşliğinde açılışlar yapılarak hak sahiplerine konut ve iş yerlerinin anahtarları teslim edildi.

Programa AK Parti Erzurum Milletvekilleri Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Gökberk Kocaaliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar ile çok sayıda davetli katıldı.


Yorum

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.