Erdem Yayınları 41. yayın yılını İstanbul'da kutladı

Genel 24.11.2024 10:04:30 0
Erdem Yayınları 41. yayın yılını İstanbul

İSTANBUL (AA) - Çocuk yayıncılığı alanında faaliyet gösteren Erdem Yayınları'nın 41. yayın yılı, Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yayınevinin geçmişten günümüze yolculuğunun anlatıldığı, katkıda bulanan çalışanlar ve çözüm ortaklarının onurlandırıldığı program, yayın dünyasından geniş katılımla gerçekleştirildi.

Erdem Yayınları'nın kurucusu Ebubekir Erdem ile yollarının pek çok defa kesiştiğini ve Erdem'in yapmak istediklerini yakından görme fırsatına eriştiğini belirten AK Parti Kayseri Milletvekili ve yazar Ayşe Böhürler, Erdem Yayınları'nın çocukların gelişimine önemli katkılar sunduğunu vurgulayarak, "Biz çocuklarımıza Erdem Yayınları sayesinde kendi değerlerimizi taşıyan kitaplar okutma fırsatı bulduk. Böyle bir geleneği başlattığı için kendilerine minnettarız. 1960'larda, 'Türkiye neden geri kaldı?' sorusuna, 'İslami ve kültürel değerler'den dolayı cevabını veren bir aydın zümresi vardı. Onlar sadece Batı düşüncesini eksene alarak yayın dünyasında bir tahakküm kurmuşlardı. Erdem Yayınları böyle bir ortamda açan bir çiçek gibiydi." açıklamasını yaptı.

- "Ebubekir Erdem'in en büyük eseri, çocuklarıyla birlikte sürdürdükleri bu yayınevidir"

Ebubekir Erdem'in hayatında Nurettin Topçu'nun büyük bir etkisinin olduğunu sözlerine ekleyen Böhürler, şöyle konuştu:

"Nurettin Topçu, 'Yarınki Türkiye'nin kurucuları, yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkına gönül verecek, sabırlı ve azimli, lakin gösterişsiz ve nümayişsiz çalışan, ruh cephesinin maden işçileri olacaklardır.' der. 'Ruh cephesinin maden işçiliği' tabiri Erdem Yayınları'nı özetleyen ifadelerden birisidir. Onlar, gösterişsiz, kendi halinde çalışarak Türkiye'nin kaderini değiştirdiler ve yarınlara büyük hizmetlerde bulundular. Ebubekir Bey televizyon programıma konuk olduğunda, 'Gözüm açık gideceğim tek konu, bütün gayretime rağmen yazar olamamak.' demişti. Ebubekir Erdem'in en büyük eseri, çocuklarıyla birlikte sürdürdükleri bu yayınevidir. Bunun için hepinize minnettarız."

İstanbul'da öğrenciyken, Hareket dergisiyle tanıştığını ve Nurettin Topçu'nun faaliyetlerine katıldığını belirten Erdem Yayınları'nın kurucusu Ebubekir Erdem, 1974 yılında Dergah Kitapçılığı kurduklarını söyledi.

Okuduğu okulu bırakarak Cağaloğlu'na geldiğini sözlerine ekleyen Erdem, "1981'de Dergah'tan ayrılarak Derya Dağıtımı kurdum ve Türkiye'nin dört bir yanında hizmet verdik. Bu süreçte çocuklarımıza okutacak kitap bulamadığımızı fark ettik. Yine yurt dışına gittiğimiz bu dönemlerde orada kadim eserlerin çocuklar için uyarlandıklarını gördük ve Erdem Yayınları maceramıza başladık. Benden sonra da bayrağı gençler aldı ve yayınevini ilerletip geliştirdiler. Bugün 41. yılımızda, sizlerin övgüsüne mazhar olduğumuz kıymetli bir noktadayız. Bir baba için, evlatlarının yaptığı işlerle iftihar etmek ve onların aleyhinde hiçbir söz işitmemek en güzel hediyedir. Yaptığımız çalışmalarla çocuklarımıza milli ve manevi temel değerleri verebilmek bizim için çok önemliydi ve bunu başardığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- "41 yıl önce dikilen fidanın bugün kocaman bir çınar olduğunu görmenin gururu içindeyiz"

Erdem Yayınları'nın yayın hayatına başlamasının üzerinden 41 yıl geçtiğini belirten Erdem Yayınları Genel Müdürü Yunus Erdem, geçen zaman zarfında hem dünyada hem Türkiye'de birçok değişimin ve dönüşümün yaşandığını söyledi.

Erdem, yayınevi olarak sürekli ilerlemeye gayret sarf ettiklerini ifade ederek, "Bizler Erdem Yayınları'yla büyüdük. 41 yıl önce dikilen fidanın bugün kocaman bir çınar olduğunu görmenin gururu içindeyiz. Bildiğiniz üzere '40' kemale ermeyi temsil eder. Yayınevimizin 41 yılını, bu sürede yaptığımızı yayınları, işbirliği yaptığımız paydaşları hatırlayıp değerlendirmek için bu programı düzenlemek istedik. Bu süreçte bize güvenen okurlarımıza minnet, yanımızda olan dostlarımızla onur, yaptıklarımızla da gurur duyuyoruz." dedi.

Etkinliği, yayınevinin 40. yılında yapmayı planladıklarını fakat yaşanan deprem nedeniyle bunu yapamadıklarını dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

"Hepimizi büyük üzüntüye boğan o süreçte bütün gücümüzü ve enerjimizi deprem bölgesindeki çocuklara ayırmak istedik. Her kitabın deprem bölgesinde yeniden imar edilecek hayatlar için bir umut olduğu inancıyla çalışırken buluşmamızı bugüne tehir ettik. Yayıncılık, gelecek nesillerin zihin dünyasını inşa etmek için çalışır. Erdem Ailesi olarak geçmiş, bugün ve gelecek akışına bir iz bıraktığımızın farkında olarak çalıştık. Çocukların neşesini, hevesini, geleceğe dair umutlarını çalışma prensibi edindik. Ülkemize ve çocuklarımıza duyduğumuz sorumluluk hissi tüm çalışmalarımıza yansındı. Bugün sizleri 41 yıl öncesinden bugüne Erdem Yayınları'nın tarih içinde keyifli bir yolculuğa çıkartarak yayınevi olarak nasıl yürüdüğümüzü anlatmaya çalışacağız."

Erdem Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Dr. Melike Günyüz ise, geçmişte olduğu gibi gelecek yıllarda da yayıncılık alanında önemli çalışmalar yapmak istediklerini ifade ederek, "Bugüne kadar yaptıklarımızı bir adım öteye nasıl taşırız diye düşündük ve bir dernek kurduk. Adı Çocuk ve Gençlik Kültürü Derneği, ÇOKGENÇ. Bu derneği kardeşlerim, çocuklarım, yeğenlerim ve farklı sektörlerden bizlere destek olan birkaç arkadaşımızla birlikte kurduk. Derneğimizin amacı, şimdiye kadar yapıp biriktirdiklerimizle birlikte kurumsal ve akademik olarak ülkemize katkı sunmaktır. ÇOKGENÇ olarak çocuk, gençlik ve kültür sanat alanında projeler ve akademik çalışma yapmak isteyenlere destek olmaya çalışacağız." bilgisini paylaştı.

1983'te yayımlanan ilk kitaptan başlayarak, yayınevinin çocuk edebiyatına verdiği önemi yansıtan seçkinin sunulduğu etkinlikte, serginin yanı sıra Erdem Yayınları'nın 41 yıllık yayın serüveninin anlatıldığı film gösterimi yapıldı.

AK Parti İstanbul milletvekilleri Büşra Paker, Rabia İlhan Kalender ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu'nun Erdem ailesine plaket takdim ettiği etkinlik yayın dünyasından katılanlarla toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.