16345,82%-0,38
43,60% 0,16
51,57% 0,37
6942,61% 3,13
11654,37% 0,11
Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zümre kesintisi. Öğretmenlerden zümreler nedeniyle hangi ek ders ücretleri ve ne kadar kesinti yapılacak. İşte detayları:
Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı 2026 yılı çalışma takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek olan zümre başkanları toplantıları, öğretmenlerin ek ders bordrolarında değişikliğe yol açacak. Görevli izinli sayılan eğitimcilerin maaş karşılığı girdiği ders yükümlülükleri korunurken, fiilen yerine getirilemeyen bazı özel görevlerin ücretlerinde kesintiye gidilecek.
Eğitim öğretim faaliyetlerinin planlanması amacıyla düzenlenen ilçe zümre başkanları toplantısı, 6 Şubat Cuma günü saat 10.00’da başladı. Toplantıya katılımı zorunlu olan zümre başkanı öğretmenler, resmi makamlarca görevli izinli olarak kabul edilecek. Ancak bu durum, mali hakların tamamının ödeneceği anlamına gelmiyor.
Yürürlükte olan mevzuata göre, görevli izinli olan öğretmenlerin örgün eğitim kapsamındaki temel ek ders ücretlerinde herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Öğretmenler ders başında olmasalar dahi bu kalemdeki ödemelerini tam alacaklar.
Ancak nöbet görevi gibi fiili mevcudiyet gerektiren kalemlerde durum farklılık gösteriyor:
Nöbet Ücretleri: Toplantı günü nöbet görevini ifa edemeyen öğretmenlerin haftalık 3 saatlik (yaklaşık 579 TL) ek ders ücreti kesilecek.
DYK ve Egzersizler: Mesai saatleri sonrasına sarkan zümre toplantıları nedeniyle yapılamayan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), destek eğitim odası faaliyetleri ve ders dışı egzersiz çalışmalarının ücretleri, "fiilen yapılma" şartını karşılamadığı için bordroya yansıtılmayacak.
Toplantı katılımı nedeniyle oluşacak bu eksikliklerin, öğretmenlerin Şubat ayı ek ders hesaplamalarına doğrudan yansıtılması bekleniyor. Eğitimcilerin, ay sonunda alacakları ek ders ödemelerinde toplantı süresine ve yerine getiremedikleri görevlere bağlı olarak bir miktar azalma yaşanması kesinleşti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.