Bugün, 12 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,59% 0,02
  • EURO

    50,12% 0,58
  • GRAM ALTIN

    5852,99% 1,04
  • Ç. ALTIN

    9291,43% -0,01

Ek Ders Müjdesi! MEB, Uzaktan Türkçe ve Türk Kültürü Öğretecek Öğretmen Arıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında yaşayan çocuklara Türkçe ve Türk kültürünü öğretmek amacıyla çevrim içi dersler verecek öğretmenler arıyor.

Eğitim 10.07.2025 21:27:00 0
Ek Ders Müjdesi! MEB, Uzaktan Türkçe ve Türk Kültürü Öğretecek Öğretmen Arıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında yaşayan çocuklara Türkçe ve Türk kültürünü öğretmek amacıyla çevrim içi dersler verecek öğretmenler arıyor. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler için ek ders karşılığı ücretlendirme yapılacak olan bu görev için başvurular 15 Temmuz 2025’e kadar alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ve soydaşların kültürel bağlarını güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. "Ülkem Yanımda" platformu üzerinden yürütülen çevrimiçi Türkçe ve Türk Kültürü dersleri için yeni dönemde görev alacak öğretmen alımı başladı. Bu görev, öğretmenlere ek ders ücretiyle ek gelir sağlarken, Türk kültürünü dünyaya tanıtma fırsatı sunuyor.

MEB'den Öğretmenlere Çevrimiçi Kültür Elçiliği Fırsatı: "Ülkem Yanımda" ile Ek Ders Kazanın!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk kültürünün dünya genelinde tanıtılması, yaygınlaştırılması ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile soydaşlarımızın kültürel bağlarının korunup güçlendirilmesi misyonunu sürdürüyor. Bu kapsamda, Türk dilinin yeni nesillere öğretilmesi amacıyla yurt dışı eğitim ve öğretim faaliyetlerine ağırlık veriliyor. Şimdi ise Bakanlık, öğretmenlere ek ders karşılığı önemli bir fırsat sunarak, bu faaliyetlere aktif katılım çağrısı yapıyor.

Mevcut durumda, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Çin, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Norveç gibi ülkelerde, hafta içi Türkiye saatiyle 19.00'dan sonra ve hafta sonu 09.00-20.00 saatleri arasında, haftada en az iki ders saati olmak üzere Çevrim İçi Türkçe ve Türk Kültürü Dersi (TTKD) verilmektedir. Bu dersler, yurt dışında yaşayan 5-16 yaş arası çocuklara yönelik olarak "Ülkem Yanımda" dijital eğitim platformu üzerinden yürütülüyor.

2025-2026 eğitim öğretim yılında Çevrim İçi Türkçe ve Türk Kültürü Dersi’nde görev almak isteyen öğretmenler için başvuru süreci başladı. Türk dilini ve kültürünü dünyanın dört bir yanındaki çocuklara aktarma arzusunda olan tüm öğretmenlerimiz, 15 Temmuz 2025 tarihine kadar https://ulkemyanimda.eba.gov.tr/ adresinde bulunan özgeçmiş formunu (CV) doldurarak, web sayfasında yer alan ilgili e-posta adresine, yani ulkemyanimda@meb.gov.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Örnek özgeçmiş formatına da aynı web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Bu görevlendirme için aranan öğretmenlerde belirli şartlar bulunuyor:

  • Yalnızca kadrolu veya sözleşmeli öğretmenler başvuru yapabilirler.
  • Tüm branşlardan öğretmenler bu programa başvuru hakkına sahiptir. Bu, farklı alanlardan öğretmenlerin de Türk kültürünün tanıtımına katkıda bulunabileceği anlamına geliyor.

Dersler tamamen çevrimiçi (online) olarak yapılmakta olup, genellikle hafta sonu ve hafta içi akşam saatlerinde düzenlenmektedir. Bu esneklik, öğretmenlerin mevcut görevlerine ek olarak bu görevi yürütmelerine olanak tanıyor.

Eğitim süreci, Eylül ayında başlayıp Haziran ayında sona erecek bir dönemi kapsamaktadır.

Görev alacak öğretmenler, verdikleri dersler karşılığında ek ders ücretiyle ücretlendirileceklerdir. Bu da öğretmenler için önemli bir ek gelir fırsatı sunuyor.

MEB'in bu projesi, hem yurt dışındaki Türk çocuklarının ana dillerini ve kültürel kimliklerini korumalarına yardımcı olmayı hem de öğretmenlere uluslararası bir deneyim ve ek gelir kapısı açmayı hedefliyor. Türk dilini ve kültürünü, dijital imkanlarla dünyanın dört bir yanına ulaştırmak isteyen tüm öğretmenlerimizin başvuruları heyecanla bekleniyor.

Yorum

BİLSEM Sınavlarında Re’sen Görevlendirme Krizi: Eğitim-İş’ten MEB’e Acil Çağrı

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirmelerinde Büyük Değişiklik: Yeni Yönetmelik Yolda

MEB Ankara'da İki Kritik Atama: Çankaya ve Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürleri Değişti!

Kalıcı Maaş Reformuna Sağlık Liyakat-Sen Genel başkanı Mehmet Demirel‘den Tam Destek

Yargıdan norm fazlası Öğretmenlerle ilgili yeni ve kritik karar

Memur maaş promosyonunda dev teklif! Sağlık bakanlığı personeline 90.000 TL iadeli 500.000-300.000-175.000 TL’lik promosyon teklifi

Memur ve Emekli Maaşlarına Ek Zam, 3600 Ek Gösterge TBMM’de

Kırıkkale-Yahşihan Cumhuriyet Ortaokulunda yaşananlar kamuoyunun dikkatinden kaçmamalıdır

Oğuz ÖZAT: ‘Okullar Güvensiz, Önlemler Yetersiz!’’

Milli Eğitim’de Atama Trafiği: Trabzon Of İlçe MEM’e Yeni Şube Müdürü Atandı

Yılın öğretmeni seçilen yazarımız Ecem Muslu önce Bakan Tekin’le sonra kaymakamla görüştü

BİLSEM Ön Değerlendirme Takvimi Açıklandı: Yeni Dönemin Sınav Detayları Belli Oldu

Memur-Sen’den Kariyer Zammı Uyarısı: “Tüm Kamu Görevlilerine Seyyanen Zam Şart”

MEB’den Yılın Son Büyük Değişikliği: 3 Dersin Öğretim Programı Güncellendi

Maaş promosyonunda rekor anlaşma!

Pardus ETAP 23 Seferberliği Başladı: Öğretmenler Ders Dışı Saatlerde Göreve Çağrıldı

3 Dersin Öğretim Programı Değişti! İşte TD'de Yayımlanan O Dersler

Tüm memurlara 2026'da ek maaş zammı ve kapsamlı maaş reformu hazırlığı

12 Yargı Paketi'nin Detayları Belli Oluyor

Okul Müdürü Hatice Özdaş'ın Milli Eğitim Müdürü Olarak Ataması Yapıldı

Yurdu Kar Teslim Aldı: Yoğun Kar ve Tipi Nedeniyle 22 Yerleşim Yolu Ulaşıma Kapandı

Müdürün Boğazına Bıçak Dayayan Memurun İhracı Hukuka Uygun Bulundu

TBMM'de Liseli Kız Öğrencilere Taciz Skandalı: Soruşturma Derinleşiyor, Mağdura Psikolojik Destek Sağlandı

Son Dakika! Balıkesir'de Şiddetli Deprem

İstanbul Pendik’te Yangın Faciası: 3 Çocuk Hayatını Kaybetti

Sanatçı Güllü’nün Cinayetinde Kan Donduran Detaylar ve "Bay Bay" Sözü

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy Dahil 4 Kişi Tutuklandı

Gazeteci Enver Aysever Sağcılıkla İlgili Sözleri Sonrası Gözaltına Alındı

AUZEF 2025 Final Sınavı Görev Ücretleri Açıklandı: Öğretmenlere Ek Gelir Fırsatı

MEB Okullarda Yerli Malı Haftası Programını Açıkladı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.