Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5941,79% -0,35
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Eğitim öğretimde büyük değişiklik, Bakan Tekin yeni paradigmayı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim öğretimde önemli bir paradigma değişikliği yapıldığını belirtti.

24.05.2025 18:55:00 3
Eğitim öğretimde büyük değişiklik, Bakan Tekin yeni paradigmayı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Mayıs 2025 tarihinde Kayseri'de düzenlenen 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı çarpıcı açıklamalarla, Türk eğitim sisteminde köklü bir dönüşümün sinyallerini verdi. Tekin, günümüzde bilgiye erişimin son derece kolaylaştığını vurgulayarak, eğitimin artık salt bilgi aktarmaktan çok, öğrencilere uygulamalı beceriler kazandırmaya odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli": Bilgiyi Beceriye Dönüştürme Vizyonu

Bakan Tekin, konuşmasında, bu yeni anlayışla hazırlanan ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne dikkat çekti. Öğrencilerin artık bilgiye ulaşmak için fiziksel olarak okula gelmelerine gerek kalmadığını belirten Tekin, asıl önemli olanın, edinilen bilgiyi pratiğe dökebilecekleri, somut bir beceriye dönüştürebilecekleri bir eğitim süreci oluşturmak olduğunu ifade etti. Bu yaklaşım, pasif öğrenme modelinden aktif ve üretime dayalı bir öğrenme modeline geçişin habercisi niteliğinde.

"Yeni Selçuk Bayraktar'lar Bu Sistemle Yetişir": Uygulamalı Eğitime Vurgu

Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreninde kamikaze dron gösterisini izleyen ve bazı yarışmaların başlangıcını veren Bakan Tekin, uygulama ve yetenek gelişimine dayalı eğitim yaklaşımının kritik önemini bir kez daha dile getirdi. Tekin, 

"Eğer Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceksek, bunu ancak uygulamalı ve beceriye dayalı bir eğitim modeliyle başarabiliriz. Yeni Selçuk Bayraktar’lar bu sistemle yetişir," sözleriyle, bu modelin ülkenin gelecekteki teknolojik ve bilimsel atılımları için taşıdığı stratejik önemi vurguladı.

MEB Robot Yarışması'nın da bu geniş vizyonun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Tekin, yarışmanın sadece bir etkinlik olmaktan öte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın benimsediği yeni nesil eğitim yaklaşımının somut bir yansımasıolduğunu ifade etti. Bu tür yarışmaların, öğrencilerin problem çözme, takım çalışması, eleştirel düşünme ve inovasyon gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmesine doğrudan katkı sağladığı belirtildi.

Katılımcılar ve Ödül Töreni: Eğitim ve Siyaset Dünyası Bir Aradaydı

Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Dursun Ataş, Bayar Özsoy ve Murat Cahid Cıngı gibi önemli isimler de katıldı. Konuşmaların ardından, robot yarışmasında dereceye giren başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Programın ardından Bakan Tekin, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Tekin, geçirdiği trafik kazası sonucu beyin kanaması geçiren Kocasinan Cevdet Sunay İlkokulu Müdürü Metin Karakuş'u tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi'nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorum
Yorumlar
Esooooo
31 Mayıs 2025
Bakan Tekin mi ? Hani abi ne yapmış? Köklü değişiklik derken ne açık öğretim lisesinde ne normal meslek lisesinde ne düz lisede hic bir değişiklik yok .. Neyin köklü değişimi? Harçlara zam getirmiştir ancak. :)
Cabbar ali
27 Mayıs 2025
Sayın bakan siz başta egitimcileri ciddi bir sınavdan geçirin
Aymina Çiçek
25 Mayıs 2025
Bence iyi oldu. Çünkü zaten her şey eğitim değildir sonuçta.

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.