DYK 2024-25 eğitim yılı başlama tarihi belli oldu kurslar ne zaman başlayacak

DYK Başlangıç Tarihleri Belli Oldu. Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Ne Zaman Başlayacak?

Eğitim 21.08.2024 20:17:00 0
DYK 2024-25 eğitim yılı başlama tarihi belli oldu kurslar ne zaman başlayacak

2024-2025 eğitim öğretim yılında, ortaokul 8. sınıf ve lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri için açılacak olan destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin süreçler netleşmeye başladı. Öğrencilerin derslerde eksik kaldıkları konularda destek almak ve sınavlara daha etkin bir şekilde hazırlanmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu kursların başlama tarihleri merak ediliyor. Kursların başlangıç tarihine dair ayrıntılar, hem öğrenciler hem de veliler tarafından yakından takip ediliyor.

DYK Öğrenci Başvuruları Tamamlandı

Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılacak olan öğrenciler için başvuru süreci 16 Ağustos 2024 tarihinde tamamlandı. Bu süreçte, kurslara katılmak isteyen 8. sınıf, 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri başvurularını gerçekleştirerek kayıtlarını yaptırdılar. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kursların planlanması ve organizasyonu sürecine geçildi.

DYK Öğretmen Başvuruları ve Görevlendirme Süreci

Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alacak öğretmenlerin başvuru süreci de 16 Ağustos 2024 tarihinde sona erdi. Bu başvurular, öğretmenlerin kurslarda görev alarak öğrencilerin eksik kaldıkları konularda onlara destek sağlaması amacıyla gerçekleştirildi. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, öğretmenlerin hangi okullarda ve hangi sınıflarda görev alacakları belirlenecek.

Sınıflara Yerleştirme İşlemleri

Öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarına hangi sınıflarda katılacakları ise 26-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yerleştirme işlemleri ile netlik kazanacak. Bu süreçte, her öğrenci başvurduğu kurs türüne göre uygun sınıfa yerleştirilecek ve kurslara hangi tarihlerde ve saatlerde katılacağı belirlenecek. Böylece, kurs sürecinin daha düzenli ve etkili bir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

DYK'ların Başlangıç Tarihi: 2 Eylül 2024

Destekleme ve yetiştirme kurslarının 2024-2025 eğitim öğretim yılı için planlanan başlangıç tarihi 2 Eylül 2024 olarak belirlendi. Ancak, bu tarihin bazı okullarda çeşitli nedenlerle ertelenme ihtimali bulunuyor. Özellikle organizasyonel aksaklıklar veya öğrenci yerleştirmelerinde yaşanabilecek olası gecikmeler nedeniyle, kursların başlangıç tarihinin 9 Eylül 2024 tarihine ertelenebileceği de belirtiliyor. Bu nedenle, öğrencilerin ve velilerin kursların başlayacağı tarihe ilişkin okul yönetimleri tarafından yapılacak duyuruları yakından takip etmeleri önem taşıyor.

DYK Kurslarının Önemi ve Amacı

Destekleme ve yetiştirme kursları, öğrencilerin derslerinde başarılarını artırmak, eksik kaldıkları konuları pekiştirmek ve özellikle sınavlara yönelik daha etkin bir hazırlık süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenleniyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Liselere Geçiş Sistemi (LGS), lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde bu kurslar, öğrencilere büyük bir destek sağlıyor. Kurslar sayesinde öğrenciler, derslerinde anlamadıkları konuları tekrar etme ve öğretmenlerinden birebir destek alma şansı buluyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen bu kurslar, özellikle sınav dönemlerinde öğrenciler için büyük bir önem taşıyor. Kurslar, sadece akademik başarıyı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda öğrencilerin motivasyonlarını da yükseltiyor. Destekleme ve yetiştirme kursları, eğitim sürecinin önemli bir parçası haline gelmiş durumda ve her yıl binlerce öğrenci bu kurslardan faydalanarak başarılarını artırıyor.

Öğrencilere ve Velilere Öneriler

Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılacak öğrencilerin, kurs başlangıç tarihini dikkatle takip etmeleri ve kurs programına uygun şekilde hazırlık yapmaları öneriliyor. Özellikle sınav dönemine hazırlık sürecinde bu kursların etkin bir şekilde değerlendirilmesi, öğrencilerin başarıları üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır. Velilerin ise çocuklarının kurs sürecini yakından takip etmeleri, öğrencilerin kurslara düzenli olarak katılmalarını sağlamak açısından büyük önem taşıyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları, öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor. Öğrencilerin bu kurslardan en iyi şekilde faydalanarak derslerinde başarılarını artırmaları ve sınavlara daha etkin bir şekilde hazırlanmaları hedefleniyor. Kursların başlangıç tarihine dair tüm duyuruların okul yönetimleri tarafından yapılacak olması nedeniyle, öğrencilerin ve velilerin bu konuda dikkatli olmaları ve gerekli bilgilendirmeleri takip etmeleri önemlidir.

Yorum
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.