-
BIST 100
15740,74%-0,83
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,07
-
GRAM ALTIN
6336,96% 1,46
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Dünya birincisi olan Türk akademisyen ödülünü TUSAŞ şehitlerine adadı
KARABÜK (AA) - 2024 TOYP Global "Tıbbi Yenilik ve Buluşlar" alanında dünya birincisi olan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Dr. Öğretim Üyesi Aydın Sinan Apaydın, ödülünü Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlere adadı.
Apaydın, AA muhabirine, 2023 yılında Junior Chamber International (JCI-Uluslararası Ortak Komisyon) Türkiye tarafından düzenlenen TOYP yarışmasında medikal inovasyon kategorisinde ülke birincisi seçildiğini söyledi.
Sonraki süreçte yaklaşık bir yıllık jüri değerlendirmesinin olduğunu aktaran Apaydın, "Bu bir yıllık süre zarfında Amerika'daki DUKE Üniversitesinde araştırmacı olarak çalıştım. DUKE Üniversitesi Beyin Cerrahisi Departmanında TÜBİTAK bursuyla minimal invazif omurga cerrahisi üzerine araştırmalarım devam etti. Bu süre zarfında jüri değerlendirmesi sonrası JCI Global tarafından medikal inovasyon kategorisinde dünya birincisi seçildim." ifadelerini kullandı.
Apaydın, JCI Global tarafından organize edilen yarışmanın finalinin Tayvan'da düzenlendiğini dile getirerek, "Yarışmaya 10 kategoride dünyanın farklı ülkelerinden 10 genç bilim adamı katıldı. Tayvan'da düzenlenen finalde şanlı bayrağımızı açmak ve aldığım ödülü TUSAŞ şehitlerimize hediye etmek bana ayrı bir gurur verdi. Amerika'da bulunduğum süreçte jüri değerlendirme sürecinde Karabük Üniversitesinin bana katkıları, destekleri çok fazlaydı. Rektör hocama, dekanlığa ve diğer akademisyen arkadaşıma teşekkür ediyorum." dedi.
Özellikle yurt dışında edindiği deneyimlerle Karabük Üniversitesinde omurga cerrahisi üzerine çalışmalarının devam ettiğini anlatan Apaydın, "Özellikle son dönemde bel fıtığı ya da boyun fıtığı hastalıklarının genetik altyapısıyla ilgili bir projemiz başlayacak. Çalışmalarımıza yine Karabük Üniversitesi beyin cerrahisi departmanında devam edeceğiz." dedi.
Memur maaşına her ay zam, refah payı ve ek zam için Kuruoğlu’ndan açıklama
İlkokul öğrencisini omuzlarından tutp salladığı iddiası ile öğretmene soruşturma!
Öğretmen akademileri İzmir'de yeni etkinliklerle devam etti
MEB'DEN EK DERS ÖDEMELERİNDE RADİKAL KISITLAMA: BAZI GÖREVLER ÜCRET KAPSAMI DIŞINA ÇIKARILDI
MEB, Norm Fazlası Öğretmen Atama Takvimini Açıkladı
DANIŞTAY'DAN GÖREVDEN ALMALARDA "MAKUL SÜRE" VE "SOMUT GEREKÇE" ŞARTI
Zeytinyağında Aynı Firma 82 Kez Tağşişten Listeye Girdi
Merkez Bankasından yeni altın hamlesi, alımlar başladı!
Mattia Ahmet Minguzzi’nin Annesini Tehdit Eden Kişi Tutuklandı
Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınıp Öğretmenliğe Atanmasının Nedeni Belli Oldu
Akaryakıtta büyük indirim! Zammın bir kısmı geri alındı, işte yeni mazot ve benzin fiyatları
2026-ALES/1 ÖSYM AİS Başvuru Linki Açıldı Başvurular Başladı
Alan değişikliği yapacak öğretmenler için MEB’den önemli duyuru
Öğretmenlere 18 saat ek ders ücretli evden çalışma fırsatı
Milli eğitim müdürü görevden alınıp öğretmen olarak görevlendirildi
İngilizce Öğretmeni Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti
Memur maaşına % 20 zammın önü açıldı
MEB’den Okul Yöneticilerine Sınav İçin 5 Görev
2026-MSÜ Aday Cevap Kağıtları ve Optik Form Görüntüleri Erişime Açıldı
Öğretmenlerden MEB’e “Seminer Süresi Uzatılsın” Çağrısı
2026 Yılı Güncel Öğretmen Maaşları ve Ek Ders Ücretleri Uzman, Başöğretmen Dahil
2026 Öğretmen Alan Değişikliği Takvimine İlişkin İlk Detaylar
Anayasa Mahkemesi'nden 3 Siyasi Parti Hakkında Suç Duyurusu
MHP'den Adalet Bakanı Akın Gürlek İçin Tapu Açıklaması
Futbolcu Kaan Kundakçı Cinayetinde İzzet Yıldızhan, Aleyna Kalaycıoğlu Dahil 7 Şüpheli Tutuklandı
Re’sen öğretmen atamaya iptal kararı
EBS'den, öğretmenin Atatürk'e hakaretten tutuklanmasına sert tepki
2026-MSÜ Sonuçları Erişime Açıldı
2026 LGS Başvuru Kılavuzu Yayında: Sınav Takvimi ve Yeni Uygulamalar Belli Oldu
Yükleniyor


