Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Arslan, kamp yaptığı Erzurum'a altın kemeriyle geldi

- Türk boksör Fırat Arslan: - 'Eskiden Avusturya'nın dağlarında kampa giriyordum ama son dönemde buraya geldim. Buradaki imkanları gördüm. 34 yıldır sporcu geçmişimde en iyi kampı burada yaptım' - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı M

Spor 15.11.2023 20:22:59 0
Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Arslan, kamp yaptığı Erzurum

ERZURUM (AA) - Ekim ayında Almanya'da düzenlenen Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonası'nda Boşnak rakibini yenerek altın kemerin sahibi olan Türk boksör Fırat Arslan, Erzurum'daki kamp imkanlarının çok iyi olduğunu söyledi.

Almanya’da 21 Ekim'de düzenlenen şampiyonada Boşnak rakibi Edin Puhalo'yu yenerek altın kemere ulaşan Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Arslan, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 53 yaşında dünya rekorunu kırarak bir kez daha dünya şampiyonu olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şampiyonluk yolunda kendisine destek veren herkese teşekkürlerini ileten Arslan, şunları kaydetti:

"Onların desteği olmasaydı zaten başaramazdım. Erzurum benim için öyle güzel kamp merkezi oldu ki 34 yıldır ringlerde savaşıyorum. İlk dünya şampiyonluğu kemerini 2007 yılında 19 yıl savaşarak aldım. Kemeri kaybettikten sonra 15 yıl bir daha savaştım ve başardım. Eskiden Avusturya'nın dağlarında kampa giriyordum ama son dönemde buraya geldim. Buradaki imkanları gördüm. 34 yıldır sporcu geçmişimde en iyi kampı burada yaptım. Maalesef 53 yaşına geldim. Yoksa nice kampları daha burada yapmak isterdim. Ama eminim daha nice sporcular buraya gelip yararlanıp büyük başarılar elde edebilirler. Burada 3 bin 200 rakımdaki Ejder zirvesine tırmandım. Gerçekten zorlandım ama çok iyi geldi. Bütün kamp boyunca en iyi imkanları kullandım."

Arslan, Palandöken Dağı'ndaki oksijen oranının diğer yerlere göre çok daha kaliteli olduğunun altını çizerek, "İlk dünya şampiyonu olduğumda Avusturya'nın dağlarında hazırlandım. Benim için burası daha da iyi geldi. Çünkü daha da yüksek. Yüksek rakımda antrenman yaptığım zaman kırmızı kan hücreleri çoğalıyor. Ama en az 3-4 hafta kalman gerekiyor ki çoğalsın. Yüksek rakımda oksijen az olduğu için az oksijenle geçinmeyi öğreniyorsun. Kırmızı kan hücrem arttığı için daha çok oksijen kapasitem oldu. O yüzden çok büyük faydası oldu. Rakip benden neredeyse 20 yaş daha genç olmasına rağmen altıncı raunt da nakavt ile kazanabildim. Eğer orada nefesim yeterince olmasaydı maç bambaşka bitebilirdi." diye konuştu.


- Başkan Sekmen: "Kendisini tebrik ediyorum"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ni sadece futbol branşı için yapmadıklarını kaydetti.

Başta futbol olmak üzere basketbol, voleybol, boks, judo, yüzme, atletizm ve kış sporları olmak üzere her alanda istifade edecek spor takımları için bu tesisleri yaptıklarını aktaran Sekmen, "Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Arslan, Palandöken Dağı'ndaki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde kamp yaparak bu şampiyonaya hazırlandı. Buradan aldığı enerjiyle, burada motive olarak kendini hazırladı. Ve çıktığı şampiyonada da yüzümüzü güldürerek dünya şampiyonu oldu. Altın kemeri alarak bunu ilan etti. Kendisini tebrik ediyorum." dedi.


- "Buradan almış olduğu enerji onu başarıya götürdü"

Sekmen, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde en az 21 gün kamp yapan spor takımlarının büyük bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, şunları aktardı:

"Boksörümüz hazırlıklarını burada yaptı. Bunun yanı sıra gerekli tetkikleri Atatürk Üniversitesi Performans Ölçüm Değerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaptırdı. Sporcumuz yaş itibariyle de rakibinden çok daha büyük yaşta olmasına rağmen buradan almış olduğu enerji onu başarıya götürdü. Ülkem ve şehrim adına tebrik ediyorum. Buradaki kamp merkezini ülkemizdeki tüm spor takımları, Avrupa'daki ve körfez ülkelerindeki birçok takıma gelecekte ev sahipliği yapacağını görüyorum. Ve herkesi buraya davet ediyorum."

Türk boksör Arslan, yapılan konuşmaların ardından altın kemeriyle poz vererek Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'e imzalı boks eldiveni hediye etti.

Yorum
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:
Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı MEB, 2025 yılı norm kadro fazlası öğretmen belirleme takvimini açıkladı. 18-22 Aralık tarihlerindeki tespit sürecinden sonra atama yetkisi ilk kez Bakanlığa geçiyor. İşte detaylar!
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.