Bugün, 14 Ocak 2026 Çarşamba
  • BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Dört Dava, On Suç Duyurusu: Dava Sendikacılığı mı, Dava Açma Sendikacılığı mı?

Akif İnan çizgisindeki ilkesel duruş karşısında 4 (dört) tazminat davası ve 10 (on) suç duyurusunda bulunuldu. Adeta dava sendikacılığını dava açma sendikacılığı yaptılar.

Eğitim 7.01.2026 11:27:00 3
Dört Dava, On Suç Duyurusu: Dava Sendikacılığı mı, Dava Açma Sendikacılığı mı?

Kurucu değerlere dönme mücadelemiz “konuyu kişiselleştiriyor” algısı oluşturularak direniş eksenimiz değersizleştirmeye çalışılmaktadır.

Sendikal konularda, eleştiri sınırları içinde kalan düşüncelerini ifade ettiği için bir kurucu üyeye dört (4)ayrı tazminat davası açanlar ve on (10) ayrı suç duyurusunda bulunanlar mı konuyu kişiselleştiriyor; yoksa uğradığı tüm haksızlıklara ve maruz kaldığı açık mağduriyetlere rağmen bireysel hesaplaşma yoluna gitmeyip enerjisini, gücünü ve motivasyonunusendikanın Akif İnan çizgisine yeniden dönmesi için yasal zeminde mücadeleye hasreden mi?

Takdir, her zaman olduğu gibi, saygıdeğer kamuoyunundur.

Bizler; sendikaya emek, ömür ve gönül vermiş kurucu üyeler olarak, sendika üst yönetiminin kurucu değerlere aykırı, kişisel menfaatleri önceleyen uygulamalarına daha fazla sessiz kalamazdık. Bu nedenle 15.06.2021 tarihinden itibaren meşru ve ilkesel bir duruşla el yükselttik. Hayatımız boyunca hocalarımızdan öğrendiğimiz Kur’an ve Sünnet öğretisini rehber edindik; fiilimizde, tutumumuzda ve davranışlarımızda bu ilahi öğretinin inşa ettiği ahlakı referans aldık. Dilimizden dökülen söz de, kalemimizden süzülen kelam da bu esas, usul ve üslup çerçevesinde şekillendi.

Yazılarımızda; Anayasa’nın 26 ve 28. maddeleri, AİHS’nin 10. maddesi ve Basın Kanunu’nun 3. maddesi ile açıkça belirlenmiş sınırlılıklara titizlikle riayet ettik. Milli güvenliğe tehdit, suç işlemeye teşvik, devlet sırrının ifşası, kişilik haklarının ihlali ya da toplumun ahlakına aykırılık gibi en küçük bir unsur dahi yazılarımızda yer almadı. Nitekim bu hassasiyetin somut göstergesi olarak, bugüne kadar tek bir yazımız hakkında dahi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilmiş bir erişim engeli ya da yayından kaldırma kararı bulunmamaktadır.

Mücadelemiz hiçbir zaman kişisel olmadı; ilkeli oldu. Eğer bugün Akif İnan’ın bizlere emanet ettiği bu soylu dava, kurucu değerlerinden sapmışsa, bunun birinci dereceden sorumluluğu on yılı aşkın süredir genel başkanlık koltuğunda oturan Ali Yalçın’a aittir. Bizim eylem, söylem ve yazılarımızda hedef aldığımız bir şahsın kendisi değil; o şahsın sendikal uygulamalarıdır.

Bizler, yasaların tanıdığı sınırlar içerisinde düşüncelerimizi ifade ederken, sorumluluk makamında bulunanların çıkıp cevap vermesi beklenirdi. Ancak bunun yerine sendikanın örgütsel gücü ve bu güçten kaynaklanan kamu nüfuzu, üzerimize orantısız ve baskıcı bir biçimde kullanılmaktadır.

Buradan “konu kişiselleştiriliyor” diyen, yazan ve konuşanlara açıkça soruyoruz:

Daha ilk tazminat davası sonuçlanmadan, aynı içerikte üç ayrı tazminat davası daha açmak; kin, garez ve düşmanlığın açık bir tezahürü değil midir?

Cumhuriyet Savcılıklarına on (10) ayrı suç duyurusunda bulunmak, kamuoyuna mal olmuş bir meseleyi kişisel husumete dönüştürmek değil de nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’na, görevimle ilgisi olmayan yazılar üzerinden yapılan şikâyetlerin sayısını ise özellikle anmıyorum.

Ali Yalçın’ın şahsıma açtığı tazminat davasının reddedilmesi ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına yaptığı suç duyurularının kovuşturmaya yer olmadığı kararlarıyla sonuçlanmasının ardından; iftira, tazminat ve görevi kötüye kullanma başta olmak üzere tüm yasal haklarımı saklı tuttuğumu açıkça ifade etmemizerağmen, yalnızca sendikamızın yeniden bir dava hareketine dönüşmesi için mücadele edeceğini kamuoyuna ilan eden bir kişiye “konuyu kişiselleştiriyor” demek, en hafif ifadeyle haksızlıktır.

Bu tür söylemler, sendikamıza çöreklenmiş bir avuç rantiyecinin menfaatine hizmet etmekten başka hiçbir anlam taşımamaktadır. Samimi ve ilkesel mücadelemizi değersizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya yönelik her türlü eylem ve söylem; teşkilatımızın kurucu değerlerine açık bir ihanettir.

                                                                                                             Yıldırım Demirci

Yorum
Yorumlar
kenan
07 Ocak 2026
Hocam siz eğitim bir sen'in kuruluş felsefesini yansıtıyorsunuz ama sendika sizin ilkelerinizden çok uzakta. Siz genel başkan olsanız bile o ideallere ulaşmanız çok zaman alır gibime geliyor.
Alperen
07 Ocak 2026
Ulan bucuklarin ali İstanbul da cıbıl gezersin. Şimdi üye aidatlarını saltanat sürersin Ve üye paralarıyla tuttuğun avukatlar la dava adamlarını sindirmeye çalışırsın.Allah sana sorar hemde iyi sorar
Alperen
07 Ocak 2026
Ulan bucuklarin ali İstanbul da cıbıl gezersin. Şimdi üye aidatlarını saltanat sürersin Ve üye paralarıyla tuttuğun avukatlar la dava adamlarını sindirmeye çalışırsın.Allah sana sorar hemde iyi sorar

Memura Yarın, Emekliye Cumartesi! İşte 2026 Ocak Ayı Zamlı Maaş Takvimi

2026-GUY Sınav Takvimi Belli Oldu: Başvurular Başlıyor!

Norm Fazlası Atama Sonuçları Erişime Açıldı (2026)

Hizmet Puanı Üstünlüğü Belirledi: Binlerce Öğretmenin Okulu Bugün Değişti

Kamu Personeline Ocak Sürprizi: Zamlı Bordrolar Açıldı, Hata Uyarısı Geldi

Türk Eğitim-Sen’den MEB’e "Mazeret Tayini" İtirazı: Engelli Öğretmenler ve Aile Birliği Tehlikede!

Türk Eğitim-Sen’den MEB’e "Mazeret Tayini" İtirazı: Engelli Öğretmenler ve Aile Birliği Tehlikede!

MEB Norm Fazlası Atama Sonuçlarını Erişime Açtı: Yeni Görev Yerleri e-Devlet’te!

Valiliklerden peş peşe okullara kar tatili açıklaması! 14 Ocak Çarşamba tatili olan il ve ilçeler

Meteoroloji’den 9 İl İçin "Sarı" Alarm: Kar Fırtınası ve Çığ Riski Kapıda!

e-Okul Ne Zaman Kapanıyor? 2026 Karne Öncesi Not Girişinde Kritik Saatler!

Ortalamanız Yetse de Belge Yanabilir! İşte MEB'in "Zayıf Not" ve Belge Kuralı

Ataması Yapılan Öğretmenlerin Maaş Hesabı Değişiyor: Yolluk ve Ek Promosyon Detayları

Halk eğitimi merkezlerinde 15 tatil var mı

Okul Önünde Öğretmeni Önce Yumrukladı Sonra Ateş Etti

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde Savcı, Kadın Hakimi Silahla Vurdu

Diren Venezuela: “İradene ve Petrolüne Sahip Çık!”

En Düşük Emekli Aylığına "Vatandaşlık Maaşı" Modeli

YÖK'ten Radikal Karar: Üniversite Süresi Kısalıyor, Akademik Takvim Sil Baştan!

MEB’den Karnelere Yeni Düzenleme: Gelişim Raporları Hangi Sınıflara Verilecek?

Ders ve Sınav Programlarına Cuma Namazı Düzenlemesi

MEB'den Öğrenci ve Velilere Özel "Dolu Dolu" Yarıyıl Tatili Paketi

Milletvekillerine Dört Kademeli Yaptırım! TBMM İç Tüzüğü Sil Baştan Yazılıyor

MEB’in Yeni Atama Yönetmeliği Yargıda: Sendikalardan İptal Davası!

Öğretmenlerin Yarıyıl Tatili Özür Grubu-Mazeret Atama Takvimi ve Duyurusu Yayımlandı

Kar Fırtınası Eğitimi Durdurdu! 13 Ocak Salı Günü Okulların Tatil Edildiği İller Tam Liste

Norm Kadro Fazlası Olma Riskine Karşı Sertifika Kalkanı: 10 Günlük Dev Eğitim Başlıyor

Gelişim raporları için MEB’den okullara yeni resmi yazı

Kocaeli Valiliğinden 13 Ocak Salı kar tatili açıklaması

20 ilde okullara kar tatili! İşte kar tatili ilan eden il ve ilçeler 13 Ocak 2026

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.