Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kutsal toprakların minik ziyaretçileriyle bir araya geldi

Genel 7.06.2024 17:05:51 0
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kutsal toprakların minik ziyaretçileriyle bir araya geldi

MEKKE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Çocuk Kafilesi" projesi kapsamında aileleriyle birlikte kutsal topraklara giden çocuklarla oyun oynadı, onlarla telbiye getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının kutsal topraklardaki mutluluğuna çocuklarını da ortak etmek ve çocukların hatırlayacağı güzel anılar oluşturmak amacıyla geçen yıl "Çocuk Kafilesi" projesini hayata geçirdi.

Hac organizasyonu kapsamında Mekke'de bulunan Erbaş da çocuk kafilesindeki çocukları ziyaret ederek onlarla bir araya geldi.

Çocukların bulundukları alana gelişinde iki çocuk tarafından karşılanan ve çiçek takdim edilen Erbaş, yetkililerden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra oyun alanına geçerek çocuklarla oyun oynayan, onlarla sohbet eden Erbaş, çocuklarla telbiye de getirdi.

- "Projemiz önümüzdeki dönemlerde de devam edecek"

Hacı adaylarının da yakın ilgisiyle karşılaşan Erbaş, gazetecilere, çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Proje kapsamında, yanında çocuklarıyla hacca gelenlerin aynı kafilede bir araya getirildiğini belirten Erbaş, "Çocukların anne ve babalarının da rehberliğinde böyle bir projeyi başlattık. Hac süresi boyunca çeşitli etkinlikler yaptırıyoruz. Temel dini bilgileri öğretme, haccın önemi, hikmetini anlatma konusunda güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz." dedi.

Ailelerden projeye yönelik önemli destek gördüklerini ifade eden Erbaş, "Ailelerimiz kendilerine sağladığımız katkıdan çok memnun olduklarını belirtiyor. Buradaki hocalarımız, çocuklarımızı eğlendirmeye, mutlu etmeye gayret ediyor." diye konuştu.

Çocukların zihinlerinde ömürleri boyunca unutamayacakları güzel anılar bırakmayı amaçladıklarını dile getiren Erbaş, "Çocuk Kafilesi projemiz inşallah önümüzdeki dönemlerde de devam edecek." açıklamasında bulundu.

Projeye katılan çocuklar mutluluklarını ifade ederken, aileler de yetkililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

- Projeden 2 yılda 48 çocuk faydalandı

Çocuk Kafilesi projesi kapsamında hacı adaylarının çocuklarına konakladıkları otelde hem oyun alanı hem de etkinlik alanı oluşturuluyor.

Alanlarında eğitimli ve tecrübeli personelin görev aldığı etkinliklerde, çocuklara Kur'an-ı Kerim, siyer eğitimi veriliyor, boyama, resim faaliyetleri ve zeka oyunları gibi çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Ailelerin onayıyla gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında umre ibadeti, tavaf ve Arafat'ta da çocuklar için özel programlar yapılıyor.

Geçen yıl hayata geçirilen projeden 48 çocuk faydalandı.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.