Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

DİSK Başkanı ile polis müdürü arasındaki diyaloglar kamerada

Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları korona virüs nedeniyle kısıtlı gerçekleştirilirken, bazı sendikaların polisin uyarılarına rağmen...

Asayiş 1.05.2020 13:20:03 0
DİSK Başkanı ile polis müdürü arasındaki diyaloglar kamerada
Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları korona virüs nedeniyle kısıtlı gerçekleştirilirken, bazı sendikaların polisin uyarılarına rağmen kurallara uymaması dikkat çekti. Aralarında Türkiye İşçi Partisi milletvekillerinin de yer aldığı bazı kişiler polise mukavemette bulunurken, DİSK Başkanı ile polis müdürü arasında yaşanan diyaloglar kameralara yansıdı.
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları yurt genelinde olduğu gibi küresel salgın nedeniyle kısıtlı gerçekleştirilirken, DİSK'e bağlı sendika üyeleri polisle karşı karşıya geldi. Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu erkezoğlu, Türkiye İşçi Partisi Milletvekilleri Barış Atay ve Erkan Baş'ın da olduğu grup, sendikanın Şişli'deki merkezinden Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Korona virüs salgınını hiçe sayarak sosyal mesafe kurallarını ihlal eden gruba polis yürüme izni vermedi. Küresel salgına rağmen yürüyüşe geçmek isteyen kalabalığa salgın nedeniyle bu yürüyüşün mümkün olmadığı iletildi.

İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI TEK TEK İZAH ETTİ
DİSK Genel Başkanı Arzu erkezoğlu, Taksim'e yürümek istediklerini söyleyerek, 'Ancak İçişişleri Bakanlığı ile görüştük, valilikle görüştük ama biz bu sorunu aşamadık. Biz yine de 22 ayrı iş kolundan temsilci arkadaşlarla buradan yürüyerek Taksim Meydanı'na gidip çelengimizi bırakmak istiyoruz' dedi.
Kameralar tarafından kaydedilen diyaloglarda korona virüs nedeniyle alınan kuralları hatırlatan Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane ve Şişli ilçelerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, bakanlığın ve valiliğin almış olduğu kararları tek tek izah etti. Alınan karar gereği yürüyüşe müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Özdemir, 'Bayramınız kutlu olsun. Ne yapmamız gerekiyorsa yardımcı olabiliriz. Taksim'e gidecek olan arkadaşlar için aracımız da mevcut. Sizin de özel aracınızla gitmenize müsaade edeceğiz. Sayın vekilimiz de özel aracıyla gidebilir. Ancak yürüyüşle ilgili kesinlikle müsaade edilmeyecek' diye uyarıda bulundu.
DİSK Başkanı'nın ısrarlarına karşı sakinliğini koruyan Özdemir, erkezoğlu'na, 'Sokağa çıkma kısıtlaması var kamu düzeninin bozulmaması açısından. Bakın şu an bulunduğumuz ortam dahi sağlıksız' şeklinde değerlendirme yaptı. DİSK Başkanı ile polis müdürü arasında geçen o diyalog kameralar tarafından kaydedilirken, Özdemir alınan kararları birden fazla tekrarını yaparak izah etti. Yapılan diyaloglar sonuç vermeyince DİSK Başkanı erkezoğlu'nun da aralarında olduğu grup yürüyüşe geçmeye kalkışınca polis müdahale etti. Kalabalık grup direniş gösterirken, bazı DİSK üyeleri gözaltına alındı.
İstanbul Valiliği tarafından daha sonra yapılan açıklamada gözaltına alınan kişilerin serbest bırakıldığı belirtildi.
(Sadık Kahraman/İHA)
Yorum

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.