Bugün, 7 Şubat 2026 Cumartesi
  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Dersler erken bitecek! MEB’den önemli karar, Öğretmenler ve öğrenciler dersleri erken bitirecek

Milli Eğitim Bakanlığının kararı doğrultusunda dersler erken bitecek. İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri için erken ders bitirme kararı uygulanacak.

Eğitim 29.05.2025 13:59:00 0
Dersler erken bitecek! MEB’den önemli karar, Öğretmenler ve öğrenciler dersleri erken bitirecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının hem ilk hem de ikinci döneminde uygulanacak önemli bir karara imza attı. Türkiye genelindeki 81 ilde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarda, eğitim öğretim yılının bir haftası boyunca geleneksel dersler yapılmayacak. Bu stratejik hamleyle, öğrenciler ders programı yerine sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine ağırlık verecek.

Karne Haftasında Eğlenceli ve Geliştirici Aktiviteler Devrede

Bakanlığın aldığı bu kararla, öğrencilerin karne haftası olarak bilinen son bir haftalık süreçte, yoğun akademik müfredattan uzaklaşmaları sağlanacak. Uygulama, 2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci döneminde başarıyla hayata geçirilmişti ve ikinci dönemde de aynen devam edecek. Bu sayede öğrencilerin akademik yorgunluklarını atması, motivasyonlarını artırması ve farklı ilgi alanlarında gelişim göstermesi hedefleniyor. Amaç, eğitimin sadece sınıf içi derslerden ibaret olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin çok yönlü gelişiminin de ne kadar önemli olduğunu vurgulamak.

Merkezi Planlama, Yerel Uygulama: Her Yerde Aynı Eğlence!

MEB, öğrencilerin yılın son haftasında yapacağı etkinliklerin planlamasını merkezi olarak yürütecek. Hazırlanan bu kapsamlı etkinlik programları, ilk olarak il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecek. İl müdürlükleri de bu planlamaları ilgili okul müdürlüklerine aktaracak. Son aşamada ise okul müdürlükleri, bakanlık tarafından belirlenen bu program çerçevesinde öğretmenlere gerekli bilgileri iletecek ve öğretmenler, öğrencilere çeşitli eğlenceli ve geliştirici etkinlikler yaptıracak.

Bu uygulama, öğrencilerin yıl sonu motivasyonunu yükseltmeyi, okul ortamında farklı deneyimler kazanmalarını sağlamayı ve akademik yükün yanı sıra sosyal becerilerini de pekiştirmeyi hedefliyor. Eğitimde yenilikçi yaklaşımların bir parçası olarak görülen bu karar, öğrencilerin okula olan bağlılıklarını artırma ve öğrenme süreçlerini daha keyifli hale getirme potansiyeli taşıyor.

Yorum

Barbaros Şansal memur maaşını hedef aldı, zam yapılmasın dedi! Memurlar tepki gösterdi

MEB’den öğretmenlere yeni görevlendirme talimatı

Ek ders ücretlerini zümre kesintisi! Öğretmenlerin hangi kaleminde kesinti yapılacak?

Emekli ve Çalışanlara 12 Ay Faizsiz Nakit Kredi Desteği

Sakarya’da emekli polis dehşeti! Eşini ve MHP ilçe başkanını vurarak öldürdü

Sözleşmeli Personelin Memur Kadrosuna Geçiş Usulleri Belirlendi

Çocuk sevmiyorum, psikolojilerini bozarken haz alıyorum diyen üniversite hocasına soruşturma

MEB, Milli Eğitim Akademisi İçin 826 Personel Alacak

İnstagram uzmanlarına operasyon! Tek kişiden 102 milyon almışlar

Duru Okulları’nda Vatan Sevgisi Minik Yüreklerde Coşkuyla Yeşerdi

Selahattin Kal il milli eğitim müdürü olarak atandı

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Ek ders ücretine jet ödeme yine aynı millî eğitim müdürlüğünden

Mehmet Nurettin Aras İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Dr. Ahmet Alireisoğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Gürhan Çokgezer İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Ayhan Işık İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Öğretmenlere yeni sınav görevi, sınav görevi ücretleri tablosu

YKS Başvuru Ekranı Açıldı

6 ile yeni milli eğitim müdürü atandı

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

6 Şubat zümre toplantıları öğretmenlerin ek ders ücreti ödemelerini böyle etkileyecek

MEB'den 6 Şubat deprem şehitleri için okullarda saygı duruşu kararı

BAKANLIKTAN SENDİKALARA "HEDİYE ÇEKİ" VE "NAKİT YARDIM" YASAĞI

Memurlara 1 gün idari izin, valiliklerden açıklama geldi

Danıştay'dan sendikal eylemde ücret kesintisi ile ilgili karar

Denizli Milli Eğitim’de Usulsüz Tahsis İddiası

Doğum izni artırılıyor, yeni izin süresi kaç hafta olacak?

2026-EKPSS Başvuru Süreci Başladı

MEB'den Yönetici Atamalarında Norm ve Atama Esasları Sil Baştan Düzenleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.