9181,72%0,88
39,68% 0,18
45,71% 0,09
4296,95% 0,14
6933,62% 0,33
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının hem ilk hem de ikinci döneminde uygulanacak önemli bir karara imza attı. Türkiye genelindeki 81 ilde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarda, eğitim öğretim yılının bir haftası boyunca geleneksel dersler yapılmayacak. Bu stratejik hamleyle, öğrenciler ders programı yerine sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine ağırlık verecek.
Bakanlığın aldığı bu kararla, öğrencilerin karne haftası olarak bilinen son bir haftalık süreçte, yoğun akademik müfredattan uzaklaşmaları sağlanacak. Uygulama, 2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci döneminde başarıyla hayata geçirilmişti ve ikinci dönemde de aynen devam edecek. Bu sayede öğrencilerin akademik yorgunluklarını atması, motivasyonlarını artırması ve farklı ilgi alanlarında gelişim göstermesi hedefleniyor. Amaç, eğitimin sadece sınıf içi derslerden ibaret olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin çok yönlü gelişiminin de ne kadar önemli olduğunu vurgulamak.
MEB, öğrencilerin yılın son haftasında yapacağı etkinliklerin planlamasını merkezi olarak yürütecek. Hazırlanan bu kapsamlı etkinlik programları, ilk olarak il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecek. İl müdürlükleri de bu planlamaları ilgili okul müdürlüklerine aktaracak. Son aşamada ise okul müdürlükleri, bakanlık tarafından belirlenen bu program çerçevesinde öğretmenlere gerekli bilgileri iletecek ve öğretmenler, öğrencilere çeşitli eğlenceli ve geliştirici etkinlikler yaptıracak.
Bu uygulama, öğrencilerin yıl sonu motivasyonunu yükseltmeyi, okul ortamında farklı deneyimler kazanmalarını sağlamayı ve akademik yükün yanı sıra sosyal becerilerini de pekiştirmeyi hedefliyor. Eğitimde yenilikçi yaklaşımların bir parçası olarak görülen bu karar, öğrencilerin okula olan bağlılıklarını artırma ve öğrenme süreçlerini daha keyifli hale getirme potansiyeli taşıyor.