9700,17%-0,48
38,78% 0,02
43,43% 0,01
4060,17% 0,18
6535,31% 0,00
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminin ikinci yıl dönümü nedeniyle Malatya ve Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2025 Perşembe günü okullar tatil edildi. Valilikler tarafından yapılan açıklamaya göre, anma programları ve mezarlık ziyaretleri nedeniyle eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilecek.
Türkiye'yi derinden etkileyen 6 Şubat 2023 depreminin ikinci yıl dönümü yaklaşırken, depremden etkilenen illerde anma etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda Malatya ve Kahramanmaraş Valilikleri, 6 Şubat 2025 Perşembe günü okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.
Valilikler tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat'ta düzenlenecek anma programları ve mezarlık ziyaretleri nedeniyle şehir genelinde yoğunluk yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği için eğitim öğretime bir gün ara verildiği ifade edildi.
Alınan bu karar, depremde hayatını kaybedenlerin anılması ve acıların paylaşılması amacıyla yapılan anma etkinliklerine katılımı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Okulların tatil edilmesiyle öğrencilerin ve öğretmenlerin anma törenlerine katılımı ve mezarlık ziyaretleri daha rahat bir şekilde gerçekleştirilebilecek.