Bugün, 13 Ocak 2026 Salı
  • BIST 100

    14991,39%0,51
  • DOLAR

    43,10% -0,04
  • EURO

    50,32% 0,24
  • GRAM ALTIN

    6378,52% 2,05
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 0,98

Deprem bölgesinde bina yaptırılması inşaat kredisi ile ilgili düzenleme TBMM'de kabul edildi

Mevzuat 13.07.2023 11:29:00 0
Deprem bölgesinde bina yaptırılması inşaat kredisi ile ilgili düzenleme TBMM

Deprem bölgesinde bina yaptırılması inşaat kredisi ile ilgili düzenleme TBMM'de kabul edildi. Yapılan düzenlemeden deprem ve afet bölgesi ile ilgili olarak kabul edilen kısımlar şöyle:

- Hak sahipliği işlemlerine e-Devlet yoluyla kolaylık getirildi

Teklifle, Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanuna geçici madde eklendi. Buna göre, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde inşaat kredisi verilmesini ya da bina yaptırılmasını isteyenlerin hak sahipliği başvurusunun yapılacağına dair duyuru, mahallinde mülki idare amirliğince ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecek.

Duyuruda, ilan tarihinden itibaren 2 ay içinde mahallinde mülki idare amirliklerine veya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca belirlenen başvuru merkezlerine yazılı olarak ya da e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapılabilecek. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı gerektiğinde başvurular için en fazla 1 ay ek süre verebilecek. Başvuru sonuçları, mahallinde mülki idare amirliğince, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı resmi internet sitesinde ve e-Devlet Kapısı üzerinden ilan edilecek. Hak sahibi kabul edilmeyenler, 15 gün içinde mahallinde mülki idare amirliklerine veya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından belirlenen başvuru merkezlerine yazılı olarak ya da e-Devlet Kapısı üzerinden itiraz edebilecek.

Ayrıca depremlerde binaları zarar görenler için devletin konut kredisi açma ve bina yapma yükümlülükleri ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilmesi, afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla bazı kısıtlayıcı hükümlerden muafiyet sağlanacak.

Uluslararası kuruluşlardan sağlanacak dış kredi ve hibelerle finanse edilecek projelerin uygulanmasına ilişkin iş ve işlemler her türlü vergi, resim, katılma payı, ücret ve harçtan müstesna tutulacak.

Ulusal ve uluslararası projeler kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca ithal edilen veya ettirilen malzemeler, gümrük vergisi ve bu vergi ile birlikte alınan her türlü vergi, resim, harç, fon ve diğer mali mükellefiyetlerden müstesna olacak.

Yorum

Kar Fırtınası Eğitimi Durdurdu! 13 Ocak Salı Günü Okulların Tatil Edildiği İller Tam Liste

Norm Kadro Fazlası Olma Riskine Karşı Sertifika Kalkanı: 10 Günlük Dev Eğitim Başlıyor

Gelişim raporları için MEB’den okullara yeni resmi yazı

Kocaeli Valiliğinden 13 Ocak Salı kar tatili açıklaması

20 ilde okullara kar tatili! İşte kar tatili ilan eden il ve ilçeler 13 Ocak 2026

Mehmet Durak milli eğitim müdürü olarak atandı, ilk mesajını yayınladı

12 Yıllık Rotasyon ve Mazeret Engeli Yargıda! Türk Eğitim Sen’den Sert İtiraz

Okullarda Hangi Kitaplar Okutulacak? Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Kritik Duyuru

Öğrenci Gelişim Raporlarında Takvim Değişti: Bakanlık Teslim Tarihini Güncelledi

Kocaeli milli eğitimde ilçe grubu tartışması büyüyor

Proje Okullarına Atama ve Yer Değiştirme Süreci Başlıyor: Kim, Ne Zaman Başvuracak?

MEB 2026 Tayin Takvimini Duyurdu: Mazeret Ataması Başvuruları Başlıyor!..

Öğretmenler Form Doldurmayacak!

Meteorolojiden 41 İl İçin Kritik Uyarı: Sarı Kodla Alarm Verildi

Öğretmenlerin dönem sonu yapacağı iş ve işlemler belli oldu

Danıştay’dan Emsal Karar: ARFF Uygulamalı Eğitim İçin Ek Ders Ücreti Ödenecek

2026 Ocak Ek Ders Ücretleri Belli Oldu: Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenler Ne Kadar Ek Ders Ücreti Alacak?

2026 Öğretmen Yer Değiştirme ve Yönetici Atamaları Takvimi Açıklandı

MEB'den öğretmenlere %50 indirim müjdesi! Kapsam genişletildi

Öğretmenlerin 14 Günlük Maaş Farkları Belli Oldu: İşte Derece Derece Yeni Listeler

TOKİ Kuraları Çekildi: 940 Hak Sahibi Belirlendi

2026 Ocak 1.000 TL Ek Zamlı Yeni Öğretmen Maaşları Belli Oldu

Okullarda yapay zeka ekibi kuruluyor! Kimler ekibe alınacak?

Kapalı Alanlarda Sigara İçmeye Yeni Düzenleme Geliyor

Mansur Yavaş'tan Ankara için referandum kararı

Kara Kuvvetlerinde İhale Operasyonu: 21 Kişi Gözaltına Alındı

RTÜK Dizi ve Programlardan Üç Büyük Kanala Ceza Yağdırdı

Sağlıkta "Diplomalı İşsizlik" İsyanı: Ankara Ulus Meydanı’nda Diplomalar Yırtıldı!

MEB Mevzuatına Göre Öğretmenlerin Tamamlaması Gereken 10 Görev

MEB Takvimi Duyurdu: 2025-2026 Sorumluluk Sınavları Ne Zaman?

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.