Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’na yeni atamalar resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’na yeni atamalar resmi Gazete’de

Genel 10.04.2025 08:11:00 0
Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’na yeni atamalar resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı politika kurullarında yeni atamalar Resmî Gazete'de yayımlandı. 9 Nisan 2025 tarihli ve 32866 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2025/92 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla, çeşitli alanlardaki politika kurullarına yeni üyeler atanırken, Hukuk Politikaları Kurulu da bu kapsamda yeniden şekillendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren atama kararına göre, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 21. maddesi uyarınca, Hukuk Politikaları Kurulu üyeliklerine birbirinden deneyimli akademisyenler, hukukçular ve siyasetçiler getirildi.

Hukuk Politikaları Kurulu’nun Yeni Üyeleri Kimler Oldu?

Yeni atamalarla birlikte Hukuk Politikaları Kurulu'nda görev yapacak olan 15 ismin listesi şu şekilde:

Doç. Dr. Cem Duran Uzun

Hakan Çavuşoğlu

Prof. Dr. Mahmut Koca

Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin

Mehmet Şükrü Erdinç

Mehmet Uçum

Prof. Dr. Melikşah Yasin

Prof. Dr. Ömer Anayurt

Salih Cora

Selma Öztürk Pınar

Prof. Dr. Süleyman Yılmaz

Prof. Dr. Talat Canbolat

Uğur Kızılca

Vedat Ali Tektaş

Prof. Dr. Yücel Acer

Bu isimler, hukuk alanındaki bilgi ve deneyimleriyle öne çıkan kişilerden oluşuyor. Kurula atanan akademisyenler, ceza hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku ve kamu politikaları gibi çeşitli alanlarda uzmanlıklarıyla bilinirken; siyasi tecrübesi olan isimler de yasama sürecine yönelik katkılarıyla kurulun çalışma gücünü artıracak.

Kurulun Görevleri ve Hukuk Sistemine Etkisi

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, Türkiye’de hukuk sisteminin güçlendirilmesi, adalet hizmetlerinin etkinliği, hukuk reformları ve yasal düzenlemelerin niteliğinin artırılması gibi kritik konularda çalışmalar yürütüyor. Kurul aynı zamanda hukuk alanında karşılaşılan yapısal sorunlara çözüm üretmek, toplumsal adaletin tesisi ve hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi için Cumhurbaşkanı’na önerilerde bulunuyor.

Yeni üyelerle birlikte kurulun, Türkiye’nin hukuk sistemine yönelik stratejik öneriler geliştirmesi ve reform sürecine katkı sunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla Yayımlandı

Atama kararında şu ifadeye yer verildi:
"Cumhurbaşkanlığı politika kurulları üyeliklerine, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 21. maddesi gereğince ekli listede yer alan kişiler atanmıştır."
Karar, 9 Nisan 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Yorum
4 yıllık üniversitelerin süresi kısalıyor! Fakülteler 3 yıllık oluyor Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar, lisans eğitiminin ders yükü azaltılmadan 3 yıla indirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Model ile tasarruf ve gençlerin hızlı istihdamı hedefleniyor.
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.