Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı '15 Temmuz Milletin Zaferi Paneli' düzenledi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından '15 Temmuz Milletin Zaferi Paneli' düzenlendi.

Genel 16.07.2024 15:15:00 0
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından '15 Temmuz Milletin Zaferi Paneli' düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndaki panelin açılışında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun, birer konuşma yaptı.

'Uluslararası Hukuk Perspektifinde 15 Temmuz' başlıklı ilk oturumun moderatörü Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, 15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Darbe girişimini önleyen vatandaşların önemine değinen Akgün, 'O gece onlar bu fedakarlığı göstermeselerdi, biz bugün belki iç savaşa girmiş, dibe vurmuş, Suriyelileşmiş bir Türkiye ile karşı karşıya olabilirdik. İstenen buydu. 15 Temmuz'da hesaplanamayan şey, Cumhurbaşkanımızın liderliği ve halkın aktör olarak siyasete girmiş olması. Türkiye'de darbe yapmayı düşünecek birinin hesap etmesi gereken faktör, halkın bu konudaki duruşu ve halkın direniş repertuvarının oluşmuş olmasıdır.' diye konuştu.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Ayhan da, 17-25 Aralık sürecinin ardından akademide yeniden yapılandırmaya gidildiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Bugün toplam amir sayımız 23 bin 993. Bunun 19 bin 426'sı yeni katılan amirler. 2013 başında oturup konuştuğumuzda 19 bin 500 amir vardı, yani bu demektir ki yüzde 75-80 oranında 35-40 yıllık birikim, 15 Temmuz süreciyle birlikte ihraç oldu. Son 10 yılda yüzde 80 yenilenen bir amir kadrosuna ulaştık. 142 bin yeni memur atandı. 272 bin memurdan bahsediyoruz emniyet teşkilatında ki yüzde 46'sı yenilendi. Genel toplama baktığımızda, şu anda 192 bin 693 yeni personel, genel toplam ise 326 bin kişi. Bu demektir ki yüzde 57'lik bir yenilikle karşılaştık. Aslında çok ciddi bir yıkım. Dünyada bunun bir örneği de yok. Aslında yepyeni bir teşkilat kuruldu, aslında çok ciddi bir kayba uğradı.'

- 'Bu topraklar bize emanet olarak bırakıldı'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Vekili ve Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı Dr. Recep Erdem Erkul da konuşmasında, 'Ekonomi ve demokrasinin geliştiği ülkelerde önemli üç başlık var. Hukuk, istikrar ve güven. Biz darbe girişimi sonrası dönemlerde bu üç başlığı ön plana alarak yabancı muhataplarımıza süreci anlatmaya başladık.' diye konuştu.

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da milletin darbeyi önlediğini vurgulayarak, 'Bizim için ölüm bir bitiş değil var oluş anlayışı ile tankların üzerine çıktılar, kurşunların üstüne yiğitçe gittiler. Bu coğrafyada dünyaya gelmişiz. Bu topraklar bize miras olarak bırakılmadı, emanet olarak bırakıldı. Ülkemizde darbe olmaması için her şeyden öte birbirimizi çok sevmeliyiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Milli İstihbarat Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yenal Göksun, 15 Temmuz gecesinde yaşananların arşivlenmesi ve daha sonraki araştırmalar için tarihe not olarak düşülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Milletin direniş göstererek üstüne düşen görevi yerine getirdiğini belirten Göksun, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine düzenlediği operasyonlarla FETÖ'nün 'ordu zayıfladı' propagandasını kırarak terör koridorunu ortadan kaldırdığını dile getirdi.

Göksun, 'Burada devlet ve güvenlik bürokrasisi FETÖ ile mücadelede üzerine düşen görevi yerine getirmiş gözüküyor.' dedi.

Yorum
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.