Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarına ilişkin olarak, 'Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bütün kampanyalar sadece devletimizin...

Politika 1.04.2020 13:30:05 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarına ilişkin olarak, 'Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bütün kampanyalar sadece devletimizin birimleri tarafından yürütülmektedir' dedi.
alışmalarını İstanbul Huber Köşkü'nde sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanlarına video konferans yöntemiyle seslendi.

'BİROK ÜLKEDE GÖRÜLEN CİDDİ HASTA VE ÖLÜM ORANLARI, SALGINA KARŞI MÜCADELEDE ZORLANILDIĞINA İŞARET EDİYOR'
Dünyanın yakın tarihin en büyük sağlık tehditlerinden biriyle karşı karşıya olduğunun altını çizen Erdoğan, 'Korona virüs salgını olarak bilinen Covid - 19 hastalığından etkilenenlerin sayısın 900 bine, sebeple ölümlerin sayısı 45 bine yaklaştı. Türkiye'de de dün akşam itibariyle vak'a sayısı 13 bin 531'i, vefat sayısı 214'ü bulurken, 243 vatandaşımız da iyileşerek taburcu edildi. Demek ki bir taraftan olumlu gelişmeler de devam ediyor. Bu vesile ile bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tedavisi süren kardeşlerimize ise acil şifalar temenni ediyorum. Bu süreçte en büyük avantajımız, sahip olduğumuz güçlü sağlık altyapısı ile hastalık ile mücadeleyi erken başlatmamızdı. in'in ardından birçok ülkede görülen ciddi hasta ve ölüm oranları, salgına karşı mücadelede zorlanıldığına işaret ediyor. Türkiye'yi böyle bir duruma düşürmemek için elimizden geleni yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

'SALGIN YAYGINLAŞIRSA, OK DAHA SIKI TEDBİRLER KAINILMAZ HALE GELİR'
Türkiye'nin bu sıkıntılı dönemi en az kayıpla geride bırakması için çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, 'Teşkilatlarımızdan bu kapsamda alınan tedbirlerin çevrelerindeki uygulanmasını yakından izlemesini bekliyoruz. Tespit edilen aksaklıklar derhal yetkili mercilere bildirilerek önlem alınması sağlanmalıdır. Vatandaşları da kendileri ve aile büyüklerini sağlığı için kurallara uymaya davet etmeliyiz. Sosyal hareketliliği ne kadar azaltır, sosyal mesafeyi ne kadar uzatırsak hastalığın yayılma hızını o derece çabuk kırarız. Bunun için milletimizden şu sıkıntılı günler geçene kadar mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Bilim insanlarımız tavsiye ettiği tedbirlere riayeti en üst düzeye çıkarmalıyız. Her bir vatandaşımız kendini gönüllü karantinada tutarsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Evde kalma, sosyal mesafeyi koruma, temizlik gibi hususlara dikkat edilmez ve salgın yaygınlaşırsa çok daha sıkı tedbirler kaçınılmaz hale gelir. Şimdilik şehirler arası ulaşımı kısmen sınırlandırdık. İhtiyaç halinde şehir içi ulaşımda da benzer yöntemleri devreye sokabiliriz' şeklinde konuştu.

'BU TÜR KAMPANYALARDA TOPLANAN MEBLAĞLAR DEVLET OLARAK BİZİM DESTEKLERİMİZİN YANINDA KÜÜK BİR TUTARI İFADE EDER'
Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan milli dayanışma kampanyasına da değinen Erdoğan, 'Bu kampanyada toplanan paralar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Teşkilatlarımızın tamamını bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. 'Ümidimiz, acımızdan büyüktür' anlayışıyla bu ülkenin her bir ferdine sahip çıkmakta karalıyız. Bu tür kampanyalarda toplanan meblağlar devlet olarak bizim desteklerimizin yanında küçük bir tutarı ifade eder' diye konuştu.

'DEVLET İİNDE DEVLET OLMANIN ANLAMI YOKTUR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı belediyelerin başlattığı yardım kampanyaları ile ilgili tartışmalara da değinerek, 'Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan da şu anda bütün bu kampanyalar sadece devletimizin yani cumhurbaşkanlığı makamının açılmış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir. Bunların takibi İçişleri Bakanlığı, Valiliklerimiz, ve bunun yanında Aile, alışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız vasıtasıyla yürütülmektedir. Burada birçok belediyelerimiz, valiliklerimizin izni olmaksızın bu tür kampanyalar açacak olurlarsa, işte o zaman bu devlet içinde devlet olma mantığıdır ki burada gücü dağıtmış oluruz. Buna kimsenin hakkı yok. Yasalar da buna müsaade etmiyor. Burada önemli olan rakamdan ziyade milletimizin zor günlerinde birliğini göstermektir. Eğer biz bugün bir olmayacaksak bugün dayanışma içinde olmayacaksak, hala siyasi mantıkla yaklaşacaksak, iktidarmış ana muhalefetmiş böyle bir yaklaşıma gireceksek biz ne zaman bir ve beraber olacağız. Bu bakımdan biz tabii ki şu anda iktidar olarak gerekli olarak uyarıyı yapmak zorundayız' açıklamalarında bulundu.
Milli dayanışma kampanyasının iş dünyası, hayırseverler ve vatandaşlar tarafından sahiplenildiğine dikkat çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Birçok spekülasyonlar yapılıyor. Devletin para toplamaya, devletin dilencilik yapmaya yöneldiği gibi çirkin yaklaşımlar.. Şu anda devletimizin ülke genelinde yapmış olduğu yatırımlar tüm sağlık teşkilatlarımızda, tüm içişleri teşkilatıyla jandarmamızla atmış olduğu adımlar rakamlarla ifade edilmez. Muhalefetin ağzından çıkan kulağının duyması lazım. Eğer ağzından çıkan kulağı duymuyorsa milletimiz vakti geldiğinde bunun cevabını onlara verir'

'İKİTELLİ ŞEHİR HASTANESİ NİSAN 20'DE AILACAK'
'Dün şehir hastanelerine karşı çıkanlar şimdi 'şehir hastanesi sayısını niye az' diye konuşmaya başladılar' diyen Erdoğan, İkitelli'de yapımı tamamlanan şehir hastanesinin ilk etabının Nisan ayının 20'sinde açılacağı müjdesini verdi. Erdoğan hastanenin diğer etaplarının da Mayıs sonunda açılacağını kaydetti.
Türkiye'nin son yıllarda nice saldırıya göğüs gerdiğini belirten Erdoğan, 'İnşallah bugün yaşadığımız sıkıntıyı da atlatacağız. Türkiye'nin sağlıklı, huzurlu güvenli müreffeh geleceği için bugün sabredecek, hazırlık yapacak vakti geldiğinde de atılımımızı gerçekleştireceğiz. Dünya artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme doğru gidiyor. Bu yeni döneme 17 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetler sayesinde, nitelikli insan ve üretim gücümüzle, alt yapımızla, tecrübemizle oldukça hazırlıklı giriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye inşasını inşallah birlikte tamamlayacağız. Hükümetlerimiz döneninde ülkemize çağ atlatan AK Parti, yeni dönemde de lokomotiflik görevini sürdürecektir. Partimizin geleceğin de partisi olduğunu göstermek için önümüzde eşsiz bir fırsat duruyor. Bunun içini yapmamız gereken şey milletimiz ile aramızdaki gönül bağını güçlendirmektir. Ak Parti olarak ulaşmadığımız, gönlünü kazanmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana kadar bize durmak dinlenmek haramdır' dedi.
(İHA)
Yorum
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Başkanlığı" adıyla yeniden yapılandırılıyor. Bazı daire başkanlıkları genel müdürlük seviyesine çıkarılacak.
Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez! Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'dan emsal karar: Yıllık iznini yurt dışında geçiren memurların, izne denk gelen resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemez. İdarenin bu uygulaması hukuka aykırı bulundu.
13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi! Konya'da 13 yaşındaki Hasan Berat, arkadaşının taşlı saldırısıyla ağır yaralandı. Kafatası titanyumla onarılan çocuğun hayati riski sürerken, tahliye edilen saldırgan tepki topladı.
İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi! İstanbul merkezli 5 ilde mali müşavirlere operasyon! 7 milyar TL'lik sahte fatura ile devleti 69,5 milyon TL zarara uğratan ve para aklayan 43 şüpheliye yönelik baskın başlatıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitiminde sahadaki başarılı örnekleri görünür kılmak amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığı” temalı kapsamlı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.
Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.