Cihannüma İstanbul Forum 2024 başladı

Genel 13.12.2024 12:49:36 0
Cihannüma İstanbul Forum 2024 başladı

İSTANBUL (AA) - Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Cihannüma İstanbul Forum 2024" başladı.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Başkanı Rıza Yorulmaz, Haliç Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen forumda, Gazze'de yaşanan soykırımın 433'üncü günü olduğunu hatırlatarak şehitlere rahmet diledi.

Dünyada medeniyet krizi yaşandığını, yaklaşık iki asırdan beri ırkçı emperyalizmin ve Batı medeniyetinin tasallutunda olan insanlığın kaosa doğru sürüklendiğini belirten Yorulmaz, "Maddi gücü eline geçiren Batı, başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün mazlum coğrafyaları; işgal, işbirlikçi ve kukla yöneticiler ile çeşitli yönetim hileleriyle, kendine bağımlı hale getirdi ve global bir köle düzeni kurdu." diye konuştu.

Yıllarca süren savaş, soykırım, köle ticareti ve sömürgecilik gibi felaketlerin insanlığın hafızasında halen canlılığını koruduğuna dikkati çeken Yorulmaz, sadece 20'nci yüzyılda yaklaşık 200 milyon kişinin Batı'nın çıkardığı savaşlar sebebiyle öldüğünü ve Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya nüfusunun yüzde 10'unun günde 2 dolardan az bir gelirle yaşamaya çalıştığını kaydetti.

Aliya İzzet Begoviç'in Batının gerçek yüzünü "Şunu hiç unutma evlat. Batı, hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı, devam edegelen sömürgeciliği, döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur." sözleriyle ifade ettiğini hatırlatan Yorulmaz, "Batı'nın gerçek yüzünü ortaya koyduğu en güncel ve en acı örnek Gazze'dir." dedi.

İsrail'in ABD'den aldığı destek ve cesaretle, Gazze'de masum insanların üzerine ölüm yağdırdığını vurgulayan Yorulmaz, "Maalesef hiçbir devlet veya uluslararası kuruluş buna engel olmuyor, olamıyor. Görünen o ki, dünya ikiden küçüktür. Bizler biliyor ve inanıyoruz ki, zulümle abat olunmaz. Karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığa en yakın andır. İnşallah Gazze, Batı medeniyetinin ve ırkçı emperyalizmin oluşturduğu zulüm dünyasının battığı ve bittiği yer olacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Bu topraklar, her zaman umudun, huzurun, barışın bekçisi olmuştur"

Yorulmaz, Batı'nın savaş ve kaosun yanında insanların fıtratını bozduğunu, aile kavramını yok ettiğini ve toplumsal yapıyı ifsat ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanlık alemi çaresiz değil. İslam dini ile şereflenen necip milletimiz, bu topraklarda asırlarca hüküm süren iki büyük medeniyet kurmuş, adalet ve merhametiyle dünyaya örnek olmuştur. İspanya'dan kovulan Yahudiler bu topraklara sığınmış; Fransa Kralı (I. Fransuva), Cermenlere esir düşünce Kanuni'den yardım istemiştir. Bu topraklar, her zaman umudun, huzurun, barışın bekçisi olmuştur."

"Senden ümit kesmem, kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır." sözünün bu topraklar için söylendiğini dile getiren Yorulmaz, Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesiyle İslam aleminin yetim kaldığını ve o günden beri de Müslümanların yüzünün gülmediğini söyledi.

- "Önümüzde hak ve adalet temelinde kurulacak yeni bir dünya hedefi vardır"

Suriye'de 13 yıldır süren iç savaş sonrası Beşşar Esed'in zalim rejiminin devrildiğini ve umut dolu yeni bir dönemin kapılarının aralandığını dile getiren Yorulmaz, şöyle devam etti:

"Elbette ırkçı emperyalistler bu müspet gelişmeyi baltalamak ve kendi menfaatlerine göre planlamak isteyeceklerdir. Ancak bize düşen zalimlerin ne yapacağının hesabını yapmak değildir. Tarih bize ve ülkemize, bu onurlu mücadeleyi gayesine ulaştırmak üzere şerefli bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluk sadece Suriye ile sınırlı da değil. Bütün İslam aleminin ve mazlum milletlerin umudu Türkiye'dir; gözü, kulağı Türkiye'dedir. Merhum Erbakan Hoca'mız bu tarihi sorumluluğumuzu ve büyük medeniyet yürüyüşümüzü; yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hedefleriyle remzetmiştir. İnancım odur ki, bu hedeflerin ilk ikisi her türlü vesayet odaklarına, hain darbe teşebbüslerine ve engellemelere rağmen önemli ölçüde hayata geçirilmiştir. Önümüzde hak ve adalet temelinde kurulacak yeni bir dünya hedefi vardır."

Tarihi yeni bir dönüm noktasında olduğunu ve şimdi vakti kuşanma ve ileriye bakma zamanı olduğunu kaydeden Yorulmaz, "Yeni bir dünyanın kurulmasının ilk adımı, Müslümanlar arasında vahdettir. Müslümanlar arasındaki vahdetin anahtarı da sevgidir." dedi.

İnsanlığın yaşadığı maddi ve manevi sorunlara çözüm üretme, önerme, dünyanın neresinde ve kim olursa olsun, zulme, haksızlığa, adaletsizliğe karşı insanlığın vicdanı ve sesi olma çabasında olduklarını ifade eden Yorulmaz, Cihannüma'nın milletin, ümmetin ve insanlığın derdini umur edinenlerin refiki olduğunu kaydetti.

Forum, akademisyenler, düşünürler ve aktivistlerin katılımıyla gerçekleştirilecek panellerle 15 Aralık'a kadar sürecek.


Yorum
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar
2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri Üç aylar 21 Aralık 2025 Pazar (Bugün) itibarıyla başladı! Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan başlangıç tarihlerini ve manevi rehberlik detaylarını hemen keşfedin.
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:
Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı MEB, 2025 yılı norm kadro fazlası öğretmen belirleme takvimini açıkladı. 18-22 Aralık tarihlerindeki tespit sürecinden sonra atama yetkisi ilk kez Bakanlığa geçiyor. İşte detaylar!
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.