Bugün, 17 Haziran 2025 Salı
  • BIST 100

    9373,73%0,25
  • DOLAR

    39,39% 0,08
  • EURO

    45,63% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4290,61% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6924,51% -0,16

CHP Lideri Özgür Özel’in Jammer İddialarına Bakan Tekin’den Çarpıcı Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP lideri Özgür Özel'in MEB'de jammer (sinyal kesici) kullanıldığı yönündeki iddialarına sert tepki gösterdi. İşte Bakan Tekin’in açıklamalarından detaylar ve gündeme dair diğer önemli gelişmeler!

Gündem 1.05.2025 00:28:00 0
CHP Lideri Özgür Özel’in Jammer İddialarına Bakan Tekin’den Çarpıcı Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in jammer iddialarına sert yanıt verdi. Bakan Tekin, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, jammer cihazlarının yalnızca sınav güvenliği için kullanıldığını açıkladı. İşte Bakan Tekin’in açıklamalarından detaylar ve gündeme dair diğer önemli gelişmeler!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Jammer İddialarına Sert Yanıt: “Komedi Gibi Bir Şey”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Milli Eğitim Bakanlığı’nda jammer (sinyal kesici) kullanıldığına yönelik iddialarına sert tepki gösterdi. Tekin, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ifade ederek, söz konusu cihazların yalnızca sınav güvenliği kapsamında kullanıldığını belirtti.

Jammer İddialarına Net Cevap

30 Nisan 2025 tarihinde katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı binasında jammer kullanılmadığını, bu cihazların sadece Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde sınav güvenliği amacıyla sabit olarak bulunduğunu açıkladı. Tekin, “Yaklaşık iki yıldır Bakanım, bugüne kadar ne jammer kullandım ne de böyle bir ihtiyaç duydum” ifadeleriyle iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Ayrıca, bu cihazların sadece belirli sınav süreçlerinde ve Emniyet’in bilgisi dahilinde kullanıldığını söyleyen Tekin, “Bunlar çantaya konulup otele götürülmez. Hizmetin niteliği ve kamu güvenliği için alınan bir tedbirdir” diyerek jammer kullanımının amacını net bir şekilde ortaya koydu.

Özgür Özel’e Eleştiri: “Ciddiyeti Yok”

Bakan Tekin, CHP lideri Özgür Özel’in açıklamalarını eleştirerek, “Özgür Özel benim için artık siyasi bir figür değil. Ama CHP Genel Başkanlığı makamı bizim için kıymetli. O koltukta Gazi Mustafa Kemal Atatürk oturdu. Bu nedenle böyle açıklamalar yapmasına üzülüyorum” dedi.

Özel’in açıklamalarının güvenilirliğini sorgulayan Tekin, Mahsuni Şerif’in ‘Abur Cubur Abdullah’ türküsüne atıfta bulunarak, iddiaların ciddiyetsiz olduğunu ima etti.

Deprem Sonrası 4 Okul Boşaltıldı

Programda eğitim sistemine dair güncel bilgileri de paylaşan Bakan Tekin, İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından okullarda yapılan incelemeler hakkında bilgi verdi.

Deprem analizi sonucunda biri FETÖ’den devralınan, üçü ise tarihi olmak üzere toplam 4 okulun riskli bulunduğunu ve boşaltıldığını duyurdu. Ancak diğer okullarda herhangi bir risk tespit edilmediğini ifade eden Tekin, eğitimde güvenliği sağlamanın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

1381 Engelli Öğretmen Ataması Gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, engelli öğretmen atamalarıyla ilgili müjdeli haberi de paylaştı.

Tekin, 1381 engelli öğretmenin atamasının tamamlandığını, atanan öğretmenlerin 1 Eylül 2025 itibarıyla görevlerine başlayacağını açıkladı. Atamaların yüzde 70-80’inin adayların ilk üç tercihlerine göre gerçekleştiğini belirten Tekin, eğitim kadrosunun genişlemesiyle birlikte fırsat eşitliğine katkı sağlandığını ifade etti.

Yorum

e-Okul'da Davranış Notu Uyarısı! Öğretmenler Karne Gününe Dikkat!

Memur maaşlarını düşüren tarih belli oldu

Ümit Özdağ için mahkemeden tahliye kararı

MEB’ten Yaz Tatilinde Öğretmenlere Ek Kazanç: Kurs Ücretleri Belli Oldu

Ücretli Öğretmenlere Yaz Tatilinde Ek Gelir Fırsatı

Açık Lise Sınavlarında Görev Alan Öğretmenlere Rekor Ücret Ödemesi

Kıdem Tazminatı Temmuz'da Rekor Kırıyor! İşte Yeni Tavan ve Ek Ödeme Detayları!

Okullarda Eğitime Yeni Materyal Geliyor! Bakan Yusuf Tekin Duyurdu

Asgari Ücrete Temmuz'da Ara Zam Gelecek Mi? İşte Son Durum!

İlkokul sene sonu Öğretmenler kurulu gündem maddeleri örneği

Sağlık Raporları Artık Ücretli! İşte Ödeme Yapmanız Gerekenler!

Öğretmen Tayinleri! MEB'den Sıra Tayini Süreci İçin Kritik Tarihler!

Kademe Cezası Alan Öğretmenler Dikkat: Sicil Affı ve Kariyer Yükselişi Kapıda!

Ücretli Öğretmenlere yaz tatilinde ek ders ücreti ödeme sürprizi!!

Takdir ve teşekkür için kritik kural! Uymayanlara belge verilmeyecek

BİM'den Aşurelik Malzemeler ve Lüks Akülü Araç Fırsatı: 24 Haziran Kataloğu Dopdolu!

Akaryakıtta Yeni Zam Dalgası: Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları Güncellendi!

Öğretmen, memur, doktor, polis, hemşire maaşına güncelleme geliyor! Zamlı maaşlar kaç TL?

LGS kitapçıkları değiştirildi iddiası! Sınavın iptali isteniyor

Sınıf Defterine Ne Yazılacak? MEB’den Faaliyet Haftası Kılavuzu

Öğretmenler Dikkat! Sağlık Raporu Alırken Bu Kurallara Uymayanlar Aylıktan Kesme Cezası Alabilir!

Bedelli Askerlik Ücretine Yüzde 16 Zam Kapıda: Yeni Rakam Belli Oldu!

YKS 2025 Kılavuzu: TYT, AYT, YDT Oturum Saatleri ve Tüm Soru Dağılımları Açıklandı!

Öğretmenlerin Yüzünü Güldürecek Zam! Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Tavan Yapıyor

MEB’den Beklenen Takvim Geldi: Müdür ve Müdür Yardımcılığı Atamaları Başlıyor

Emekli Öğretmen Maaşlarında Temmuz Beklentisi: Kıdem Farkı Derinleşiyor

Öğretmenlerin Yıl Sonu Mesaisi ve Ek Ders Ödemeleri Netleşti!

2026 Tatil Takvimi Netleşti! Yılbaşı'ndan Bayramlara: İşte Resmi Tatil Günleri ve Hafta Sonu Birleşimleri!

Hademe Olarak Başladı, İl Müdür Yardımcısı Oldu: Hüsamettin Şahin’in İlham Veren Yolculuğu

Üniversite Adayları Dikkat! 2025 Yılında Tamamen Yeni Lisans ve Ön Lisans Programları Yolda: İşte Detaylar!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR