Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar ve iki akrabasına 'tehdit' suçundan hapis cezası

Adana'da tehditle senet imzalattıkları ve hesaplarına para aktarılmasını sağladıkları iddiasıyla yargılanan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile CHP İlçe Başkanı olan kardeşi Caner Aydar ve amcası Ertan Aydar'a 'hukuki alacağın tah

Genel 21.05.2024 15:05:00 0
Ceyhan Belediye Başkanı Aydar ve iki akrabasına

ADANA (AA) - Adana'da tehditle senet imzalattıkları ve hesaplarına para aktarılmasını sağladıkları iddiasıyla yargılanan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile CHP İlçe Başkanı olan kardeşi Caner Aydar ve amcası Ertan Aydar'a 'hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit' suçundan 2 yıl 1'er ay hapis cezası verildi.

Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 16 Mayıs'taki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile bazı tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Diğer sanıklar Kadir Aydar'ın amcaları Ertan ve Alper, babası Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa ve kardeşi CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar duruşmaya gelmedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, müşteki B.A'nın yolcu olarak bulunduğu Türker İlker Aydar yönetimindeki otomobilde, sanıkların şirketine ait araçta 2015 yılında trafik kazası geçirdiğini ve bu kazadan kaynaklı tedavi masraflarının karşılanması amacıyla sigorta şirketine tazminat davası açtığını belirtti.

Savcı, mağdura sigorta şirketi tarafından 193 bin lira ödendiğini, sürücünün alkollü çıkması nedeniyle sigorta şirketinin de sanıkların şirketinden 256 bin lira talep ettiğini bildirdi.

Sanıkların ilçedeki bir firmada mağdur B.A, babası ve bir akrabasıyla buluştuklarını, sigorta şirketinin alacağı 256 bin liranın yarısını istediklerini, mağdur B.A'nın hesabındaki 100 bin lirayı kendilerine göndermesini ve 45 bin liralık da senet imzalamasını talep ettiklerini, Kadir Aydar'ın ise bu sırada 'Davayı nasıl açarsınız, malımıza ortak mısınız?' dediğini kaydetti.

Savcı, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde ödeme almak amacıyla tehditte bulunduklarını, 100 bin liranın Caner Aydar'ın hesabına aktarılmasını sağladıklarını, 45 bin liralık senedi de imzalattıklarını belirterek, sanıklar Alper, Caner, Kadir ve Ertan Aydar'ın 'hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit' suçundan cezalandırılmasına, sanık Mustafa Aydar'ın ise 'delil yetersizliğinden' beraatine karar verilmesi yönünde görüş sundu.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık Kadir Aydar da yargılamaya konu olayın dışında bulunduğunu öne sürdü.

Mütalaayı kabul etmediğini belirten Aydar, 'Karşı tarafın istedikleri olmayınca yüz göz olduk. Beni bu olaya dahil ettiler. Telefonda bir tartışma yaşadık. Birbirimize hakaret ettik. Sonradan çok pişman oldum ve mesaj attım. O mesaj yüzünden bugün burada yargılanıyorum. Kendileri ile ben yüz yüze hiç tartışmadım. Taraflar arasında uzlaşı sağlamak istedim fakat başarılı olamadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim.' ifadelerini kullandı.

Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia ederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Kadir, amcası Ertan ve kardeşi Caner Aydar'ı 'hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit' suçundan 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, diğer sanıklar Mustafa ve Alper Aydar'ın ise 'suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmadığı' gerekçesiyle beraatine karar verdi.

2019'daki Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Aydar'ın, geçmişte aldığı hapis cezaları nedeniyle adli sicil kaydı bulunmasından dolayı mazbatası Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmiş, 6 Nisan 2020'de Ceyhan Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada Hülya Erdem Ceyhan Belediye Başkanı seçilmişti. 31 Mart 2024'teki seçimlerde partisince yeniden aday gösterilen Aydar, ikinci kez Ceyhan Belediye Başkanı olmuştu.

Yorum

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.