Bugün, 10 Temmuz 2025 Perşembe
  • BIST 100

    10167,26%1,69
  • DOLAR

    40,02% -0,01
  • EURO

    46,93% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4267,40% 0,41
  • Ç. ALTIN

    6818,65% 0,10

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Kayseri'de konuştu:

- 'Özellikle başta İstanbul olmak üzere birçok şehrimizi, kentimizi deprem gelmeden daha sağlıklı, daha güvenli hale getirmek için de bir gayretimiz olacak'

Politika 9.06.2023 14:30:09 0
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Kayseri

KAYSERİ (AA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Özellikle başta İstanbul olmak üzere birçok şehrimizi, kentimizi deprem gelmeden daha sağlıklı, daha güvenli hale getirmek için de bir gayretimiz olacak." dedi.

Kayseri Valiliğini ziyaret eden Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, seçimlerin ardından Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek için gayret ettiklerini söyledi.

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ili, 100'e yakın ilçeyi, 1000'e yakın köyü ve 14 milyondan fazla insanı etkilediğini anımsatan Özhaseki, depremlerde 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Maddi hasarın boyutunun da çok fazla olduğuna dikkati çeken Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Epey bir yük bizi bekliyor. 680 bine yakın konut inşaatını yapmak durumundayız. 170 bin civarında da tek katlı depo, iş yeri, ahır, köy evi gibi yerleri de yapmak durumundayız. Toplamda 850 bin bağımsız birimi bizler hükümet olarak yapmak durumundayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız o bölgelerde depremden hemen sonra vaziyet alıp bütün yaraları sarmak için gayret ettiği gibi ekibiyle birlikte daha sonra da bu zararları tazmin için sözler verdi. Bunları tabii biz emir telakki ediyoruz, programımızı ona göre yapıyoruz ve çalışmaları da başlattık. Gerek benden önceki bakan arkadaşım gerekse kabinede bulunan tüm arkadaşlarımız bu konuda üstlerine düşeni hakkıyla yaptılar. Şimdi görev sırası bizde. Biz bu aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Verilen sözleri yerine getireceğiz. Bu konuda da inşallah Rabb'im bizleri mahcup etmeyecek."

Özhaseki, bir taraftan depremin yaralarını sarmak için bir taraftan da olabilecek bu tür afetlerden ülkeyi korumak amacıyla gayret edeceklerini vurguladı.

- "Türkiye'nin dezavantajı, depremselliği"

Türkiye'nin en büyük dezavantajının depremselliği olduğunu vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bir deprem ülkesiyiz, bunu böylece kabul edelim. Son yüzyıl içerisinde bu memlekette olan yıkıcı diye adlandırdığımız 6'nın üzerinde şiddetli depremin sayısı 60 civarında. Ölen insanlarımız 150 bin civarında. Maddi hasar yüz milyarlarca lira, hatta dolar cinsinden rakamlarla ancak ifade edilebilir. Böyle olunca bizim deprem gelmeden hazırlığımızı ona göre yapmamız icap ediyor. Özellikle 1999 depreminden sonra yönetmeliklerin değişmesi, ülkede zaten birçok konutun yıkılmamasını sağladı. Ama bu depremin de yine bize bir ders olarak ve bundan sonrasıyla ilgili de ortaya koyacağımız işaret taşlarına adeta yol arkadaşlığı yapacak şekilde yeni yönetmekler ve kanunlar yapmamız icap ediyor. Özellikle başta İstanbul olmak üzere birçok şehrimizi, kentimizi deprem gelmeden daha sağlıklı, daha güvenli hale getirmek için de bir gayretimiz olacak."

Özhaseki, verilen oylara layık olmak için hizmetlere, projelere devam edeceklerini dile getirdi.

Bu arada Bakan Özhaseki, Valiliğe gelmeden önce Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi'nde dua etti, cuma namazını Bürüngüz Cami'de kılıp çıkışta vatandaşlarla görüştü. Özhaseki, Kayseri Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneğine ziyarette bulundu.

Yorum

Öğrencilere hem burs hem iş imkanı! Anlaşma sağlandı

LGS Tercih Sürecinde Görevli Öğretmenlere Zamlı Ek Ders Ücreti

Uzman Öğretmen Maaşları Netleşti: Temmuz Zammı Sonrası Yeni Rakamlar

Öğretmenlerin Yolluk Ücretleri Hesaplara Yatıyor: Temmuz Süreci Başladı

Zamlı Başöğretmen Maaşı Netleşti, İşte Yeni Rakam!

Öğretmenlerin Emeklilik Tablosu: Maaşlarda %40-50 Arası Azalma Öngörülüyor!

Okul Pansiyonlarında 'Kişiye Özel' Alan Dönemi Başlıyor!

Lise Eğitimi Süresi Kısaltılıyor mu? Bakan Tekin'den Flaş Açıklama!

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Ortaokullarda Müdürlük Atamalarına Yeni Dönem

Sözleşmeli Memurların Maaşları Coştu! %15,57 Zamla Yeni Ücret Tavanları Belli Oldu!

2025 Tercih Kılavuzunda Sürpriz: 17 Yeni Bölüm Öğrenci Bekliyor

Temmuz Zammı Dul ve Yetimleri Sevindirdi: Hisse Oranlarına Göre Yeni Maaşlar Belli Oldu!

Uzman Öğretmen Maaşları Belli Oldu: Temmuz Zammı ile Yeni Tablolar

Öğretmenlere Temmuz Sürprizi: Zamlı Maaşlar ve 14 Günlük Farklar Belli Oldu

Türkiye Adalet Akademisi Hâkim ve Savcı Yardımcıları Sınavı Yönergesi ve Duyuru Yayımlandı

Öğretmenlere Uzman ve Başöğretmenlik Engeli! Hangi Öğretmenler Ünvan Alamayacak?

Kalp Krizi Geçiren Öğretmen Hayatını Kaybetti!

İlçe müdürü özel sektire geçiş için görevinden istifa etti

Öğretmenlere, memurlara 14.765 TL Kira, Günlük 264 TL Yemek Yardımı, Ulaşım ve Kreş Desteği İçin Birleşi Kamu Iş’ten Açıklama

Memurlar için kritik oran %76,88 olarak açıklandı

ChatGPT'den Eğitimde Devrim Yaratacak Yeni Özellik

Çocuk ve Aile Yardımı Ödemelerinde Kapsamlı Değişiklikler ve Artışlar!

Tayini Çıkan Öğretmenlere Promosyon Krizi: Bankalar Ödemeyi Geciktiriyor

Memurların 14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar? Ödeme Tarihi Açıklandı!

Öğretmenlere Yeniden Ek Derece Hakkı: İşte Tüm Detaylar!

Öğretmenlerin Mazeret Tayinlerinde İl Emri Kararı Netleşti

3 Bakanlığa 2659 personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı

Karşılıksız Burs Desteği Artıyor! İOKBS Burs Miktarı Temmuz Zammıyla Ne Kadar Oldu?

Ortaokullarda Ana Sınıfı Dönemi Başlıyor!

ÖSYM'den Kamuya Büyük Alım! KPSS 2025/1 Başvuru Detayları Açıklandı

Yükleniyor

YAZARLAR